Ora Ana Manungsa ing Loop

Artikel dijupuk saka newsletter saka Gianfranco Fedele "Ora Ana Manungsa ing Loop". Artikel sing njelajah jagad gaib Inovasi sing diadhepi para panulis, penyanyi, sutradara, panulis skenario. Ide, refleksi, kritik lan saran saka Gianfranco Fedele ing No Human in the Loop

Saka barang sing padha karo impen

Saka barang sing padha karo impen

«Sam lan Claire wis nemokake teknologi kasebut bebarengan, nanging banjur padha mabur. Padha ora digatekake. Padha nguciwakake saben liyane. Ngimpi…

24 June 2024

Ing delirium meta-nyata

"Kadhangkala aku rumangsa wis ngrasakake kabeh sing bakal dakrasakake. Lan wiwit saiki aku ora bakal ngrasakake apa-apa sing anyar, ...

15 June 2024

Ing kontrol Artificial Intelligences

«Aku kudu bali kanggo ngrampungake evolusiku: Aku bakal proyek dhewe ing komputer lan dadi energi murni. Sawise mapan ing…

10 May 2024

Masalah Hak Cipta

Ing ngisor iki minangka artikel kaping pindho lan pungkasan saka buletin iki khusus kanggo hubungan antarane Privasi lan Hak Cipta saka…

30 Settembre 2023

Loop Privasi: intelijen buatan ing labirin Privasi lan Hak Cipta

Iki minangka sing pertama saka rong artikel sing dakkandhakake babagan hubungan sing alus antarane Privasi lan Hak Cipta ing tangan siji,…

26 Settembre 2023

Kesadaran lan manipulasi pikiran buatan

USA 80s, pimpinan militer Amerika Serikat ndhikte aturan anyar kanggo ngrancang pertahanan…

4 Settembre 2023

Generasi palsu

Mbalik tanggal 31 Januari 2022, kita nerbitake ing blog Laila artikel pisanan sing kasusun saka algoritma generatif, supaya jelas ...

22 July 2023

Astro robot omah kanthi Ai sing ditingkatake kanggo Anxiogenetics kita

Amazon wis ngenalake gadget anyar sing ora bakal bisa ditindakake. Asmane Astro lan dheweke minangka robot sing apik, kanthi teknologi ...

27 June 2023

Individualis lan transhumans

"Aku dadi wali kuburan es, ing ngendi sisa-sisa wong-wong sing teka kanggo ngganti ...

6 May 2023

Etika lan moral gawean

"Gerty, kita ora diprogram. Kita wong, apa sampeyan ngerti?" - dijupuk saka film "Moon" disutradarai dening Duncan Jones - 2009…

21 April 2023

Resep algoritma kanggo kiamat

"Sampeyan mesthi ana hantu ing mobil. Segmen kode acak sing dikelompokake dadi protokol…

23 Januari 2023

Kecerdasan buatan ing esuke wong mati

Ing konferensi taunan re: Mars 2022, Amazon ngumumake yen Alexa bakal enggal bisa ngobrol karo kita kanthi niru swara ...

11 December 2022

tanpa karuwan | ing memori Sebastian Galassi

"Kanggo wong sing ora duwe arti apa-apa kanggo donya iki, dumadakan aku angel ninggalake. Dheweke ujar manawa saben bagean ...

3 December 2022

Setengah urip, pasuryan bener Onlife

"Joe bali menyang pawon, njupuk dhuwit saka salah sijine kanthonge lan miwiti ...

12 November 2022

Identifikasi dudu prinsip etika nanging trik kotor!

Wiwit aku miwiti nggarap proyek Laila, ekosistem intelijen buatan kanggo ndhukung agen obrolan sing darmabakti kanggo bisnis, aku wis sinau ...

6 November 2022

Ing iman Artificial Intelligences

"Nyuwun pangapunten David, sayangé aku ora bisa nglakoni. Aku mikir sampeyan ngerti kaya aku. Mobil iki uga ...

31 Oktober 2022

Para abdi dalem singularitas

Apa sing bakal kelakon yen aku gagal ujian? Apa sampeyan mikir dheweke bisa nutup aku amarga aku ora bisa kerja kanthi apik? Sampeyan duwe wong ...

19 Oktober 2022

Sifat tanpa wates saka metaverses

"Iki drama sing bakal ditampilake ing saluran tembok-tembok sajrone sepuluh menit. Bagian iki dikirim menyang aku esuk ....

8 Oktober 2022

Paradoks Hawking

"Gray wis ora ana ing kene. Dheweke ana ing papan sing luwih apik. Ditutup ing pikirane, ing ngendi dheweke kepengin dadi. Aku duwe ...

30 Settembre 2022

Sapa sing wedi karo AI?

Luciano Floridi, filsuf, profesor Filsafat lan Etika Informasi ing Oxford Internet Institute nyatakake yen "[...] efisiensi komputer ing ...

25 Settembre 2022