Modelet e Dizajnit Vs Parimet SOLID, avantazhet dhe disavantazhet

Modelet e Dizajnit Vs Parimet SOLID, avantazhet dhe disavantazhet

11 Prill 2024
Ercole Palmeri

Modelet e projektimit janë zgjidhje specifike të nivelit të ulët për problemet e përsëritura në dizajnimin e softuerit. Modelet e dizajnit janë…

Grafikët e Excel, çfarë janë ato, si të krijoni një grafik dhe si të zgjidhni grafikun optimal

9 Prill 2024
Ercole Palmeri

Një grafik Excel është një vizual që përfaqëson të dhënat në një fletë pune në Excel.…

Si të konfiguroni Laravel për të përdorur baza të të dhënave të shumta në projektin tuaj

5 Prill 2024
Ercole Palmeri

Normalisht, një projekt i zhvillimit të softuerit përfshin përdorimin e një baze të dhënash për ruajtjen e të dhënave në një mënyrë të strukturuar. Për projektet…

Parashikimi i kërcënimeve të sigurisë kibernetike për vitin 2030 – sipas Raportit të ENISA

3 Prill 2024
Ercole Palmeri

Analiza nxjerr në pah peizazhin e rrezikut që po zhvillohet me shpejtësi. Organizatat e sofistikuara kriminale kibernetike vazhdojnë të përshtaten dhe përmirësojnë…

Platforma e emailit GMAIL: evolucioni i një projekti inovativ

2 Prill 2024
Ercole Palmeri

Më 1 prill 2004, Google lançoi platformën e vet të emailit Gmail. Shumë menduan se njoftimi i Google ishte…

Si të numëroni numrin e karaktereve që përmban një skedar i publikuar në internet?

March 29 2024
BlogInnovazione.it

Personazhet janë elementë individualë të një teksti. Ato mund të jenë shkronja, shenja pikësimi, numra, hapësira dhe simbole. Çdo fjalë…

Smart Lock Market: publikuar raporti i hulumtimit të tregut

March 27 2024
BlogInnovazione.it

Termi Smart Lock Market i referohet industrisë dhe ekosistemit që rrethon prodhimin, shpërndarjen dhe përdorimin…

Cilat janë modelet e dizajnit: pse t'i përdorim ato, klasifikimi, të mirat dhe të këqijat

March 26 2024
Ercole Palmeri

Në inxhinierinë e softuerit, modelet e projektimit janë zgjidhjet optimale për problemet që ndodhin zakonisht në dizajnimin e softuerit. Unë jam si…

Evolucioni teknologjik i markimit industrial

March 25 2024
BlogInnovazione.it

Shënimi industrial është një term i gjerë që përfshin disa teknika të përdorura për të krijuar shenja të përhershme në sipërfaqen e një…

Shembuj të makrove Excel të shkruar me VBA

March 25 2024
Ercole Palmeri

Shembujt e mëposhtëm të thjeshtë të makro Excel janë shkruar duke përdorur VBA Koha e vlerësuar e leximit: 3 minuta Shembull…

Revolucioni i inteligjencës artificiale në sektorin e naftës dhe gazit: Drejt menaxhimit inovativ dhe të qëndrueshëm

March 21 2024
BlogInnovazione.it

Optimizimi i procesit dhe qëndrueshmëria: Fytyra e re e naftës dhe gazit Në sektorin e naftës dhe gazit, integrimi i Inteligjencës Artificiale (AI)…

Komuniteti Evropian do të prezantojë rregulla të reja për BigTechs

March 20 2024
BlogInnovazione.it

Platformat e mediave sociale si X dhe TikTok do të përballen me gjoba të BE-së për moderim të dobët, pasi Brukseli nis…

Çfarë është Orkestrimi i të Dhënave, sfidat në Analizën e të Dhënave

March 17 2024
BlogInnovazione.it

Orkestrimi i të dhënave është procesi i zhvendosjes së të dhënave të ndara nga shumë vende të ruajtjes në një depo…

Funksionet statistikore të Excel: Tutorial me shembuj për kërkime, pjesa e katërt

March 17 2024
Ercole Palmeri

Excel ofron një gamë të gjerë funksionesh statistikore që kryejnë llogaritjet nga mesatarja bazë, mesatare dhe modaliteti deri te funksionet…

Marketingu në kompaninë tuaj bëhet i lehtë me Squadd, softuerin e marketingut gjithçka-në-një

March 6 2024
BlogInnovazione.it

Në një treg italian ende të pamësuar me Softuerin e Marketingut, shfaqet Squadd. Softuer gjithëpërfshirës për menaxhimin e marketingut që bie në sy…

Funksionet Statistikore të Excel: Tutorial me Shembuj, Pjesa e Tretë

Shkurt 18 2024
Ercole Palmeri

Excel ofron një gamë të gjerë funksionesh statistikore që kryejnë llogaritjet nga mesatarja deri te shpërndarja statistikore më komplekse dhe funksionet e…

Çfarë është Industria 5.0? Dallimet me Industrinë 4.0

Shkurt 18 2024
Ercole Palmeri

Industria 5.0 është një term i përdorur për të përshkruar fazën tjetër të revolucionit industrial. Ai fokusohet në marrëdhëniet midis njeriut dhe…

Si të shtoni audio në PowerPoint: Udhëzues i shpejtë hap pas hapi

Shkurt 12 2024
Ercole Palmeri

Në shumicën e rasteve, prezantimi në PowerPoint do të shërbejë si vizualizim për pikat kryesore të fjalimit. Megjithatë, kjo nuk do të thotë…

Inovacioni i sektorit të energjisë: kërkimi i shkrirjes, rekord i ri për tokamakin evropian JET

Shkurt 9 2024
BlogInnovazione.it

Eksperimenti më i madh i shkrirjes në botë prodhoi 69 megaxhaule energji. Eksperimenti brenda 5 sekondave…

Energjia gjeotermale: është ajo që prodhon më pak CO2

Shkurt 8 2024
BlogInnovazione.it

Një studim i kryer nga Universiteti i Pizës ka zbuluar epërsinë e energjisë gjeotermale në reduktimin e emetimeve të CO2, tejkalimin e hidrocentraleve dhe…

Neuralink instaloi implantin e parë të trurit te një qenie njerëzore: çfarë evolucioni...

Shkurt 7 2024
BlogInnovazione.it

Kompania e Elon Musk Neuralink implantoi çipin e parë në trurin e njeriut javën e kaluar. Implanti i ndërfaqes tru-kompjuter (BCI) është…

Inteligjenca artificiale: 5 Mjete të mahnitshme të parafrazimit në internet që duhet të përdorni

Shkurt 6 2024
BlogInnovazione.it

Nëse ju duhet të përfundoni një detyrë brenda një afati ose ta ktheni tekstin e mërzitshëm në shkrim kreativ dhe tërheqës, ju keni…

Si të futni një video në PowerPoint

Shkurt 4 2024
Ercole Palmeri

Videot janë bërë pjesë kryesore e prezantimeve. Të gjitha llojet e përmbajtjes mbështeten në video, pavarësisht…

Analiza parashikuese në parandalimin e aksidenteve në një sistem kompleks

Janar 30 2024
BlogInnovazione.it

Analizat parashikuese mund të mbështesin menaxhimin e rrezikut duke identifikuar se ku ka të ngjarë të ndodhin dështimet dhe çfarë mund të…

Si të analizoni përparimin e projektit kundrejt parashikimeve në Microsoft Project

Janar 28 2024
Ercole Palmeri

Një bazë bazë është çelësi për kryerjen e një analize të projektit, dhe për rrjedhojë për të krahasuar situatën aktuale me atë të pritur. Kur…

Si funksionon inteligjenca artificiale (AI) dhe aplikimet e saj

Janar 28 2024
BlogInnovazione.it

Inteligjenca artificiale (AI), kryefjala e re në botën e teknologjisë, do të ndryshojë mënyrën…

Si të konfiguroni llojet e detyrave në Microsoft Project

Janar 18 2024
Ercole Palmeri

"Lloji i detyrës" i Microsoft Project është një temë e vështirë për t'u trajtuar. Microsoft Project në modalitetin automatik, duhet të dini se si…

Si të krijoni një buxhet të avancuar duke përdorur Microsoft Project

Janar 14 2024
Ercole Palmeri

Në disa situata, mund t'ju duhet të përgatisni një buxhet projekti pa krijuar vlerësime të detajuara të kostos dhe caktime detyrash…

Si të vendosni ditë pune në Microsoft Project: Kalendari i Projektit

Janar 6 2024
Ercole Palmeri

Burimet janë një nga çështjet më kritike në menaxhimin e projektit. Ato janë njësi që ndihmojnë menaxherët dhe ekipet për të…

Si të konfiguroni bordin e detyrave të Microsoft Project

Janar 5 2024
Ercole Palmeri

Në Microsoft Project, tabela e detyrave është një mjet për të përfaqësuar punën dhe rrugën e saj drejt përfundimit. Aty…

Si të përdorni Google Translate si një përkthyes simultan

Janar 3 2024
BlogInnovazione.it

Ne të gjithë kemi aplikacione të shumta në telefonat tanë celularë dhe nuk është e lehtë të mbash hapa me çdo veçori të shtuar…

Si të kopjoni rrëshqitjet e PowerPoint me ose pa stilin origjinal

Janar 3 2024
Ercole Palmeri

Krijimi i një prezantimi të shkëlqyer në PowerPoint mund të marrë kohë. Bëni rrëshqitje të përsosura, zgjidhni tranzicionet e duhura dhe shtoni stile elegante të rrëshqitjeve…

DeepMind i Google zgjidh problemet matematikore me inteligjencën artificiale

Janar 2 2024
BlogInnovazione.it

Përparimet e fundit në modelet e gjuhëve të mëdha (LLM) e kanë bërë AI më të adaptueshme, por kjo vjen me një…

Inteligjenca artificiale do të përshpejtojë ritmin e zbulimeve të reja me një ritëm të paparë më parë

Janar 2 2024
Ercole Palmeri

Në letrën e tij të parashikimit ritual, Bill Gates shkruan "Inteligjenca artificiale është gati të përshpejtojë ritmin e zbulimeve të reja për të…

Si të krijoni një grafik Gantt në Microsoft Project

Dhjetor 30 2023
Ercole Palmeri

Grafiku Gantt është një grafik me shtylla dhe një mjet i shkëlqyer i menaxhimit të projektit që përdoret për të punuar…

Italia e para në Evropë në riciklimin e mbetjeve

Dhjetor 28 2023
BlogInnovazione.it

Italia konfirmohet për të tretin vit radhazi në podiumin europian për sasinë e mbetjeve të ricikluara. Në vitin 2022 Italia…

New York Times po padit OpenAI dhe Microsoft, duke kërkuar dëmshpërblim ligjor dhe aktual

Dhjetor 28 2023
Ercole Palmeri

The Times po padit OpenAI dhe Microsoft për trajnimin e modeleve të inteligjencës artificiale mbi punën e gazetës.…

CTO i Hillstone Networks Tim Liu diskuton tendencat e sigurisë kibernetike për vitin 2024

Dhjetor 27 2023
Bizneswire

Hillstone Networks ka publikuar retrospektivën vjetore dhe parashikimet nga Dhoma e CTO. Në vitin 2024, sektori i sigurisë kibernetike…

Fluturimi i parë i linjës ajrore jeshile. Sa kushton në botë për të fluturuar?

