risi rritëse

3D Systems thjeshton prodhimin dhe nxit inovacionin e vazhdueshëm duke siguruar prodhimin e platformave shtesë të ndërtimit

3D Systems thjeshton prodhimin dhe nxit inovacionin e vazhdueshëm duke siguruar prodhimin e platformave shtesë të ndërtimit

Sigurimi i printerëve për prodhimin e metaleve dhe polimereve në fabrikat në Riom, Francë dhe Rock Hill, Karolina…

17 shtator 2023

Ide brilante: LUCILLA është llamba e parë portative kundër mushkonjave

MB Lighting Studio komunikoni nisjen, në platformë Kickstarter, i llambës portative inovative kundër mushkonjave: LUCILLA. “Djemtë” e MB…

6 shtator 2023

Getac vazhdon të shtyjë kufijtë e inovacionit me pajisjet e para të forta me teknologjinë e integruar LiFi

Getac sot njoftoi se ka integruar me sukses teknologjinë LiFi në pajisjet e saj të forta si pjesë e një…

5 shtator 2023

Inovacion teknologjik në sektorin e pajisjeve elektroshtëpiake

Beko, lider global në pajisjet elektroshtëpiake, ka lançuar gjeneratën e re të produkteve të stilit të jetesës…

2 shtator 2023

Teknologjia revolucionare e erës nga Cargill dhe BAR Technologies del në dete dhe hap rrugë të reja për transportin me karbon të ulët

Bashkëpunimi midis Cargill, BAR Technologies, Mitsubishi Corporation dhe Yara Marine Technologies ka potencialin për të dekarbonizuar anijet nga…

Gusht 22 2023

Inovacionet në teknologjinë e turniquet kirurgjikale: avancimi i kujdesit ndaj pacientit

Fusha e turniketave kirurgjikale ka dëshmuar përparime të rëndësishme ndër vite, e nxitur nga kërkimi për më mirë…

Gusht 10 2023

Firma AI, GEDi Cube dhe Renovaro Biosciences shpallin Letër Qëllimin Ekskluzive dhe Detyruese për qëllimin për t'u bashkuar, duke përshpejtuar luftën kundër kancerit

Teknologjitë e avancuara të inteligjencës artificiale dhe të mësimit të makinerisë me vërtetim njerëzor për diagnozat e hershme të kancerit të mushkërive…

Gusht 10 2023

Risi në rritje: mjete bioteknike më të fundit

Inovacioni është në qendër të progresit dhe mjetet më të fundit bioteknike po u mundësojnë shkencëtarëve të shtyjnë kufijtë…

Gusht 8 2023

Sber rus lëshon Gigachat, rivalin e ChatGPT

Kompania kryesore e teknologjisë ruse Sber njoftoi të hënën lançimin e gigachat, aplikacionin e saj bisedor të AI…

28 Prill 2023

DS PENSKE merr Akreditimin Mjedisor me Tre Yje FIA

FIA i ka dhënë ekipit të garave DS PENSKE Akreditimin Mjedisor me Tre Yje FIA, niveli më i lartë i njohjes për…

March 29 2023

Metodologji novatore të mësimdhënies për shkollën e së ardhmes

Mësimdhënia inovative ka një rol themelor në rritjen arsimore të fëmijëve dhe në kurset rifreskuese. Në qendër të inovacionit…

March 27 2023

Risi në tregun e barnave njohëse dhe përmirësuese të kujtesës, thelbësore në zhvillimin e barnave, gjatë 7 viteve të ardhshme

Tregu i barnave njohëse dhe përmirësuese të kujtesës i referohet produkteve farmaceutike dhe suplementeve të dizajnuara për të përmirësuar funksionin…

March 26 2023

ReAD është projekti inovativ për të përmirësuar trashëgiminë arkitekturore me inteligjencë artificiale

Lazio Innova ka përzgjedhur ReAD-in me synimin për të promovuar njohuritë dhe rritjen e trashëgimisë kulturore, falë aplikimit të ...

2 nëntor 2022

Çfarë do të thotë përmirësimi i vazhdueshëm në kompani me Teorinë e Kufizimeve

Teoria e Kufizimeve bazohet në disa parime, në mjete logjike, në procese të thjeshta operacionale dhe në një seri ...

Tetor 2 2022

Çfarë është një strategji inovacioni?

Strategjia e inovacionit është një plan projekti me të cilin organizohen fazat e rritjes së ardhshme, me qëllim ...

Tetor 1 2022

AI4Cities: Inteligjenca artificiale dhe risi e qëndrueshme për t'i bërë qytetet neutrale ndaj karbonit

AI4Cities është një projekt trevjeçar i financuar nga BE që bashkon qytetet kryesore evropiane në kërkim të zgjidhjeve të inteligjencës artificiale ...

23 shtator 2022

Renditja e fundit e FourKites e transportuesve më të mirë evropianë pasqyron ROI të të dhënave me cilësi të lartë mbi dukshmërinë e zinxhirit të furnizimit në kohë reale

Premier Carriers po shohin rritje të konsiderueshme në vëllimet e dërgesave pavarësisht paqëndrueshmërisë aktuale të tregut AMSTERDAM - (BUSINESS WIRE) - Furnizuesi më i madh…

23 shtator 2022

Shkarkimi i ventrikulit të majtë me Impella për 30 minuta përpara PCI shoqërohet me zvogëlimin e madhësisë së infarktit në pacientët STEMI

BOSTON - (BUSINESS WIRE) - Rezultatet e një analize të protokollit të ri të të dhënave të studimit pilot të segmentit ST të ngritjes së infarktit të miokardit nga dera në shkarkim (STEMI DTU) tregojnë…

18 shtator 2022

Simonelli Group prezanton shërbimin e ri Telemetry Coffee Experience TECX

Një sistem i përbërë nga makina të lidhura dhe shërbime dixhitale të krijuara për të mbështetur partnerët, menaxherët, pjekësit dhe shërbimin teknik. Grupi Simonelli...

15 shtator 2022

Mouser zhytet në mundësitë e rrjeteve private 5G në episodin e pestë të Empowering Innovation Together

Mouser Electronics, Inc., një distributor kryesor i Nisjes së Produkteve të Reja (NPI) me përzgjedhjen më të gjerë të…

15 shtator 2022