qëndrueshmëria e inovacionit

Çmimi Zayed Sustainability Prize shpall 33 finalistë që avancojnë iniciativat globale të qëndrueshmërisë

Çmimi Zayed Sustainability Prize shpall 33 finalistë që avancojnë iniciativat globale të qëndrueshmërisë

33 finalistë të përzgjedhur nga 5.213 aplikime në 163 vende Finalistët avokojnë për veprim klimatik me ndikim dhe mbështesin aksesin në energji të pastër,…

18 shtator 2023

Avery Dennison porosit njësinë më të madhe të ruajtjes së energjisë termike dhe platformën e përqendruar termike diellore në Turnhout, Belgjikë

Avery Dennison është një prodhues lider në botë i paketimeve dhe materialeve. Avery Dennison porositi më shumë…

6 shtator 2023

Inovacion teknologjik në sektorin e pajisjeve elektroshtëpiake

Beko, lider global në pajisjet elektroshtëpiake, ka lançuar gjeneratën e re të produkteve të stilit të jetesës…

2 shtator 2023

Inclusyon ka lindur, kompania rekrutuese e specializuar në mënyrë unike në kërkimin dhe përzgjedhjen e personelit që i përkasin kategorive të mbrojtura

Me qendër në Milano, është një nga kompanitë e pakta në Evropë që është plotësisht e specializuar në kërkimin dhe përzgjedhjen e…

Gusht 29 2023

Autel Energy prezanton MaxiCharger AC Ultra, stacionin më të fuqishëm të karikimit të automjeteve elektrike në botë, në tregjet evropiane

Autel Energy, një kompani lider në prodhimin e produkteve për karikimin e makinave elektrike, sot njofton disponueshmërinë e të famshmeve…

Gusht 28 2023

HCL dhe UpLink ftojnë aplikacione në mbarë botën për sfidën e dytë të iniciativës së inovacionit të Aquapreneur

HCL, një konglomerat global dhe UpLink, platforma e hapur e inovacionit e Forumit Ekonomik Botëror, shpallin aplikime të hapura për…

Gusht 23 2023

Teknologjia revolucionare e erës nga Cargill dhe BAR Technologies del në dete dhe hap rrugë të reja për transportin me karbon të ulët

Bashkëpunimi midis Cargill, BAR Technologies, Mitsubishi Corporation dhe Yara Marine Technologies ka potencialin për të dekarbonizuar anijet nga…

Gusht 22 2023

iTwin Ventures i Bentley Systems blen Blyncsy, ofrues i shërbimeve inovative të AI për operacionet dhe mirëmbajtjen e transportit

Bentley Systems, Incorporated, kompania e softuerit inxhinierik të infrastrukturës, njoftoi sot blerjen e Blyncsy. Blyncsy është një…

Gusht 16 2023

Hyperloop: e ardhmja e transportit me shpejtësi të lartë

Ndërsa qytetet tona bëhen gjithnjë e më të mbushura me njerëz dhe udhëtimi ynë i përditshëm gjithnjë e më zhgënjyes, nevoja…

Gusht 15 2023

AVEVA shpall Konkursin e saj të Simulimit të Procesit 2023 për Studentët e Inxhinierisë Kimike në Amerikën e Veriut dhe Evropë

AVEVA, një kompani lider në prodhimin e softuerit industrial, e aftë për të udhëhequr transformimin dixhital dhe në emër të qëndrueshmërisë në…

Gusht 8 2023

Risi në rritje: mjete bioteknike më të fundit

Inovacioni është në qendër të progresit dhe mjetet më të fundit bioteknike po u mundësojnë shkencëtarëve të shtyjnë kufijtë…

Gusht 8 2023

KBio dhe ZERO shpallin aleancë strategjike ekskluzive për të zhvilluar një rrjet fermash molekulare të shpërndarë globalisht dhe të shpërndahet me shpejtësi

Rrjeti i fermave molekulare për kultivimin e bimëve si bioreaktorë, i pari në botë që shpërndahet globalisht…

Gusht 7 2023

Tregu i peletave të plastikës së ricikluar, Përmbledhje e kompanisë për madhësinë e tregut, pamje e biznesit 2023-2030

Tregu për peletat e plastikës të ricikluar po përjeton një rritje të konsiderueshme ndërsa bota përqafon rëndësinë e praktikave të qëndrueshme…

Gusht 7 2023

Madhësia e tregut të hidroksidit të magnezit, perspektiva e biznesit 2023-2030

Tregu i hidroksidit të magnezit ka përjetuar rritje të konsiderueshme vitet e fundit, për shkak të vetive të tij të gjithanshme, avantazheve…

Korrik 28 2023

Inteligjenca artificiale për të luftuar nxehtësinë dhe ndërprerjet: projekti RAFAEL

Një ekip studiuesish nga ENEA, Politekniku i Barit dhe Universiteti Roma Tre ka zhvilluar RAFAEL, një projekt inovativ…

Qershor 26 2023

Investimi i fundit i L'Oréal është një sinjal i fortë drejt inovacionit për bukuri të qëndrueshme

Kompania e bukurisë ka bërë një investim të ri në një kompani bioteknike të quajtur Debut përmes krahut të saj të…

Qershor 22 2023

Inovacioni në sektorin e energjisë nga hapësira në Tokë: projekti MAPLE

Instituti Caltech ka deklaruar se është në gjendje të transportojë energjinë diellore nga hapësira në Tokë, duke hapur perspektiva të jashtëzakonshme për energjinë e rinovueshme.…

Qershor 21 2023

Proptech: Revolucioni dixhital në industrinë e pasurive të paluajtshme në "Ne bëjmë të ardhmen"

Nga data 15 deri më 17 qershor, Panairi Ndërkombëtar i Certifikuar i WMF, do të ofrojë mundësinë për të kontaktuar me më të mirat e inovacionit…

31 Maj 2023

Inovacioni tjetër i dizajnit mes finalistëve të Çmimeve prestigjioze të Riciklimit të Plastikës Europe 2023

Next Design Innovation është përzgjedhur për çmimet prestigjioze të riciklimit të plastikës Europe 2023, për tabakanë e trajtimit të përbërë…

4 Maj 2023

Inovacioni tjetër i dizajnit mes finalistëve të Çmimeve prestigjioze të Riciklimit të Plastikës Europe 2023

Next Design Innovation është përzgjedhur për çmimet prestigjioze të riciklimit të plastikës Europe 2023, për tabakanë e trajtimit të përbërë…

4 Maj 2023