Dhjetor 23 2023
BlogInnovazione.it

Në një epokë në të cilën udhëtimi është bërë pothuajse një e drejtë e patjetërsueshme për shumë njerëz, pak njerëz ndalojnë të marrin në konsideratë ndikimin mjedisor…

E drejta për riparim në BE: Paradigma e re në ekonominë e qëndrueshme

Dhjetor 23 2023
BlogInnovazione.it

Bashkimi Evropian (BE) është në qendër të një revolucioni që do të ndryshojë mënyrën se si konsumatorët i qasen…

Ligjvënësi i pavendosur midis mbrojtjes dhe zhvillimit të konsumatorit: dyshime dhe pavendosmëri për inteligjencën artificiale

Dhjetor 21 2023
Ercole Palmeri

Inteligjenca Artificiale (AI) është një teknologji gjithnjë në zhvillim që ka potencialin për të revolucionarizuar botën në të cilën jetojmë.…

Teknologjia OCR: njohja inovative e tekstit dixhital

Dhjetor 20 2023
BlogInnovazione.it

Teknologjia OCR lejon njohjen optike të karaktereve, e cila është një aplikim i inteligjencës artificiale që lejon sistemet kompjuterike të njohin…

Inovacioni dhe Revolucioni i Energjisë: Bota Bëhet Së bashku për Rinisjen e Energjisë Bërthamore

Dhjetor 20 2023
BlogInnovazione.it

Herë pas here, një teknologji e vjetër ngrihet nga hiri dhe gjen jetë të re. Jashtë me të vjetrën, me të renë!…

Tregu i pjesëve të automjeteve, tendencat, sfidat dhe tregu ONLINE

Dhjetor 19 2023
BlogInnovazione.it

Tregu i pjesëve të makinave në Evropë po rritet dhe do të pësojë një transformim të fortë në vitet e ardhshme. Sipas një…

Siguria kibernetike, nënvlerësimi i sigurisë së IT mbizotëron te kompanitë e vogla dhe të mesme

Dhjetor 18 2023
BlogInnovazione.it

Çfarë është siguria kibernetike? Kjo është një pyetje që bizneset e vogla dhe të mesme ndoshta do t'i përgjigjen…

Inovacioni dhe e ardhmja: Samiti i Gjeneratës Metaverse të XMetaReal hap kufij të rinj në Metaverse

Dhjetor 18 2023
BlogInnovazione.it

Samiti i Gjeneratës Metaverse, një ngjarje e spikatur në kalendarin e teknologjisë e organizuar nga XMetaReal, ofroi një ngjarje magjepsëse dhe…

Çfarë është realiteti virtual, llojet, aplikacionet dhe pajisjet

Dhjetor 17 2023
Ercole Palmeri

VR qëndron për Realitetin Virtual, në thelb vendi ku ne mund të zhytemi në një mjedis të projektuar/simuluar posaçërisht për një qëllim të caktuar.…

PowerPoint i avancuar: Si të krijoni një shabllon PowerPoint

Dhjetor 14 2023
Ercole Palmeri

Për të përcjellë profesionalizëm dhe seriozitet më të madh, është e rëndësishme të jeni në përputhje me markën e kompanisë suaj. Një mënyrë efektive për të ruajtur…

Universiteti i Tartu dhe Leil Storage hyjnë në një partneritet strategjik për të promovuar inovacionin teknologjik në ruajtjen e të dhënave

Dhjetor 12 2023
BlogInnovazione.it

Universiteti i Tartu dhe Leil Storage njoftuan sot një Memorandum historik të Mirëkuptimit (MOU) që do të shënojë fillimin e një…

Inteligjenca Artificiale: Cilat janë llojet e inteligjencës artificiale për të cilat duhet të dini

Dhjetor 12 2023
BlogInnovazione.it

Inteligjenca artificiale është bërë realitet dhe është pjesë e jetës sonë të përditshme. Kompanitë që ndërtojnë makineri inteligjente për aplikime të ndryshme…

Verërat e falsifikuara, inteligjenca artificiale mund të demaskojnë mashtrimet

Dhjetor 11 2023
Ercole Palmeri

Revista Communications Chemistry ka publikuar rezultatet e një analize mbi etiketimin kimik të verërave të kuqe. Universiteti i Gjenevës dhe…

Nim, Observatori Verilindor mbi ekonominë e inovacionit, ka lindur

Dhjetor 7 2023
BlogInnovazione.it

Observatori Veri-Lindor mbi Ekonominë e Inovacionit është i lindur Nim, (Numbers Innovation Motion) është një projekt i Distriktit Vizionar Galileo i krijuar në bashkëpunim…

Tregu i inteligjencës artificiale po rritet, me vlerë 1,9 miliardë, në 2027 do të jetë 6,6 miliardë

Dhjetor 5 2023
Ercole Palmeri

Me një vlerë të vlerësuar prej 1,9 miliardë euro në 2023, duke u rritur në 6,6 miliardë në 2027.…

Energjia e së ardhmes: Plani i Musk për një fermë gjigante diellore

Dhjetor 5 2023
BlogInnovazione.it

Ideja e Elon Musk për një të ardhme të energjisë diellore Koha e vlerësuar e leximit: 4 minuta Sipas Elon Musk,…

Përplasja midis ChatGPT dhe mjedisit: dilema midis inovacionit dhe qëndrueshmërisë

Dhjetor 5 2023
BlogInnovazione.it

Në peizazhin e gjerë të inteligjencës artificiale, ChatGPT i OpenAI shfaqet si një mrekulli teknike. Megjithatë, pas fasadës së inovacionit,…

Udhëzime të reja për sigurinë e AI botuar nga NCSC, CISA dhe agjenci të tjera ndërkombëtare

Dhjetor 4 2023
BlogInnovazione.it

Udhëzimet për zhvillimin e sistemeve të sigurta të AI u hartuan për të ndihmuar zhvilluesit…

Siguria e TI-së: si të mbroheni nga sulmet e makro viruseve Excel

Dhjetor 3 2023
Ercole Palmeri

Excel Macro Security mbron kompjuterin tuaj nga viruset që mund të transmetohen në kompjuterin tuaj nëpërmjet…

Macrot e Excel: çfarë janë dhe si t'i përdorin ato

Dhjetor 3 2023
Ercole Palmeri

Nëse keni një seri të thjeshtë veprimesh që duhet t'i përsërisni disa herë, mund t'i regjistroni Excel këto…

Inovacioni, çipi që merret me dritën mbërrin

Dhjetor 2 2023
BlogInnovazione.it

Telefoni me valë optike mund të mos ketë më pengesa. Studimi i Politeknikut të Milanos me Scuola Superiore Sant'Anna të Pizës dhe…

Risi në organizimin e punës: EssilorLuxottica prezanton 'javët e shkurtra' në fabrikë

Dhjetor 2 2023
BlogInnovazione.it

Në një epokë të transformimeve të mëdha ekonomike dhe sociale, shfaqet urgjenca për të ridizajnuar modele të reja organizative të kompanive për të udhëhequr…

Inteligjenca artificiale në kujdesin shëndetësor, takimi i tretë i AIIC në Palermo

Dhjetor 2 2023
BlogInnovazione.it

Çfarë kontributi efektiv mund të japë dhe po jep tashmë inteligjenca artificiale në sektorin italian të kujdesit shëndetësor dhe të kujdesit shëndetësor? Kjo është…

Amazon nis kurse të reja trajnimi falas mbi inteligjencën artificiale gjeneruese

29 nëntor 2023
BlogInnovazione.it

Nisma "AI Ready" e Amazon ofron kurse online për zhvilluesit dhe profesionistët e tjerë teknikë, si dhe nxënës të shkollave të mesme…

Çfarë është inteligjenca artificiale gjeneruese: si funksionon, përfitimet dhe rreziqet

28 nëntor 2023
Ercole Palmeri

Inteligjenca artificiale gjeneruese është tema më e nxehtë e diskutimit teknologjik për vitin 2023. Çfarë është AI gjeneruese, si funksionon dhe çfarë…

Dialogu me Luigi Einaudi është i mundur sot, falë inteligjencës artificiale

28 nëntor 2023
Bizneswire

Fondacioni Einaudi, Fondacioni Compagnia di San Paolo dhe Reply së bashku për ta bërë trashëgiminë kulturore të Luigi Einaudi të aksesueshme për të gjithë.…

Inovacionet e fuqizuara nga AI në #RSNA23 që u mundësojnë ofruesve të kujdesit shëndetësor të përqëndrohen në kujdesin ndaj pacientit

26 nëntor 2023
BlogInnovazione.it

Inovacionet e reja ndihmojnë spitalet dhe sistemet shëndetësore që vazhdimisht t'u ofrojnë pacientëve kujdes të aksesueshëm dhe me cilësi të lartë…

Forumi Coldiretti: fokusi në zinxhirët e furnizimit Made in Italy, inovacionin dhe ekonominë rrethore

25 nëntor 2023
BlogInnovazione.it

Forumi XXI Ndërkombëtar i Bujqësisë dhe Ushqimit u zhvillua në Romë. Ngjarja përfaqëson një ngjarje të rëndësishme vjetore për…

BLOCK3000 përfundon një ngjarje spektakolare virtuale, duke bashkuar entuziastët e Blockchain

24 nëntor 2023
BlogInnovazione.it

BLOCK3000, "hallësi i parë i ngjarjeve të kriptos" dhe konferencë virtuale kushtuar teknologjisë blockchain, Web3 dhe kriptovalutat, të përfunduara me…

Lidershipi Vizionar: Lulëzimi në Epokën e Inovacionit të Përshpejtuar do të nxisë diskutimin në Samitin Global të Inovacionit 2023 më 12 dhjetor

24 nëntor 2023
BlogInnovazione.it

Strategjia HMG, platforma numër 1 në botë që u mundëson drejtuesve të teknologjisë të riimagjinojnë ndërmarrjen dhe të riformësojnë botën…

Mundësitë globale të rritjes së tregut të FinOps: Bashkë-inovacion dhe partneritet në fushën e resë industriale

23 nëntor 2023
BlogInnovazione.it

Raporti "FinOps: Ekosistemi aktual, parashikimet aktuale të gjendjes dhe mundësitë e rritjes" është shtuar në ofertën e ResearchAndMarkets.com. Reja Reja është shfaqur…

