Artikel

E-commerce ing Italia kanthi + 27% miturut Laporan anyar dening Casaleggio Associati

Laporan taunan Casaleggio Associati babagan E-commerce ing Italia ditampilake.

Laporan kanthi irah-irahan "AI-Commerce: tapel wates E-dagang kanthi Kecerdasan Buatan".

Data sing ana hubungane karo dodolan online ing taun 2023 nyathet paningkatan omzet 27,14% kanthi total 80,5 milyar euro lan AI njanjeni revolusi anyar.

Perkiraan wektu maca: 4 menit

Riset edisi kaping 18

Saiki ing edisi kaping 18, riset dening Casaleggio Associati nganalisa data sing ana hubungane karo dodolan online ing 2023 sing nyathet paningkatan omzet 27,14% kanthi total 80,5 milyar euro. Nanging, prabédan kuwat antarane sektor. Sektor Marketplaces nyathet wutah paling gedhe (+55%), disusul Lelungan lan Pariwisata (+42%), lan Kewan (+37%). Nanging, ana pasar sing nandhang pengaruh saka krisis ekonomi kayata sektor Elektronika sing nyuda -3,5% lan Perhiasan lan Jam tangan sing ilang saka potongan sing didol (-4%) nalika entuk omzet. (+2%) mung thanks kanggo Tambah ing prices. Ora kaya taun sadurunge, nalika inflasi nyumbang setengah saka wutah, kenaikan rega rata-rata ing sektor E-commerce ing taun 2023 yaiku 6,16%, nyebabake pertumbuhan volume sing cukup 20,98%.

Prakiraan kanggo 2024

2024 bakal dadi taun AI-Commerce: "E-commerce ing mangsa ngarep bisa uga ora mbutuhake pelanggan kanggo nggoleki produk saka macem-macem situs, nanging mung kanggo njlèntrèhaké kabutuhan kanggo agen AI pribadi sing bakal ngurus liyane. Revolusi anyar kanggo e-commerce.”, nerangake presiden CA Davide Casaleggio.

Peran Artificial Intelligence

Rong pertiga saka pedagang (67%) ujar yen AI bakal duwe pengaruh sing signifikan ing e-commerce ing pungkasan taun, kanthi katelu ujar manawa transformasi wis ditindakake. Inovasi pisanan sing digawa deningKacerdhasan gawéyan saiki babagan efisiensi proses bisnis kayata nggawe lan ngatur konten lan gambar produk lan otomatisasi kegiatan pariwara.

Perusahaan sing wis nggabungake AI menyang proses wis diadopsi kanggo nggawe konten lan gambar (kanggo 24% sing diwawancarai), kanggo analisis data lan prakiraan (16%), otomatisasi aktivitas iklan (14%) lan proses liyane ( 13%). Kanggo 13%, AI wis digunakake kanggo manajemen perawatan pelanggan lan 10% kanggo nggawe pribadi perjalanan pelanggan (10%). Pungkasan, 9% sing diwawancarai uga nggunakake kanggo ngrancang produk anyar. Ing antarane aktivitas marketing, aktivitas SEM (Search Engine Marketing) terus narik mayoritas investasi (38%), ing posisi kaping pindho kanthi 18% yaiku aktivitas SEO (Search Engine Optimization), ing posisi katelu yaiku Email Marketing kanthi 12%.

newsletter inovasi
Aja kantun warta paling penting babagan inovasi. Mlebu kanggo nampa wong-wong mau liwat email.

Peranan Media Sosial

Antarane jaringan sosial sing dianggep paling efektif, Instagram dadi luwih dhisik kanthi 38% preferensi, disusul karo Facebook (29%) e Whatsapp (24%). Perlu dicathet yen Top 3 digawe saka perusahaan kabeh sing ana ing grup Meta. Acara presentasi laporan anyar ing Swiss Chamber ing Milan karo InPost minangka Mitra Utama didol metu karo akeh perusahaan sing melu.

Sara Barni (Kepala E-commerce ing Family Nation) nyatakake pentinge sokongan kanggo e-commerce lan carane uga bisa dikembangake liwat inisiatif amal, Marco Tiso (Direktur Ngatur Online Sisal) nuduhake carane saiki wis bisa ndeleng dampak signifikan saka intelijen buatan sing ditrapake kanggo bisnis lan pungkasane Daniele Manca (Wakil Direktur Corriere della Sera) lan Davide Casaleggio njupuk saham saka owah-owahan sing terus-terusan, prospek intelijen buatan lan kabutuhan kanggo ngatur kepemilikan data perusahaan. Sampeyan bisa ndownload riset lengkap "Ecommerce Italia 2024" ing basa Italia lan Inggris ing situs kasebut:
https://www.ecommerceitalia.info/evento2024

BlogInnovazione.it

newsletter inovasi
Aja kantun warta paling penting babagan inovasi. Mlebu kanggo nampa wong-wong mau liwat email.

Artikel anyar

Machine learning: Comparison antarane Random Forest lan decision tree

Ing jagad pembelajaran mesin, algoritma alas acak lan wit keputusan duwe peran penting ing kategorisasi lan…

17 May 2024

Carane nambah presentations Power Point, tips migunani

Ana akeh tips lan trik kanggo nggawe presentasi sing apik. Tujuan saka aturan kasebut yaiku kanggo ningkatake efektifitas, kelancaran…

16 May 2024

Kacepetan isih dadi pengungkit pangembangan produk, miturut laporan Protolabs

Laporan "Protolabs Product Development Outlook" dirilis. Priksa kepiye produk anyar digawa menyang pasar saiki.…

16 May 2024

Sekawan pilar Kelestarian

Istilah kelestarian saiki akeh digunakake kanggo nunjukake program, inisiatif lan tumindak sing ditujokake kanggo njaga sumber daya tartamtu.…

15 May 2024

Cara nggabungake data ing Excel

Sembarang operasi bisnis ngasilake akeh data, sanajan ing macem-macem formulir. Ketik data iki kanthi manual saka lembar Excel kanggo…

14 May 2024

Analisis saben wulan Cisco Talos: email perusahaan sing ditargetake para penjahat Manufaktur, Pendidikan lan Kesehatan minangka sektor sing paling kena pengaruh

Kompromi email perusahaan mundhak luwih saka kaping pindho ing telung wulan pisanan 2024 dibandhingake karo kuartal pungkasan ...

14 May 2024

Prinsip Segregasi Antarmuka (ISP), prinsip SOLID kaping papat

Prinsip segregasi antarmuka minangka salah siji saka limang prinsip SOLID desain berorientasi obyek. Kelas kudu…

14 May 2024

Cara paling apik ngatur data lan rumus ing Excel, kanggo analisis sing apik

Microsoft Excel minangka alat referensi kanggo analisis data, amarga nawakake akeh fitur kanggo ngatur set data,…

14 May 2024

Waca Inovasi ing basa sampeyan

newsletter inovasi
Aja kantun warta paling penting babagan inovasi. Mlebu kanggo nampa wong-wong mau liwat email.

Tindakake kita