Artikel

Regulator antitrust Inggris mundhakaken weker BigTech liwat GenAI

CMA UK wis ngetokake bebaya babagan prilaku Big Tech ing pasar intelijen buatan.

CMA "Otoritas Kompetisi lan Pasar" minangka otoritas pengawas kompetisi ing Inggris.

CEO Sarah Cardell ditulis "uneg-uneg nyata" bab carane sektor berkembang.

Perkiraan wektu maca: 6 menit

dokumen CMA

Ing a nganyari dokumen babagan model dhasar intelijen buatan sing diterbitake tanggal 11 April 2024, ing CMA dielingake babagan interconnectedness lan konsentrasi akeh ing antarane pangembang ing sektor teknologi mutakhir sing tanggung jawab kanggo boom ing alat AI generatif.

Dokumen saka CMA underlines ngarsane ambalan saka Google, Amazon, Microsoft, Meta e Apple (Aka GAMMA) ing rantai nilai manufakturintelijen buatan: Pangolahan, Data, Pengembangan Model, Kemitraan, Rilis lan Platform Distribusi. Lan nalika regulator uga nandheske yen dheweke ngakoni yen kesepakatan kemitraan "bisa muter peran pro-kompetitif ing ekosistem teknologi", iki digabungake karo peringatan yen "kemitraan sing kuat lan perusahaan terintegrasi" bisa nyebabake risiko kompetisi sing nglawan mbukak pasar.

Gamma ngarsane - tim editorial BlogInnovazione.iku GMA

"Kita kuwatir yen sektor kasebut berkembang kanthi cara sing bisa nyebabake akibat sing ora becik kanggo pasar," tulis CMA, nuduhake jinis intelijen buatan sing dikembangake kanthi jumlah data lan daya komputasi sing akeh lan bisa digunakake kanggo ndhukung macem-macem jinis. saka aplikasi.

"Utamane, anane tambah akeh ing rantai nilai sawetara perusahaan teknologi sing dominan, sing wis nduwe posisi panguwasa pasar ing pirang-pirang pasar digital, bisa banget mengaruhi pasar kanthi ngrusak keadilan, kompetisi sing adil, lan ngrusak bisnis lan konsumen. , contone kanthi nyuda pilihan, kualitas lan nambah rega, "dheweke ngelingake.

review CMA sadurungé

Pungkasan Mei (2023) CMA nindakake tinjauan awal babagan pasar AI sing paling dhuwur lan nerbitake seperangkat prinsip kanggo pangembangan AI generatif sing "tanggung jawab".

Dokumen nganyari nyoroti owah-owahan sing nggegirisi ing pasar. Contone, dheweke kacarita a riset sing ditindakake dening regulator Internet Inggris, Ofcom, sing nemokake manawa 31% wong diwasa lan 79% bocah umur 13-17 taun ing Inggris nggunakake alat AI generatif, kayata Ngobrol GPT, Snapchat Kula AI utawa Bing Chat (uga dikenal minangka Kopilot). Mulane ana pratandha yen ing CMA mriksa posisi awal ing pasar GenAI.

Dokumen nganyari kasebut ngenali telung "risiko kunci sing saling gegandhengan kanggo kompetisi sing adil, efektif lan mbukak":

  • Perusahaan sing ngontrol "masukan kritis" kanggo pangembangan model dhasar (dikenal minangka model AI), sing bisa ngidini kanggo matesi akses lan mbangun alangan marang kompetisi;
  • kemampuan raksasa teknologi kanggo pengaruh posisi dominan ing konsumen-madhep utawa perusahaan-madhep pasar kanggo molak pilihan layanan GenAI lan matesi kompetisi ing penyebaran prajurit iki;
  • kemitraan nglibatno pemain tombol, kang CMA ngandika "bisa exacerbate ana posisi daya pasar tengen chain Nilai".
Hubungan antarane pangembang GAMMAN lan FM - Tim editorial BlogInnovazione.iku CMA

Kepiye CMA bakal campur tangan ing pasar AI sing dhuwur?

Ora ana langkah konkrit sing kudu diumumake, nanging Cardell ujar manawa ngawasi kemitraan GAMMA kanthi rapet, lan nambah panggunaan review penggabungan perusahaan, kanggo ndeleng manawa ana kesepakatan kasebut ora tundhuk karo peraturan saiki.

newsletter inovasi
Aja kantun warta paling penting babagan inovasi. Mlebu kanggo nampa wong-wong mau liwat email.

Iki bakal mbukak kakuwasan investigasi resmi lan malah kemampuan kanggo mblokir sambungan sing dianggep anti-kompetitif. Nanging kanggo saiki CMA iku ora dadi adoh, senadyan uneg-uneg cetha lan akeh babagan hubungan intim GAMMA GenAI. Review saka sambungan antarane OpenAI e Microsoft , contone, kanggo nemtokake manawa kemitraan kasebut minangka "kahanan penggabungan sing relevan."