Me inteligjencën artificiale, 1 në 3 persona mund të punonte vetëm 4 ditë

23 nëntor 2023
BlogInnovazione.it

Sipas hulumtimit të Autonomy që fokusohet në fuqinë punëtore britanike dhe amerikane, inteligjenca artificiale mund të mundësojë miliona punëtorë…

Pika e gjelbër e kthesës në Itali për një të ardhme më të qëndrueshme: Rekord i ri në Karikimin Elektrik

21 nëntor 2023
BlogInnovazione.it

Italia po vendoset me shpejtësi si një nga liderët evropianë në sektorin e lëvizshmërisë elektrike, falë një rritjeje mbresëlënëse në…

Power Point i avancuar: Si të përdorni PowerPoint Designer

20 nëntor 2023
Ercole Palmeri

Puna me PowerPoint mund të jetë e vështirë, por pak nga pak do të kuptoni mundësitë e shumta që funksionet e tij mund të…

Power Point dhe Morphing: si të përdoret tranzicioni Morph

19 nëntor 2023
Ercole Palmeri

Në fillim të viteve '90, një klip muzikor i Michael Jackson përfundoi me një përzgjedhje të fytyrave të njerëzve…

Power Point: çfarë janë animacionet dhe tranzicionet dhe si t'i përdorim ato

18 nëntor 2023
Ercole Palmeri

Puna me PowerPoint mund të jetë e vështirë, por pak nga pak do të kuptoni mundësitë e shumta që funksionet e tij dhe…

Microsoft Power Point: si të punoni me shtresa

17 nëntor 2023
Ercole Palmeri

Puna me PowerPoint mund të jetë e vështirë nëse jeni i ri në të, por sapo ta kuptoni, do të kuptoni…

Tabela kryesore e Excel: ushtrimi bazë

16 nëntor 2023
Ercole Palmeri

Për të kuptuar më mirë objektivat dhe efektet e përdorimit të një Tabele Pivot në Excel, le të shohim një udhëzues hap pas hapi…

Si të hiqni qelizat e kopjuara në një fletë Excel

15 nëntor 2023
Ercole Palmeri

Ne marrim një koleksion të dhënash dhe në një moment të caktuar kuptojmë se disa prej tyre janë të dyfishuara. Duhet të analizojmë…

Si të gjeni qeliza të kopjuara në një fletë Excel

15 nëntor 2023
Ercole Palmeri

Një nga detyrat klasike për zgjidhjen e problemeve ose pastrimin e një skedari Excel është kërkimi i qelizave të kopjuara.…

Apple ka fshehur një manifest të bitcoin në çdo Mac që nga viti 2018, thotë blogeri i teknologjisë Andy Baio

13 nëntor 2023
BlogInnovazione.it

Blogeri Andy Baio shkroi një postim ku thotë se gjeti një PDF të letrës së bardhë origjinale…

JAVA SMART e GENOA-s GJELBËROHET MIDIS ESG-së DHE PUNËVE TË GJELBRA, NDRYSHIMIT KLIMATIK DHE MENAXHIMIT TË MBETURINAVE

11 nëntor 2023
BlogInnovazione.it

Inovacioni dhe mjedisi në qendër të edicionit të 9-të të Javës së zgjuar në Genoa. Nga parimet ESG, shtytësit e rinj për krijimin e vendeve të punës,…

Gara drejt vetë-mjaftueshmërisë: bateri litiumi për makina elektrike

11 nëntor 2023
BlogInnovazione.it

Gara drejt vetë-mjaftueshmërisë në prodhimin e baterive të litiumit vazhdon në një zvarritje për Italinë dhe Evropën. Evropa është…

Makina lëvizëse që prodhojnë energji: e ardhmja e qëndrueshme e autostradave italiane

10 nëntor 2023
BlogInnovazione.it

Shndërrimi i energjisë kinetike në energji elektrike është një koncept themelor në fizikë, dhe tani gjithashtu një iniciativë pioniere për të mbështetur…

Evropa drejt një modeli të ri qëndrueshmërie: industria e paketimit në një udhëkryq

10 nëntor 2023
BlogInnovazione.it

Qëndrueshmëria mjedisore ka arritur një pikë kthese vendimtare në Bashkimin Evropian. Me rregulloret e reja të BE-së në rrugë e sipër, i gjithë…

Hybrid work: çfarë është puna hibride

8 nëntor 2023
Ercole Palmeri

Puna hibride vjen nga përzierja midis punës në distancë dhe punës ballë për ballë. Është një metodë që…

Circana: catering është ende shumë i lidhur me tradicionalen ndërsa konsumatorët kërkojnë risi

7 nëntor 2023
BlogInnovazione.it

Këshilli Norvegjez i Ushqimit të Detit organizoi një seminar, në Mestre më 26 tetor 2023, mbi peshkun norvegjez dhe merlucin në Itali.…

IDC parashikon se shpenzimet për zgjidhjet e GenAI do të arrijnë në 143 miliardë dollarë në 2027 me një normë rritjeje vjetore të përbërë pesëvjeçare prej 73,3%.

Tetor 25 2023
BlogInnovazione.it

Një parashikim i ri nga International Data Corporation (IDC) tregon se kompanitë do të investojnë rreth 16 miliardë dollarë në total…

Inovacion në botën e automobilave, DS Automobiles është marka e parë që integron ChatGPT në bord, modelin më të njohur gjenerues të inteligjencës artificiale

Tetor 24 2023
BlogInnovazione.it

ChatGPT hyn në botën e automobilave. Integrimi ChatGPT pasuron përvojën e udhëtimit të DS Automobiles dhe artin francez të udhëtimit. ChatGPT ofron…

Gen Z preferon të ndajë vendndodhjen me prindërit e tyre

Tetor 23 2023
BlogInnovazione.it

Gjenerali Z duket në rregull me prindërit e tyre duke përdorur aplikacione për ndarjen e vendndodhjes për t'i kontrolluar ata.…

Biskotat e banerëve, cilat janë ato? Pse janë atje? Shembuj

Tetor 22 2023
BlogInnovazione.it

Në peizazhin e sotëm dixhital, faqet e internetit mbledhin dhe përdorin të dhëna për të ofruar përvoja të personalizuara dhe reklama të synuara. Me…

Inovacion: ENEA në Maker Faire 2023 me superushqime dhe zgjidhje të tjera për ushqimin dhe qëndrueshmërinë

Tetor 20 2023
BlogInnovazione.it

Ushqime të pjekura me vlerë të lartë të shtuar të përftuara nga mbetjet agroushqimore, kopshte urbane për rritje në ambiente të mbyllura pa pesticide dhe me përdorim minimal...

Shëndeti: radioterapi, risi ENEA për trajtimin e kancerit të gjirit

Tetor 20 2023
BlogInnovazione.it

Një ekip studiuesish ENEA ka zhvilluar një prototip inovativ të aftë për të trajtuar kancerin e gjirit…

Mësoni si të bëni teste në Laravel me shembuj të thjeshtë, duke përdorur PHPUnit dhe PEST

Tetor 18 2023
BlogInnovazione.it

Kur bëhet fjalë për testet e automatizuara ose testet e njësive, në çdo gjuhë programimi, ekzistojnë dy mendime të kundërta: Humbja…

Google do të shtojë një furnizim Discover në faqen kryesore të desktopit

Tetor 18 2023
BlogInnovazione.it

Gjiganti i kërkimit thotë se po eksperimenton me shtimin e furnizimit. Me këtë burim do të shfaqë titujt e lajmeve,…

Roboverse Reply koordinon projektin Fluently të financuar nga BE, i cili synon të mundësojë bashkëpunimin social njeri-robot duke shfrytëzuar përparimet në AI

Tetor 16 2023
Bizneswire

Reply njofton se Roboverse Reply, kompania Reply Group e specializuar në integrimin robotik, po udhëheq projektin "Fluently". Të…

Kombinimi i trashëgimisë së përjetshme me inovacionin më të fundit

Tetor 13 2023
BlogInnovazione.it

Shenzhen Tencent Computer Systems Company Limited: Sezoni i dytë i serialit dokumentar "Mjeshtri i Dunhuang" u prezantua…

Modeli i Excel-it të Menaxhimit të Fluksit të Parasë: Modeli i Pasqyrës së Fluksit të Parasë

Tetor 11 2023
BlogInnovazione.it

Fluksi i parasë (ose fluksi i parasë) është një nga mjetet kryesore për analizën efektive të pasqyrave financiare. Themelore nëse dëshironi…

Modeli Excel për menaxhimin e buxhetit: Modeli i pasqyrave financiare

Tetor 11 2023
BlogInnovazione.it

Bilanci përfaqëson pozicionin financiar të një kompanie gjatë një viti financiar, çdo kompani mund të nxjerrë një pasqyrë nga ky dokument…

Modeli i Excel-it për menaxhimin e pasqyrës së të ardhurave: Modeli i fitimit dhe humbjes

Tetor 11 2023
BlogInnovazione.it

Pasqyra e të ardhurave është dokumenti që është pjesë e pasqyrave financiare, i cili përmbledh të gjitha operacionet e kompanisë që kanë…

Përmirësimi i ekuilibrit punë-jetë: Wabi-Sabi, arti i papërsosmërisë

Tetor 10 2023
Ercole Palmeri

Wabi-Sabi është qasja japoneze që ndihmon në përmirësimin e mënyrës se si e shohim punën dhe karrierën tonë.…

A do të ketë vend për startup-et kur gjigantët të lëvizin?

Tetor 10 2023
Giuseppe Minervino

IntesaSanpaolo dhe Nexi forcojnë aleancën e tyre në botën e pagesave dixhitale dhe aplikacioneve të pagesave. Dy grupet financiare kanë lançuar SoftPos,…

Ideja e ndritshme: Hartë në shkallë një-për-një me planet e madhësisë së jetës

Tetor 8 2023
BlogInnovazione.it

Dizajni arkitektonik ka qenë gjithmonë i bazuar në paraqitjen e ndërtesave përpara se të ndërtohej vetë ndërtesa. Nuk ekziston…

Windows 11 Copilot është këtu: përshtypjet tona të para

Tetor 7 2023
Ercole Palmeri

Microsoft ka lëshuar një nga përditësimet e tij më të mëdha për Windows 11 - Microsoft Copilot. Është një asistent i ri dixhital i bazuar…

Prada dhe Axiom Space së bashku për të dizajnuar kostumet hapësinore të gjeneratës së ardhshme të NASA-s

Tetor 5 2023
BlogInnovazione.it

Partneritet inovativ midis një shtëpie luksoze italiane të modës dhe një kompanie komerciale të hapësirës. Axiom Space, arkitekti i stacionit të parë…

Teknologjia: automobila, pëlhura të reja inteligjente dhe jeshile nga fibra karboni të ricikluar

Tetor 5 2023
BlogInnovazione.it

Projekti inovativ TEX-STYLE lindi nga ideja e integrimit të elektronikës në pëlhura. Kombinimi inovativ i brendshëm i makinës falë përdorimit të…

Formulat dhe matricat në Excel: çfarë janë dhe si t'i përdorim ato

Tetor 4 2023
Ercole Palmeri

Excel gjithashtu ofron funksione grupi që ju lejojnë të kryeni llogaritjet në një ose më shumë grupe vlerash. Në këtë artikull…

Python do të inovojë mënyrën se si punojnë analistët e të dhënave në Excel

Tetor 4 2023
Ercole Palmeri

Microsoft ka njoftuar integrimin e Python në Excel. Le të shohim se si do të ndryshojë mënyra se si punojnë analistët...

