software

Prinsip Segregasi Antarmuka (ISP), prinsip SOLID kaping papat

Prinsip Segregasi Antarmuka (ISP), prinsip SOLID kaping papat

Prinsip segregasi antarmuka minangka salah siji saka limang prinsip SOLID desain berorientasi obyek. Kelas kudu…

14 May 2024

Apa Filament lan carane nggunakake Filament Laravel

Filament minangka kerangka pangembangan Laravel sing "dicepetake", nyedhiyakake sawetara komponen tumpukan lengkap. Iki dirancang kanggo nyederhanakake proses…

13 May 2024

Njelajah Arsitektur Modular Laravel

Laravel, sing misuwur amarga sintaksis sing elegan lan fitur sing kuat, uga nyedhiyakake dhasar sing kuat kanggo arsitektur modular. Ana…

9 May 2024

Pola Desain Vs prinsip SOLID, kaluwihan lan cacat

Pola desain minangka solusi tingkat rendah khusus kanggo masalah sing terus-terusan ing desain piranti lunak. Pola desain yaiku…

11 April 2024

Cara ngatur Laravel kanggo nggunakake macem-macem database ing Proyek sampeyan

Biasane proyek pangembangan piranti lunak kalebu panggunaan Database kanggo nyimpen data kanthi cara terstruktur. Kanggo proyek…

5 April 2024

Apa pola desain: kenapa digunakake, klasifikasi, pro lan kontra

Ing rekayasa piranti lunak, pola desain minangka solusi optimal kanggo masalah sing umume kedadeyan ing desain piranti lunak. Aku kaya…

26 Marzo 2024

Kecerdasan buatan bakal nyepetake panemuan anyar kanthi tingkat sing durung nate katon sadurunge

Ing surat ramalan ritual, Bill Gates nulis "Intelijen buatan bakal nyepetake panemuan anyar kanggo ...

2 Januari 2024

New York Times nuntut OpenAI lan Microsoft, njaluk ganti rugi miturut ukum lan nyata

The Times nuntut OpenAI lan Microsoft kanggo nglatih model intelijen buatan babagan karya kertas kasebut.…

28 December 2023

Sinau carane nindakake tes ing Laravel kanthi conto sing gampang, nggunakake PHPUnit lan PEST

Nalika nerangake tes otomatis utawa tes unit, ing basa pemrograman apa wae, ana rong panemu sing nentang: Mundhut…

18 Oktober 2023

Apa Aplikasi Single Page? Arsitektur, keuntungan lan tantangan

Aplikasi Halaman Tunggal (SPA) yaiku aplikasi web sing disedhiyakake menyang pangguna liwat kaca HTML siji supaya luwih…

13 August 2023

Keamanan Web Laravel: Apa Pemalsuan Permintaan Lintas Situs (CSRF)?

Ing tutorial Laravel iki kita ngomong babagan Keamanan Web lan cara nglindhungi aplikasi web saka Pemalsuan Panjaluk Lintas Situs utawa…

26 April 2023

Apa sesi ing Laravel, konfigurasi lan nggunakake conto

Sesi Laravel ngidini sampeyan nyimpen informasi, lan ngganti antarane panjalukan ing aplikasi web sampeyan. Aku dadi dalan…

17 April 2023

Apa Laravel Eloquent, carane nggunakake, tutorial karo conto

Kerangka PHP Laravel kalebu Eloquent Object Relational Mapper (ORM), sing nyedhiyakake cara sing gampang banget kanggo komunikasi karo…

10 April 2023

Apa komponen Laravel lan carane nggunakake

Komponen Laravel minangka fitur canggih, sing ditambahake karo versi kapitu laravel. Ing artikel iki kita bakal pindhah menyang…

3 April 2023

Pandhuan langkah-langkah lokalisasi Laravel, tutorial kanthi conto

Kepiye cara lokalisasi proyek Laravel, kepiye ngembangake proyek ing Laravel lan bisa digunakake ing pirang-pirang basa.…

27 Marzo 2023

Laravel Database Seeder

Laravel ngenalake seeder kanggo nggawe data tes, migunani kanggo verifikasi proyek, karo pangguna admin lan…

20 Marzo 2023

Vue lan Laravel: nggawe Aplikasi Kaca Tunggal

Laravel minangka salah sawijining kerangka kerja PHP sing paling populer digunakake dening pangembang, ayo ndeleng dina iki carane nggawe Aplikasi Halaman Tunggal nganggo…

13 Marzo 2023

Panyedhiya Layanan ing Laravel: apa iku lan carane nggunakake Panyedhiya Layanan ing Laravel

Panyedhiya layanan Laravel minangka papan utama ing ngendi aplikasi kasebut diluncurake. Yaiku, layanan inti laravel lan…

6 Marzo 2023

Nggawe App CRUD karo Laravel lan Vue.js

Ing tutorial iki kita ndeleng bebarengan carane nulis kode conto CRUD App, karo Laravel lan Vue.js. Ana…

27 Februari 2023

Carane nggunakake Laravel karo Vue.js 3

Vue.js minangka salah sawijining framevorks JavaScript sing paling akeh digunakake kanggo nggawe antarmuka web lan aplikasi kaca siji, bebarengan karo…

20 Februari 2023