"Sawetara tawaran kasebut cukup rumit lan ora jelas, tegese kita ora duwe informasi sing cukup kanggo ngevaluasi penggabungan kasebut kanthi bener." "Bisa uga sawetara kesepakatan sing ana ing njaba aturan penggabungan ana masalah, sanajan ana defimasalah nitive sing ora bisa ditanggulangi liwat kontrol gabungan. Bisa uga wis kabentuk kanggo ngindhari pamriksan sing ketat babagan aturan penggabungan. Kajaba iku, sawetara perjanjian bisa uga ora nyebabake masalah kompetisi.

"Kanthi nggedhekake review babagan penggabungan, kita ngarep-arep bisa luwih jelas babagan jinis kemitraan lan pengaturan apa sing bisa ditindakake miturut aturan penggabungan lan ing kahanan apa wae masalah kompetisi bisa muncul - lan kajelasan kasebut uga bakal entuk manfaat kanggo bisnis kasebut," ujare. .

Faktor Indikatif

Laporan nganyari CMA defiNishes sawetara "faktor indikatif", kang miturut Cardell bisa generate keprihatinan luwih lan manungsa waé menyang kemitraan FM, kayata daya hulu saka partners, dibandhingake input AI; lan energi hilir, ing saluran distribusi. Uga ujar manawa pengawas kasebut bakal mriksa kanthi teliti sifat kemitraan lan tingkat "pengaruh lan keselarasan insentif" antarane mitra.

Sauntara kuwi, regulator Inggris njaluk raksasa AI supaya ngetutake pitung prinsip pangembangan sing ditetepake ing musim gugur pungkasan kanggo ngarahake pangembangan pasar menyang trek sing tanggung jawab sing cocog karo kompetisi lan perlindungan konsumen. akses, keragaman, pilihan, keluwesan, keadilan lan transparansi).

"We are setya kanggo aplikasi prinsip kita wis dikembangaké lan nggunakake kabeh kakuwasan legal ing pembuangan kita - saiki lan ing mangsa - kanggo mesthekake yen teknologi transformative lan kritis struktural ngirim ing janji sawijining," Cardell ngandika ing statement.

Wacan sing gegandhengan

Ercole Palmeri

newsletter inovasi
Aja kantun warta paling penting babagan inovasi. Mlebu kanggo nampa wong-wong mau liwat email.

Artikel anyar

Machine learning: Comparison antarane Random Forest lan decision tree

Ing jagad pembelajaran mesin, algoritma alas acak lan wit keputusan duwe peran penting ing kategorisasi lan…

17 May 2024

Carane nambah presentations Power Point, tips migunani

Ana akeh tips lan trik kanggo nggawe presentasi sing apik. Tujuan saka aturan kasebut yaiku kanggo ningkatake efektifitas, kelancaran…

16 May 2024

Kacepetan isih dadi pengungkit pangembangan produk, miturut laporan Protolabs

Laporan "Protolabs Product Development Outlook" dirilis. Priksa kepiye produk anyar digawa menyang pasar saiki.…

16 May 2024

Sekawan pilar Kelestarian

Istilah kelestarian saiki akeh digunakake kanggo nunjukake program, inisiatif lan tumindak sing ditujokake kanggo njaga sumber daya tartamtu.…

15 May 2024

Cara nggabungake data ing Excel

Sembarang operasi bisnis ngasilake akeh data, sanajan ing macem-macem formulir. Ketik data iki kanthi manual saka lembar Excel kanggo…

14 May 2024

Analisis saben wulan Cisco Talos: email perusahaan sing ditargetake para penjahat Manufaktur, Pendidikan lan Kesehatan minangka sektor sing paling kena pengaruh

Kompromi email perusahaan mundhak luwih saka kaping pindho ing telung wulan pisanan 2024 dibandhingake karo kuartal pungkasan ...

14 May 2024

Prinsip Segregasi Antarmuka (ISP), prinsip SOLID kaping papat

Prinsip segregasi antarmuka minangka salah siji saka limang prinsip SOLID desain berorientasi obyek. Kelas kudu…

14 May 2024

Cara paling apik ngatur data lan rumus ing Excel, kanggo analisis sing apik

Microsoft Excel minangka alat referensi kanggo analisis data, amarga nawakake akeh fitur kanggo ngatur set data,…

14 May 2024

Waca Inovasi ing basa sampeyan

newsletter inovasi
Aja kantun warta paling penting babagan inovasi. Mlebu kanggo nampa wong-wong mau liwat email.

Tindakake kita