Google i lejon botuesit të çaktivizojnë të dhënat e trajnimit të AI

Tetor 3 2023
Ercole Palmeri

Google prezanton flamurin Google-Extended në skedarin robots.txt. Botuesi mund t'u thotë zvarritësve të Google që të përfshijnë një sajt në…

Formulat Excel: Çfarë janë formulat e Excel dhe si t'i përdorim ato

Tetor 3 2023
Ercole Palmeri

Termi "Formulat Excel" mund t'i referohet çdo kombinimi të operatorëve Excel dhe/ose funksioneve të Excel. Futet një formulë Excel…

Funksionet statistikore të Excel për llogaritjen e mesatareve: Tutorial me shembuj, pjesa e dytë

Tetor 2 2023
Ercole Palmeri

Excel ofron një gamë të gjerë funksionesh statistikore që kryejnë llogaritjet nga mesatarja bazë, mediana dhe modaliteti deri në shpërndarjen…

Funksionet statistikore të Excel: Tutorial me shembuj, pjesa e parë

Tetor 1 2023
Ercole Palmeri

Excel ofron një gamë të gjerë funksionesh statistikore që kryejnë llogaritjet nga mesatarja bazë, mediana dhe modaliteti deri në shpërndarjen…

Tabelat kryesore: cilat janë ato, si të krijohen në Excel dhe Google. Tutorial me shembuj

30 shtator 2023
Ercole Palmeri

Tabelat kryesore janë një teknikë e analizës së tabelave. Ato lejojnë një fillestar të plotë me përvojë zero…

Problemi i të drejtës së autorit

30 shtator 2023
Gianfranco Fedele

Më poshtë është artikulli i dytë dhe i fundit i këtij buletini kushtuar marrëdhënies midis privatësisë dhe të drejtës së autorit nga…

Inovacion për lëvizshmërinë elektrike dhe rrjetet inteligjente: bateri të reja kalcium-jon

30 shtator 2023
BlogInnovazione.it

Projekti ACTEA, ENEA dhe Universiteti Sapienza i Romës do të zhvillojnë bateritë e reja me jon kalcium. Bateritë e reja me jon kalciumi si një alternativë për…

Pikat kryesore nga Takimi Vjetor i Kërkimit Ortopedik dhe Inovacioni i AOFAS 2023

28 shtator 2023
BlogInnovazione.it

Mbi 900 kirurgë ortopedë të këmbëve dhe kyçit të këmbës, mjekë të avancuar të kujdesit shëndetësor, rezidentë ortopedë dhe studentë të mjekësisë morën pjesë…

Bum në robotikë: vetëm në vitin 2022, 531.000 robotë do të instalohen në mbarë botën. Rritja e vlerësuar prej 35% në vit nga tani deri në vitin 2027. RAPORTI PROTOLABS

28 shtator 2023
BlogInnovazione.it

Sipas raportit të fundit të Protolabs mbi robotikën për prodhim, pothuajse një e treta (32%) e të anketuarve besojnë se në vitet e ardhshme…

CNH shpërblehet në Agritechnica Innovation Awards për teknologjinë e saj në fushën bujqësore

27 shtator 2023
BlogInnovazione.it

CNH është fuqimisht e përkushtuar për të zhvilluar teknologjinë e saj për ta bërë bujqësinë më të thjeshtë, më efikase dhe të qëndrueshme për…

Neuralink fillon rekrutimin për provën klinike të parë në njerëz të një implanti të trurit

26 shtator 2023
BlogInnovazione.it

Neuralink, startup-i neurotech në pronësi të Elon Musk, së fundmi njoftoi se do të fillojë të rekrutojë pacientë për…

Privacy Loop: inteligjenca artificiale në labirintin e privatësisë dhe të autorit

26 shtator 2023
Gianfranco Fedele

Ky është i pari nga dy artikujt në të cilët trajtoj marrëdhënien delikate midis privatësisë dhe të drejtës së autorit nga njëra anë,…

Ide e shkëlqyer: HUDWAY DRIVE, risi për t'ju mbajtur të fokusuar në rrugë

26 shtator 2023
Ercole Palmeri

Hudway është si një projektor Bluetooth i personalizueshëm për ta vendosur pranë timonit. Përveç shpejtësisë dhe drejtimeve,…

Fillesat më inovative të shpërblyera: 10 finalistët e ÇMIMIT MASTER STARTUP ITALIAN (IMSA) 2023

22 shtator 2023
BlogInnovazione.it

Çmimi IMSA për startup-et e rinj të lindur nga kërkimet brenda universiteteve dhe…

Çmimi Zayed Sustainability Prize shpall 33 finalistë që avancojnë iniciativat globale të qëndrueshmërisë

18 shtator 2023
Bizneswire

33 finalistë të përzgjedhur nga 5.213 aplikime në 163 vende Finalistët avokojnë për veprim klimatik me ndikim dhe mbështesin aksesin në energji të pastër,…

Tendencat dhe risitë në zhvillim në kërkimin biologjik: nga stoli në shtrat

17 shtator 2023
BlogInnovazione.it

Biologët janë shfaqur si një klasë farmaceutike novatore, duke revolucionarizuar fushën e mjekësisë përmes terapive të synuara. PËR…

Nanoteknologjia në shpërndarjen e barnave okulare: zgjidhje të vogla për sfida të mëdha

13 shtator 2023
Ercole Palmeri

Nanoteknologjia ka futur në një epokë të re në shpërndarjen e barnave okulare, duke ofruar zgjidhje të vogla por të fuqishme për të kapërcyer sfidat…

Kërkimi dhe inovacioni në shkencat e jetës, Italia e teta në BE

13 shtator 2023
BlogInnovazione.it

Ekosistemi i kërkimit dhe inovacionit në Itali po bëhet gjithnjë e më konkurrues, me fusha të ndryshme ekselence, por edhe të rëndësishme…

BeniCaros® Precision Prebiotic fiton çmimin global për inovacionin e shëndetit me bazë bimore

12 shtator 2023
BlogInnovazione.it

BeniCaros ® është një prebiotik me precizion me dozë të ulët nga NutriLeads BV. BeniCaros ® u shpall produkti më i mirë në kategorinë e Inovacionit…

Inspektoni partnerët me Ronin për të fuqizuar inovacionin me shumë zinxhirë

8 shtator 2023
BlogInnovazione.it

Inspect, një lider në teknologjinë Web3 dhe NFT, u ofron përdoruesve analiza të thelluara të ndjenjave sociale, zbulon me krenari një aleancë…

Tregu global i trajtimit Osteogenesis Imperfecta i Osteogjenezës, Sipas Rrugëve të Dorëzimit të Barnave dhe sipas Rajonit: Madhësia, Shpërndarja, Analiza e Perspektivës dhe Mundësive, 2023 – 2030

7 shtator 2023
BlogInnovazione.it

Osteogenesis imperfecta është një sëmundje gjenetike që prek kockat dhe gjithashtu pengon trupin të ndërtojë kocka të forta. Kjo…

Ide brilante: LUCILLA është llamba e parë portative kundër mushkonjave

6 shtator 2023
BlogInnovazione.it

MB Lighting Studio komunikoni nisjen, në platformë Kickstarter, i llambës portative inovative kundër mushkonjave: LUCILLA. “Djemtë” e MB…

Java e Teknologjisë Italiane 2023, fokus i veçantë në inteligjencën artificiale: lidhje me Sam Altman të OpenAI

5 shtator 2023
BlogInnovazione.it

Java e Teknologjisë Italiane do të mbahet nga 27 deri më 29 shtator në OGR në Torino gjatë inaugurimit më 27 shtator,…

Vetëdija dhe manipulimi i mendjeve artificiale

4 shtator 2023
Gianfranco Fedele

Shtetet e Bashkuara të viteve '80, udhëheqësit ushtarakë të Shteteve të Bashkuara të Amerikës diktojnë rregullat e reja për planifikimin e një mbrojtjeje…

Jeton dhe West Ham United arrijnë marrëveshje shumëvjeçare sponsorizimi

Gusht 29 2023
BlogInnovazione.it

Jeton Wallet është i lumtur të njoftojë një zgjatje disa vjeçare të partneritetit të saj me West Ham United.

Inclusyon ka lindur, kompania rekrutuese e specializuar në mënyrë unike në kërkimin dhe përzgjedhjen e personelit që i përkasin kategorive të mbrojtura

Gusht 29 2023
BlogInnovazione.it

Me qendër në Milano, është një nga kompanitë e pakta në Evropë që është plotësisht e specializuar në kërkimin dhe përzgjedhjen e…

Teknologji inovative në menaxhimin e verdhëzës: Ne analizojmë ndikimin e njehsorit të verdhëzës

Gusht 26 2023
BlogInnovazione.it

Verdhëza është një gjendje e karakterizuar nga zverdhja e lëkurës dhe syve, prek individë të të gjitha moshave dhe mund të rezultojë…

BOC Sciences prezanton platformën e re të biokonjugimit XDC për të avancuar kërkimin biomjekësor

Gusht 24 2023
BlogInnovazione.it

BOC Sciences, një ofrues kryesor i kimikateve kërkimore dhe shërbimeve të personalizuara, ka zbuluar…

ChatGpt3: Asgjë nuk do të jetë si më parë

Gusht 22 2023
Gianfranco Fedele

Shumë pyesin se si do të jetë Web-i në të ardhmen e afërt në dritën e shpikjeve të reja në fushën e Inteligjencës Artificiale. Të…

Më besoni, klienti nuk do të kthehet kurrë!”

Gusht 21 2023
Ercole Palmeri

Vite më parë, Sam Walton, themeluesi i rrjetit më të madh të shitjes me pakicë në botë, WalMart, hapi një program trajnimi…

Inovacioni teknologjik: Përparimet në shërbimet laboratorike klinike

Gusht 17 2023
BlogInnovazione.it

Përparimet teknologjike kanë revolucionarizuar shërbimet laboratorike klinike, duke përmirësuar saktësinë, efikasitetin dhe shtrirjen e testimit diagnostik. Këto…

Dallimet midis AI bisedore dhe AI ​​gjeneruese

Gusht 16 2023
Ercole Palmeri

Inteligjenca artificiale (AI) ka bërë përparim të madh vitet e fundit, duke revolucionarizuar sektorë dhe aspekte të ndryshme të jetës njerëzore. Brenda në…

iTwin Ventures i Bentley Systems blen Blyncsy, ofrues i shërbimeve inovative të AI për operacionet dhe mirëmbajtjen e transportit

Gusht 16 2023
Ercole Palmeri

Bentley Systems, Incorporated, kompania e softuerit inxhinierik të infrastrukturës, njoftoi sot blerjen e Blyncsy. Blyncsy është një…

Hyperloop: e ardhmja e transportit me shpejtësi të lartë

Gusht 15 2023
Ercole Palmeri

Ndërsa qytetet tona bëhen gjithnjë e më të mbushura me njerëz dhe udhëtimi ynë i përditshëm gjithnjë e më zhgënjyes, nevoja…

Teknika novatore për trurin: Një udhëtim në fushën revolucionare të optogjenetikës

Gusht 15 2023
BlogInnovazione.it

Truri i njeriut, qendra komplekse komanduese e trupave tanë, ka magjepsur prej kohësh shkencëtarët dhe studiuesit. Vitet e fundit ai ka…

CRISPR Përtej Laboratorit: Transformimi i Industrive dhe Riformësimi i së Ardhmes

Gusht 14 2023
BlogInnovazione.it

Ndikimi i teknologjisë CRISPR (Clustered Regularly Interspaced Short Palindromic Repeats) shkon shumë përtej kufijve të eksperimenteve laboratorike. Kjo…

Çfarë është një aplikacion me një faqe? Arkitektura, përfitimet dhe sfidat

Gusht 13 2023
Ercole Palmeri

Një aplikacion me një faqe (SPA) është një aplikacion ueb që i paraqitet përdoruesit përmes një faqeje të vetme HTML për të qenë më shumë…

Integrimi pa probleme në kujdesin shëndetësor: Përfitimet e sistemeve të menaxhimit të të dhënave të pikës së kujdesit (PoC).

Gusht 13 2023
BlogInnovazione.it

Në peizazhin e sotëm të kujdesit shëndetësor, aftësia për të integruar pa probleme informacionin dhe proceset është kritike për ofrimin e kujdesit efektiv të pacientit…

Inovacioni i skanimit: roli i trajtimit të automatizuar të lëngjeve në shqyrtimin e xhiros së lartë

Gusht 12 2023
BlogInnovazione.it

Ekzaminimi i Automatizuar i Përçueshmërisë së Lartë (HTS) është një teknikë e fuqishme e përdorur në zbulimin e barnave, gjenomikën dhe…

Tregu i suplementit nootropik të trurit: Rritja e funksionit njohës me shkencën

Gusht 11 2023
BlogInnovazione.it

Në botën e sotme me ritme të shpejta, performanca mendore dhe përmirësimi kognitiv janë bërë gjithnjë e më të rëndësishme. Rrjedhimisht,…

Workiva forcon pozicionin e saj si lider në sektorin e platformave me integrimin e AI gjeneruese

Gusht 11 2023
Bizneswire

Workiva Inc., platforma numër një në botë e reve kompjuterike për një sistem raportimi gjenerues të qëndrueshëm dhe të integruar, njoftoi…

Inovacionet në teknologjinë e turniquet kirurgjikale: avancimi i kujdesit ndaj pacientit

Gusht 10 2023
BlogInnovazione.it

Fusha e turniketave kirurgjikale ka dëshmuar përparime të rëndësishme ndër vite, e nxitur nga kërkimi për më mirë…

Çfarë është një WebSocket dhe si funksionon

Gusht 9 2023
Ercole Palmeri

WebSocket është një protokoll komunikimi me dy drejtime i bazuar në TCP që standardizon komunikimin midis një klienti dhe një serveri,…

Inovacioni dhe përparimet në rrjetet e sensorëve të veshur dhe integrimin e IoT

Gusht 8 2023
BlogInnovazione.it

Sensorët e veshur kanë hapur mundësi të reja për ndërveprimin njeri-kompjuter (HCI), duke mundësuar ndërveprime të pandërprera midis individëve dhe…

Risi në rritje: mjete bioteknike më të fundit

Gusht 8 2023
BlogInnovazione.it

Inovacioni është në qendër të progresit dhe mjetet më të fundit bioteknike po u mundësojnë shkencëtarëve të shtyjnë kufijtë…

Qasje inovative për diagnostikimin e hershëm të sëmundjeve të shpendëve në bujqësinë e shpendëve

Gusht 7 2023
BlogInnovazione.it

Në bujqësinë e shpendëve, diagnostikimi i hershëm i sëmundjeve të shpendëve është thelbësor për të parandaluar epidemitë dhe për të minimizuar…

Tregu i peletave të plastikës së ricikluar, Përmbledhje e kompanisë për madhësinë e tregut, pamje e biznesit 2023-2030

Gusht 7 2023
BlogInnovazione.it

Tregu për peletat e plastikës të ricikluar po përjeton një rritje të konsiderueshme ndërsa bota përqafon rëndësinë e praktikave të qëndrueshme…

Metrikë të rëndësishëm për vazhdimësinë e biznesit (BC) dhe Rimëkëmbjen nga fatkeqësitë (DR)

Gusht 6 2023
Ercole Palmeri

Kur bëhet fjalë për vazhdimësinë e biznesit dhe rimëkëmbjen nga fatkeqësitë, të gjithë e dimë se të dhënat për të monitoruar kushtet janë…

Tregu i veshjeve industriale sipas llojit të produktit, sipas kanalit të shpërndarjes dhe parashikimit 2030

Gusht 6 2023
BlogInnovazione.it

Tregu i veshjeve industriale luan një rol vendimtar në mbrojtjen dhe përmirësimin e sipërfaqeve të produkteve të ndryshme, strukturave…

E ardhmja e provave klinike: Përqafoni provat klinike virtuale për efikasitet më të madh dhe përqendrim më të madh ndaj pacientit

Gusht 5 2023
BlogInnovazione.it

Provat klinike janë një komponent thelbësor i kërkimit mjekësor, duke ofruar dëshmi të sigurisë dhe efikasitetit të trajtimeve të reja…

Fuqia e diagnostikimit të shpejtë: Transformoni kujdesin shëndetësor me shpejtësi dhe saktësi

Gusht 4 2023
BlogInnovazione.it

Diagnostifikimi i shpejtë, një degë revolucionare e teknologjisë mjekësore, është shfaqur si një ndryshim i lojës, duke u mundësuar profesionistëve të kujdesit shëndetësor…

Tregu i eksipientëve të glukozës: Tendencat aktuale, analiza dhe perspektivat e së ardhmes

Gusht 2 2023
BlogInnovazione.it

Tregu i eksipientëve të glukozës i referohet tregut për substancat me bazë glukoze që përdoren si…

Çfarë është një uebhook dhe si e përdorni atë?

Gusht 1 2023
Ercole Palmeri

Uebhook-et lejojnë që aplikacionet e bazuara në ueb të ndërveprojnë përmes përdorimit të kthimeve të personalizuara. Përdorimi i uebhooks lejon aplikacionet…

Tregu global i terapisë fibrinolitike: Tendencat aktuale, analiza dhe perspektivat e së ardhmes

Gusht 1 2023
BlogInnovazione.it

Tregu i terapisë fibrinolitike i referohet sektorit farmaceutik që merret me zhvillimin, prodhimin dhe shpërndarjen e barnave…

Perspektiva e tregut të kujdesit hundor, Raporti i Mundësisë dhe Parashikimi 2030 | Zgjerimi i CMI

Korrik 30 2023
BlogInnovazione.it

Ruajtja e shëndetit të mirë është një prioritet kryesor për njerëzit në mbarë botën. Një aspekt i shëndetit shpesh…

Tregu i realitetit të shtuar në kujdesin shëndetësor të detajuar në Raportin e Ri të Kërkimit 2023

Korrik 29 2023
BlogInnovazione.it

Realiteti i shtuar (AR) është shfaqur si një teknologji përparimtare për të transformuar sektorin e kujdesit shëndetësor. Duke kombinuar në mënyrë perfekte botën reale…

Madhësia e tregut të hidroksidit të magnezit, perspektiva e biznesit 2023-2030

Korrik 28 2023
BlogInnovazione.it

Tregu i hidroksidit të magnezit ka përjetuar rritje të konsiderueshme vitet e fundit, për shkak të vetive të tij të gjithanshme, avantazheve…

Parashikimet për tregun e bujqësisë organike sipas llojit të produktit, sipas kanalit të shpërndarjes dhe parashikimit për vitin 2030

Korrik 27 2023
BlogInnovazione.it

Tregu i bujqësisë organike ka përjetuar rritje të jashtëzakonshme vitet e fundit pasi konsumatorët kanë gjithnjë e më shumë prioritet…

Popullariteti në rritje i aligners qartë: një revolucion në trajtimin ortodontik

Korrik 25 2023
BlogInnovazione.it

Fusha e ortodoncisë ka përjetuar një transformim të jashtëzakonshëm vitet e fundit, falë përparimeve në teknologji dhe inovacionit. Një…

Vala në rritje e lidhjes së pajisjeve mjekësore: revolucionarizimi i kujdesit shëndetësor

Korrik 24 2023
BlogInnovazione.it

Në epokën tonë dixhitale, teknologjia vazhdon të transformojë industritë dhe kujdesi shëndetësor nuk bën përjashtim. Një zhvillim i denjë…

Brezi i rremë

Korrik 22 2023
Gianfranco Fedele

Më 31 janar 2022, ne publikuam në blogun e Laila artikullin e parë të përbërë nga një algoritëm gjenerues, për të qenë të qartë një…

Tregu i terapisë fibrinolitike: Përparimi i trajtimit për gjendjet trombotike

Korrik 22 2023
BlogInnovazione.it

Fusha e mjekësisë po evoluon vazhdimisht dhe përparimet në modalitetet e trajtimit po revolucionarizojnë kujdesin për…

Inteligjenca artificiale: dallimet midis vendimmarrjes njerëzore dhe inteligjencës artificiale

Korrik 18 2023
Ercole Palmeri

Procesi i vendimmarrjes, në këtë artikull ne analizojmë ndryshimet midis njeriut dhe makinës të zbatuar përmes inteligjencës artificiale.…

Pajisjet e infuzionit intrakockor: treg me rritje të fortë deri në vitin 2030

Korrik 15 2023
BlogInnovazione.it

Pajisjet e infuzionit intrakockor janë instrumente mjekësore të krijuara për të siguruar akses në sistemin vaskular duke futur një gjilpërë direkt në…

Holden.ai StoryLab: hulumtim, shpërndarje dhe trajnim mbi inteligjencën artificiale gjeneruese dhe mediat sintetike

Korrik 12 2023
BlogInnovazione.it

Ajo që do të jemi në gjendje të bëjmë me inteligjencën artificiale varet nga lloji i inteligjencës natyrore që do të aplikojmë për përdorimin e saj. Rrëfimi është…

Ata që prodhojnë duhet të kultivojnë kreativitetin dhe të bëjnë gjithçka që është e mundur për të shmangur djegien, sipas një studimi të publikuar sot

Korrik 7 2023
BlogInnovazione.it

Sektori i prodhimit beson se presioni për të inovuar është më i madh se kurrë. Një studim i ri i sponsorizuar nga prodhuesi…

LINJA: Qyteti futurist i Arabisë Saudite kritikohet

Korrik 4 2023
BlogInnovazione.it

Linja është një projekt saudit për ndërtimin e një qyteti, i përbërë nga një ndërtesë në shkretëtirë që…

Biodiversiteti: Mail Boxes etj. zgjedh 3Bee për një projekt teknologjik të matshëm për të mbrojtur biodiversitetin

Korrik 3 2023
BlogInnovazione.it

MBE Worldwide SpA ("MBE") dhe 3Bee kanë filluar një bashkëpunim për t'i dhënë jetë MBE Oasis, një projekt i matshëm mbrojtjeje…

GPT, ChatGPT, Auto-GPT dhe ChaosGPT për profesionistët

Korrik 1 2023
Ercole Palmeri

Shumë njerëz janë ende të hutuar në lidhje me GPT, modelin gjenerues të AI që ekziston prej vitesh, në krahasim me ChatGPT,…

Fluturimi i parë turistik në hapësirë ​​i Virgin Galactic ishte një sukses i madh

Qershor 30 2023
BlogInnovazione.it

Virgin Galactic ka përfunduar me sukses fluturimin e tij të parë komercial, me aeroplanin kozmik Unity duke arritur një lartësi maksimale prej…

Inteligjenca artificiale për të luftuar nxehtësinë dhe ndërprerjet: projekti RAFAEL

Qershor 26 2023
BlogInnovazione.it

Një ekip studiuesish nga ENEA, Politekniku i Barit dhe Universiteti Roma Tre ka zhvilluar RAFAEL, një projekt inovativ…

Çfarë është Qeverisja e TIK-ut, udhëzime për menaxhimin efektiv dhe efikas të Teknologjisë së Informacionit në organizatën tuaj

Qershor 24 2023
Ercole Palmeri

Qeverisja e TIK-ut është një aspekt i menaxhimit të biznesit që synon të sigurojë menaxhimin e rreziqeve të tij të TI-së në…

Pushtimi Sekret: Marvel përdori Inteligjencën Artificiale për të prodhuar hyrjen

Qershor 23 2023
BlogInnovazione.it

Seriali televiziv Marvel's Secret Invasion u shfaq premierë këtë javë. Studio Marvel përdori teknologjinë…

Investimi i fundit i L'Oréal është një sinjal i fortë drejt inovacionit për bukuri të qëndrueshme

Qershor 22 2023
BlogInnovazione.it

Kompania e bukurisë ka bërë një investim të ri në një kompani bioteknike të quajtur Debut përmes krahut të saj të…

Inovacioni në sektorin e energjisë nga hapësira në Tokë: projekti MAPLE

Qershor 21 2023
Ercole Palmeri

Instituti Caltech ka deklaruar se është në gjendje të transportojë energjinë diellore nga hapësira në Tokë, duke hapur perspektiva të jashtëzakonshme për energjinë e rinovueshme.…

Cilat janë bazat e të dhënave vektoriale, si funksionojnë dhe tregu i mundshëm

Qershor 11 2023
Ercole Palmeri

Një bazë të dhënash vektoriale është një lloj databaze që ruan të dhënat si vektorë me dimensione të larta, të cilat janë përfaqësime…

Biblioteka të mahnitshme, por pak të njohura të Python

Qershor 7 2023
Ercole Palmeri

Programuesi Python është gjithmonë në kërkim të bibliotekave të reja, të cilat mund të përmirësojnë punën në projektet inxhinierike të…

Proptech: Revolucioni dixhital në industrinë e pasurive të paluajtshme në "Ne bëjmë të ardhmen"

31 Maj 2023
BlogInnovazione.it

Nga data 15 deri më 17 qershor, Panairi Ndërkombëtar i Certifikuar i WMF, do të ofrojë mundësinë për të kontaktuar me më të mirat e inovacionit…

Python dhe metoda të avancuara, funksione dunder për programim më të mirë

27 Maj 2023
Ercole Palmeri

Python është një gjuhë programimi fantastike, dhe siç theksohet nga GitHub, është gjithashtu gjuha e dytë më e njohur në 2022.…

Analiza e tekstit duke përdorur chatGPT

16 Maj 2023
Ercole Palmeri

Analiza e tekstit, ose miniera e tekstit, është një teknikë themelore për nxjerrjen e njohurive të vlefshme nga sasi të mëdha të të dhënave tekstuale…

Kompania e implanteve të trurit të Elon Musk Neuralink po përgatitet të testojë pajisjet te njerëzit

7 Maj 2023
BlogInnovazione.it

Kompania e implanteve të trurit të Elon Musk Neuralink është e etur për të testuar pajisjet e saj te njerëzit…

Individualistët dhe transhumanët

6 Maj 2023
Gianfranco Fedele

“Unë jam rojtari i varreve të akullit, ku prehen eshtrat e atyre që kanë ardhur për të ndryshuar…

Rregullat e OpenAI dhe BE për mbrojtjen e të dhënave, pas Italisë do të vijnë më shumë kufizime

5 Maj 2023
Ercole Palmeri

OpenAI arriti t'i përgjigjet pozitivisht autoriteteve italiane të të dhënave dhe të heqë ndalimin efektiv të vendit për ChatGPT të fundit…

Si do të ndryshojë inteligjenca artificiale industrinë e muzikës

4 Maj 2023
Ercole Palmeri

Ishte një kohë kur kompanitë diskografike kundërshtuan ashpër transmetimin e muzikës. Inteligjenca artificiale po ndryshon…

Vinjetat elektronike rrugore në Republikën Çeke

4 Maj 2023
BlogInnovazione.it

Komoditeti i udhëtimit për shumë njerëz do të thotë të jesh në gjendje të lëvizësh me makinë. Në Evropë ka një…

Geoffrey Hinton "Kumbari i Inteligjencës Artificiale" jep dorëheqjen nga Google dhe flet për rreziqet e teknologjisë

2 Maj 2023
Ercole Palmeri

Hinton kohët e fundit la punën e tij në Google për të folur lirshëm për rreziqet e AI, sipas një interviste me 75-vjeçarin…

Inteligjenca Artificiale në shërbim të arkitekturës: Zaha Hadid Architects

1 Maj 2023
BlogInnovazione.it

Zaha Hadid Architects zhvillon shumicën e projekteve duke përdorur imazhe të krijuara nga inteligjenca artificiale, thotë presidenti i studios Patrik Schumacher…

Sber rus lëshon Gigachat, rivalin e ChatGPT

28 Prill 2023
Ercole Palmeri

Kompania kryesore e teknologjisë ruse Sber njoftoi të hënën lançimin e gigachat, aplikacionin e saj bisedor të AI…

Brilliant Idea Aerobotics: Drone inovative për vjeljen e frutave direkt nga pemët

28 Prill 2023
BlogInnovazione.it

Kompania izraelite, Tevel Aerobotics Technologies, ka projektuar një robot fluturues autonom (FAR), një dron bujqësor që përdor inteligjencën artificiale (AI)…

Laravel Web Security: Çfarë është Falsifikimi i Kërkesave Ndër-Site (CSRF)?

26 Prill 2023
Ercole Palmeri

Në këtë tutorial të Laravel ne flasim për Sigurinë e Uebit dhe si të mbroni një aplikacion në internet nga Falsifikimi i Kërkesave Ndër-Site ose…

Google nis projektin "Magi" për të zhvilluar një motor kërkimi të bazuar në inteligjencën artificiale

25 Prill 2023
Ercole Palmeri

Google është duke punuar në një projekt të ri të koduar "Magi" për të ndjekur konkurrencën nga motorët e kërkimit…

Italia është vendi i parë perëndimor që bllokon ChatGPT. Le të shohim se çfarë po bëjnë vendet e tjera

24 Prill 2023
Ercole Palmeri

Italia është bërë vendi i parë në Perëndim që ndalon ChatGPT për shkelje të dyshuara të privatësisë, chatbot popullor i…

Projekti Neom, dizajni dhe arkitektura inovative

23 Prill 2023
BlogInnovazione.it

Neom është një nga projektet arkitekturore më të mëdha dhe më të diskutueshme. Në këtë artikull ne shikojmë detajet kryesore të zhvillimit në Arabinë Saudite, i cili…

Etikë e dobët dhe moral artificial

21 Prill 2023
Gianfranco Fedele

"Gerty, ne nuk jemi të programuar, ne jemi njerëz, a e kuptoni këtë?" - marrë nga filmi "Moon" me regji të Duncan Jones - 2009…

Qasje inovative për vlerësimin e të ushqyerit, parandalon dhe përmirëson shëndetin

21 Prill 2023
BlogInnovazione.it

Përmirësimi i shëndetit të trurit tuaj, mbijetesa e kancerit dhe sëmundja e mëlçisë yndyrore joalkoolike janë tre të rejat…

WMF është përsëri i pranishëm: edicioni i 9-të i Festivalit më të madh të Inovacionit do të mbahet në Palacongressi në Rimini më 15, 16 dhe 17 korrik.

17 Prill 2023
BlogInnovazione.it

WMF kthehet në Rimini Palacongressi me një botim në të cilin do të jetë e mundur të marrësh pjesë personalisht - me vende të kufizuara…

ADN gjithë-italiane për esenë e parë socio-politike të shkruar nga Inteligjenca Artificiale

17 Prill 2023
BlogInnovazione.it

Vepra e parë letrare, një libër i përpunuar tërësisht nga një sistem Inteligjence Artificiale. Një ese socio-politike e titulluar “Ti, Robot…

Çfarë janë sesionet në Laravel, konfigurimi dhe përdorimi me shembuj

17 Prill 2023
Ercole Palmeri

Seancat Laravel ju lejojnë të ruani informacionin dhe t'i shkëmbeni ato midis kërkesave në aplikacionin tuaj në internet. Jam larg…

Rregullimi i AI: 3 ekspertë shpjegojnë pse është e vështirë për t'u bërë dhe e rëndësishme për të bërë mirë

15 Prill 2023
Ercole Palmeri

Sistemet e reja të fuqishme të AI mund të përforcojnë mashtrimin dhe dezinformimin, duke çuar në thirrje të përhapura për rregullim nga…

LUNA ROSSA PRADA PIRELLI DHE OGYRE BASHKË ME NJË QËLLIM TË RI: TË MBLEDHIN 16 TON MBETJE DETARE DERI FUND TË 2024

13 Prill 2023
BlogInnovazione.it

Një projekt i ri i përbashkët nis në prill, i cili përmes arsimit, artit dhe shkencës, synon të…

ChaosGPT çfarë është, si lindi dhe kërcënimet e mundshme

12 Prill 2023
BlogInnovazione.it

Chaos GPT është një version i modifikuar i Auto-GPT të OpenAI bazuar në modelin e tij më të fundit të gjuhës GPT-4. Ne nje menyre…

Tregu i të dhënave të mëdha dhe analitikës po rritet përsëri | MongoDB, Azure, Splunk

12 Prill 2023
BlogInnovazione.it

HTF MI publikoi kohët e fundit një studim mbi tregun e Big Data dhe analitikës së të dhënave. Studio thërret…

Sakuu përdor printimin 3D për të prodhuar bateri automobilistike plotësisht funksionale dhe me performancë të lartë

11 Prill 2023
BlogInnovazione.it

Sakuu Corporation ka printuar 3D bateri automobilistike me performancë të lartë dhe plotësisht funksionale që nga dhjetori 2022. Këto…

Çfarë është Laravel Eloquent, si ta përdorim atë, tutorial me shembuj

10 Prill 2023
Ercole Palmeri

Korniza Laravel PHP përfshin Eloquent Object Relational Mapper (ORM), i cili ofron një mënyrë jashtëzakonisht të thjeshtë për të komunikuar me një…

Ticketmaster miraton teknologjinë Web3 me prezantimin e biletave Avenged Sevenfold NFT

8 Prill 2023
Ercole Palmeri

Ticketmaster, tregu më i madh i biletave në botë, ka bërë një hap revolucionar në botën e teknologjisë Web3 duke prezantuar…

Google Flights: Google tani do t'ju garantojë disa çmime fluturimi dhe do t'ju rimbursojë nëse e bëjnë gabim

6 Prill 2023
BlogInnovazione.it

Planifikimi i një pushimi është gjithmonë një përvojë argëtuese dhe emocionuese. Por ndonjëherë, duke përdorur Google për të gjetur fluturime, akomodime dhe aktivitete…

Privatësia në WEB3: eksplorimi teknik dhe jo teknik i privatësisë në WEB3

5 Prill 2023
BlogInnovazione.it

Privatësia në WEB3 është një çështje shumë aktuale. Të frymëzuar nga analiza e WEB3.com Ventures, ne u përpoqëm të eksploronim…

Raporti i Indeksit AI, HAI publikoi raportin e Inteligjencës Artificiale

4 Prill 2023
BlogInnovazione.it

Raporti i Indeksit të AI është një nismë e pavarur e Institutit Stanford për Inteligjencën Artificiale të Përqendruar në Njeriun (HAI), i udhëhequr nga Komiteti Drejtues i Indeksit të AI, një…

Cilat janë komponentët e Laravel dhe si t'i përdorni ato

3 Prill 2023
Ercole Palmeri

Komponentët Laravel janë një veçori e avancuar, e cila shtohet nga versioni i shtatë i Laravel. Në këtë artikull do të shkojmë në…

Roli i shenjave të AI në të ardhmen e metaversit

3 Prill 2023
BlogInnovazione.it

Shenjat e AI do të luajnë një rol gjithnjë e më të rëndësishëm në ekonomi. Shenjat e AI do të përdoren për të financuar zhvillimin e…

Italia ka bllokuar ChatGPT. A mund të jetë SHBA e ardhmja?

2 Prill 2023
Ercole Palmeri

Vendimi për të bllokuar përkohësisht chatGPT në Itali, duke ftuar openAI të kufizojë përpunimin e të dhënave të përdoruesve italianë, është…

Alexa e Amazon: Inovacioni dhe Strategjia e Oqeanit Blu

2 Prill 2023
Ercole Palmeri

Alexa është asistenti virtual që të gjithë e njohim, i zhvilluar dhe shpërndarë nga Amazon. Inovacioni në sektorin e asistentit zanor ju lejon të operoni…

Udhëzues hap pas hapi për lokalizimin e Laravel, tutorial me shembuj

March 27 2023
Ercole Palmeri

Si të lokalizoni një projekt Laravel, si të zhvilloni një projekt në Laravel dhe ta bëni atë të përdorshëm në shumë gjuhë.…

Inovacioni dhe rritja në tregun e tranzicionit të energjisë, detaje mbi nxitësit e rritjes

March 27 2023
BlogInnovazione.it

Sipas analizës së përgatitur nga hulumtimi i tregut aleat, tregu i tranzicionit të energjisë duhet të arrijë në 5,6 trilion dollarë deri në…

Projekt inovativ në Arabinë Saudite, rrokaqiell gjigant në formë kubi në qendër të Riadit

March 26 2023
BlogInnovazione.it

Qeveria e Arabisë Saudite ka njoftuar ndërtimin e një rrokaqiell 400 metra të lartë në formë kubi të quajtur Mukaab, si pjesë…

Brilliant Idea LINK: këpucët e para të rrokullisura dhe mbathjet më të mira për jetën urbane

March 24 2023
BlogInnovazione.it

The Link, këpucët e para me rrokullisje, janë këpucët revolucionare që jeta juaj urbane kërkon prej kohësh. Ajo ka…

Statistikat e chatbot-it të ChatGPT në 2023

March 23 2023
Alexey Begin

Inovacioni i chatbot-it ChatGPT ka intriguar dhe mahnitur të gjithë në botë, me një rritje marramendëse të interesit, duke arritur në 100 milionë…

Peroni Nastro Azzurro 0.0% u zgjodh Produkti i Vitit 2023 në kategorinë zero alkool

March 23 2023
BlogInnovazione.it

Më 20 mars 2023, ceremonia e ndarjes së çmimeve të produktit të zgjedhur me padurim të vitit në edicionin e tij të vitit 2023 u mbajt në Alcatraz në Milano. Këtë vit…

Konsumi i energjisë në Formula 1: e kundërta e medaljes

March 21 2023
BlogInnovazione.it

Formula 1 është një nga ngjarjet sportive më të njohura dhe emocionuese në botë. Megjithatë, pas gjithë atij emocioni dhe adrenaline…

Teknikat më të njohura të thyerjes së fjalëkalimeve - mësoni se si të mbroni privatësinë tuaj

March 21 2023
BlogInnovazione.it

Për të krijuar një fjalëkalim të fortë, ju duhet të gjeni diçka që është shumë rezistente ndaj thyerjes së fjalëkalimit. Problemi është se nuk…

Çfarë është Inteligjenca Artificiale (AI)?

March 20 2023
Ercole Palmeri

Pyetje e thjeshtë: duke studiuar inovacionin dhe duke folur për inovacionin, shpesh na bëhet kjo pyetje: "Çfarë është inteligjenca artificiale? dhe çfarë është ...

Mbjellësi i bazës së të dhënave Laravel

March 20 2023
Ercole Palmeri

Laravel prezanton sederët për krijimin e të dhënave të provës, të dobishme për verifikimin e projektit, me një përdorues administratori dhe…

Inovacioni në biometrikë dhe perceptimi i sektorit të pagesave

March 19 2023
Giuseppe Minervino

...Analizën e vazhdueshme të imazhit nga një aparat fotografik, sistemi është në gjendje të verifikojë në mënyrë të vazhdueshme. Asnjë nga mekanizmat standardë…

GPT-4 ka ardhur! Le të analizojmë së bashku veçoritë e reja

March 19 2023
Ercole Palmeri

OpenAI ka njoftuar se modeli më i fuqishëm i gjuhës në dispozicion gpt4 do t'u shpërndahet zhvilluesve dhe njerëzve me…

Çfarë është Jailbreaking, çfarë është chatGPT jailbreaking dhe si ta bëjmë atë

March 17 2023
Ercole Palmeri

Jailbreaking është një praktikë e zhbllokimit të potencialit të plotë të sistemeve për të fituar akses në funksionalitetin e kufizuar.…

Lëvizja e parave dixhitale në një botë dixhitale

March 16 2023
Giuseppe Minervino

Siguria në lëvizjen e parave dixhitale është thelbësore për zgjerimin e pagesave të para dixhitale. Që nga viti 2021, 76%…

Ligjvënësit amerikanë synojnë TikTok dhe kompani të tjera të teknologjisë në projektligjin e ri

March 15 2023
Ercole Palmeri

Ligjvënësit amerikanë po synojnë edhe një herë TikTok, me veprime që synojnë ndalimin e përdorimit të tij. Në këtë…

Bing i Microsoft prezanton një veçori të re të chatbot-it me AI

March 14 2023
Ercole Palmeri

Bing i Microsoft ka shtuar një veçori të re chatbot që përdor inteligjencën artificiale për t'iu përgjigjur pyetjeve, për të përmbledhur përmbajtjen…

Vue dhe Laravel: krijoni një aplikacion me një faqe

March 13 2023
Ercole Palmeri

Laravel është një nga kornizat më të njohura të PHP të përdorura nga zhvilluesit, le të shohim sot se si të bëjmë një aplikacion me një faqe me…

GPT 4 do të dalë këtë javë – CTO i Microsoft Germany zbuloi disa detaje

March 13 2023
BlogInnovazione.it

GPT 4.0 do të dalë këtë javë dhe disa informacione rreth tij janë zbuluar. CTO i Microsoft Gjermani ka lëshuar…

Si të përdorni ChatGPT-3.5 Turbo në pajisjet Apple iPhone IOS

March 9 2023
BlogInnovazione.it

Disa ditë më parë, më 1 mars 2023, OpenAI njoftoi lëshimin e ChatGPT-3.5 Turbo API, një API e re…

Axhenda e OKB-së 2030: Studim novator se si të parashikohen krizat ushqimore

March 8 2023
BlogInnovazione.it

Një studim i Universitetit të Nju Jorkut ka treguar se parashikimi i epidemive të krizës ushqimore është i mundur dhe themelor,…

Ofruesit e shërbimeve në Laravel: çfarë janë ata dhe si të përdorin Ofruesit e Shërbimeve në Laravel

March 6 2023
Ercole Palmeri

Ofruesit e shërbimeve Laravel janë vendi qendror ku lëshohet aplikacioni. Kjo është, shërbimet thelbësore të laravel dhe…

Inovacionet e tregut: Bateritë në gjendje të ngurtë

March 6 2023
BlogInnovazione.it

Bumi në automjetet elektrike me bateri (BEV) është rezultat i idealeve të promovuara nga qeveritë, rregulloret dhe etika e biznesit.…

Si të përdorni ChatGPT-3.5 Turbo në pajisjet Android

March 5 2023
BlogInnovazione.it

Disa ditë më parë, më 1 mars 2023, OpenAI njoftoi lëshimin e ChatGPT-3.5 Turbo API, një API e re…

ChatGPT dhe alternativat më të mira të AI për biznesin

March 4 2023
Ercole Palmeri

Përdorimi i Inteligjencës Artificiale (AI) për të mbështetur bizneset po bëhet gjithnjë e më popullor. Inovacioni teknologjik, aplikacionet dhe inteligjenca artificiale…

Microsoft zbuloi një model të AI që njeh përmbajtjen e imazhit dhe rregullon problemet vizuale

March 2 2023
BlogInnovazione.it

Modeli i ri i AI Kosmos-1 është Multimodal Large Language Model (MLLM), në gjendje t'i përgjigjet jo vetëm…

Snapchat po lëshon chatbotin e tij të AI-së me fuqi ChatGPT

Shkurt 28 2023
BlogInnovazione.it

Snapchat po prezanton një chatbot të mundësuar nga versioni më i fundit i ChatGPT i OpenAI. Sipas CEO të Snap, është një kumar…

Krijimi i një aplikacioni CRUD me Laravel dhe Vue.js

Shkurt 27 2023
BlogInnovazione.it

Në këtë tutorial ne shohim së bashku se si të shkruajmë kodin e një aplikacioni shembull CRUD, me Laravel dhe Vue.js. Aty…

Meta lançon modelin LLaMA, një mjet kërkimi më i fuqishëm se GPT-3 i OpenAI

Shkurt 25 2023
Ercole Palmeri

Meta ka lëshuar së fundmi një gjenerator të ri të gjuhës AI të quajtur LLaMA, duke konfirmuar rolin e një kompanie shumë inovative. “Sot…

Google Photos prezanton "gomën magjike" në pajisjet jo-Pixel

Shkurt 24 2023
BlogInnovazione.it

Google ka njoftuar mjetin e tij popullor të modifikimit të fotografive me AI, Magic Eraser, veçori të reja do të jenë të disponueshme për…

Si të përdorni Spotify DJ, DJ i ri me inteligjencë artificiale

Shkurt 23 2023
BlogInnovazione.it

Spotify prezanton një veçori të re të DJ-së të fuqizuar nga AI që kuron dhe komenton një listë dëgjimi të personalizuar gjithnjë në zhvillim.…

Çfarë është Crowdsourcing, avantazhet dhe disavantazhet

Shkurt 23 2023
Ercole Palmeri

Fjala crowdsourcing vjen nga bashkimi i fjalëve "turmë" dhe outsourcing. Mund të shihet si procesi që lejon një…

Si të përdorni Laravel me Vue.js 3

Shkurt 20 2023
Ercole Palmeri

Vue.js është një nga kornizat më të përdorura JavaScript për krijimin e ndërfaqeve në ueb dhe aplikacioneve me një faqe, së bashku me…

Si të instaloni ChatGPT në nivel lokal në kompjuterin tuaj

Shkurt 19 2023
Ercole Palmeri

Ne mund të instalojmë ChatGPT në kompjuterin tonë dhe në këtë artikull do të shohim së bashku se si të instalojmë ChatGPT në kompjuter në…

Si të përdorni Bing AI të re me ChatGPT dhe çfarë mund të bëni

Shkurt 17 2023
BlogInnovazione.it

Microsoft ka lëshuar versionin e ri të motorit të tij të kërkimit Bing AI. Në këtë artikull do të shohim se si të përdorim…

Ushtrime JavaScript me zgjidhje për kursin e trajnimit bazë JavaScript

Shkurt 15 2023
BlogInnovazione.it

Lista e ushtrimeve java script me zgjidhje për kursin e trajnimit Java Basic. Numri i ushtrimit është tregues i nivelit…

Ushtrime PHP me zgjidhje të kursit të trajnimit bazë PHP

Shkurt 15 2023
BlogInnovazione.it

Lista e ushtrimeve PHP me zgjidhje për kursin bazë të trajnimit PHP. Numërimi i ushtrimit është tregues i nivelit të…

Si funksionon Laravel Middleware

Shkurt 13 2023
Ercole Palmeri

Laravel middleware është një shtresë e ndërmjetme aplikacioni që ndërhyn midis kërkesës së përdoruesit dhe përgjigjes së aplikacionit. Kjo…

Brilliant Idea Altilia: Platforma e Automatizimit Inteligjent

Shkurt 13 2023
Ercole Palmeri

Platforma inteligjente e automatizimit e aftë për të automatizuar përpunimin e dokumenteve komplekse Platforma Altilia, pa kod dhe në renë kompjuterike, i ofron kompanisë…

GitHub çfarë është dhe si ta përdorim atë

Shkurt 12 2023
Ercole Palmeri

GitHub është një pjesë softuerike e përdorur gjerësisht nga ekipet e zhvillimit të softuerit, për kontrollin e versionit të zhvillimit. Është e dobishme…

Çfarë është Google Bard, inteligjenca artificiale kundër ChatGPT

Shkurt 8 2023
BlogInnovazione.it

Google Bard është një chatbot në internet i fuqizuar nga AI. Shërbimi përdor informacionin e mbledhur nga interneti për të gjeneruar përgjigje…

Coinnect prezanton Raportin Global të Ransomware Intelligence 2023

Shkurt 8 2023
BlogInnovazione.it

Ransomware Intelligence Global Report 2023, një përmbledhje gjithëpërfshirëse e sulmeve ransomware të regjistruara nga organizatat globale në 2021 dhe 2022…

Çfarë është menaxhimi i cilësisë i bazuar në rrezik

Shkurt 7 2023
BlogInnovazione.it

Menaxhimi i cilësisë së bazuar në rrezik është një metodologji e bazuar në konceptin e identifikimit të rreziqeve në mënyrë të vazhdueshme. Aplikacion…

Hapësirat e emrave Laravel: çfarë janë dhe si funksionojnë

Shkurt 6 2023
Ercole Palmeri

Hapësirat e emrave në Laravel janë defie përcaktuar si një klasë elementësh, ku secili element ka një emër të ndryshëm nga…

Çfarë është pip, çfarë do të thotë dhe si funksionon?

Shkurt 3 2023
Ercole Palmeri

PIP është një akronim, i cili qëndron për instaluesin e paketës për Python. pip është një mjet i përdorur në python për të instaluar…

Veprimet e moduleve FORM: POST dhe GET

Janar 30 2023
Ercole Palmeri

Atributi i metodës në element specifikon se si të dhënat dërgohen në server. Metodat HTTP deklarojnë se çfarë veprimi duhet të kryhet…

Laravel: Çfarë janë Laravel Views

Janar 30 2023
Ercole Palmeri

Në kornizën MVC, shkronja "V" qëndron për Views, dhe në këtë artikull do të shohim se si të përdorim pamjet në Laravel. Ndani logjikën e aplikacionit…

JQuery, si mund të implementojmë efekte dinamike me JQuery

Janar 28 2023
Ercole Palmeri

Me JQuery mund të krijoni efekte dinamike, animacione dhe fade duke vepruar në elementet e një faqeje HTML. Në këtë artikull do të shohim…

Çfarë është një aplikacion me një faqe dhe çfarë është Vue.js

Janar 23 2023
Ercole Palmeri

Vue.js është një kornizë progresive dhe me burim të hapur JavaScript, e përdorur për të zhvilluar ndërfaqe interaktive të përdoruesit në ueb dhe aplikacione faqesh…

Laravel: hyrje në drejtimin e laravel

Janar 23 2023
Ercole Palmeri

Rutimi në Laravel i lejon përdoruesit të drejtojnë të gjitha kërkesat e aplikacionit në kontrolluesin e duhur. Shumica e rrugëve…

Receta algoritmike për apokalipsin

Janar 23 2023
Gianfranco Fedele

“Gjithmonë ka pasur fantazma në makina. Segmente të rastësishme të kodit që grupohen së bashku për të formuar protokolle…

JQuery, çfarë është dhe çfarë mund të bëjmë me bibliotekën JavaScript

Janar 22 2023
Ercole Palmeri

jQuery është një bibliotekë JavaScript e shpejtë, e lehtë dhe e pasur me veçori, e bazuar në parimin "shkruaj më pak, bëj më shumë". Bletët…

Çfarë është Testimi i Softuerit, çfarë do të thotë të testosh softuerin

Janar 20 2023
Ercole Palmeri

Testimi i softuerit është një grup procesesh për të hetuar, vlerësuar dhe konstatuar plotësinë dhe cilësinë…

Çfarë është programimi ekstrem (XP)?, në cilat vlera bazohet, parime dhe praktika

Janar 19 2023
Ercole Palmeri

Jeni të njohur me programimin, por programimi ekstrem (shkurt XP) është ende pak mister për ju. Jo…

Tendencat e tregtisë elektronike për vitin 2023, çfarë mund të presim në vitin aktual nga bota e tregtisë online

Janar 18 2023
BlogInnovazione.it

Ne kemi analizuar sektorin e tregtisë elektronike, duke u përpjekur të kuptojmë se cilat do të jenë tendencat kryesore në vitin 2023, me vëmendje të veçantë ndaj lajmeve…

Ideja e shkëlqyer DigiMarkAI: Gjeneroni postime në mediat sociale përmes inteligjencës artificiale

Janar 18 2023
Ercole Palmeri

DigiMarkAI është një sistem inovativ, një ide e shkëlqyer, e aftë për t'ju ndihmuar të publikoni përmbajtje në rrjetet sociale. Falë…

Çfarë është Composer për PHP, veçoritë dhe si ta përdorim atë

Janar 17 2023
Ercole Palmeri

Composer është një mjet i menaxhimit të varësisë me burim të hapur për PHP, i krijuar kryesisht për të lehtësuar shpërndarjen dhe…

Çfarë është Laravel, si funksionon dhe arkitektura bazë për krijimin e aplikacioneve WEB

Janar 16 2023
Ercole Palmeri

Laravel është një kornizë ueb e bazuar në PHP për ndërtimin e aplikacioneve të internetit të nivelit të lartë, duke përdorur…

Çfarë është Network Marketing, çfarë është MLM, Modele Biznesi

Janar 16 2023
Ercole Palmeri

Marketingu në rrjet, i njohur gjithashtu si Marketingu me shumë nivele (MLM), është një model biznesi në të cilin përfaqësues të pavarur shesin…

Në një botë të fragmentuar, është teknologjia ajo që na bashkon

Janar 14 2023
Ercole Palmeri

Globalizimi i ka bërë zinxhirët e furnizimit, fjalë për fjalë zinxhirët e furnizimit, më komplekse dhe rrjedhimisht më të cenueshme në kulmin e…

Politecnico di Milano përgatit makinën për garën me vetëdrejtim dhe Vince

Janar 12 2023
BlogInnovazione.it

Në CES në Las Vegas, POLIMOVE fiton për herë të dytë dhe gjithashtu vendos një rekord të ri botëror të shpejtësisë…

Gara e Oqeanit për të mbledhur më shumë të dhëna mjedisore se çdo ngjarje tjetër sportive në botë

Janar 12 2023
Ercole Palmeri

Regata rreth botës do të masë ndotjen mikroplastike, do të mbledhë informacione mbi ndikimin e ndryshimeve klimatike në oqeane dhe do të mbledhë të dhëna…

ChatGPT inteligjenca artificiale që mund të bëjë një ndryshim

Janar 10 2023
Ercole Palmeri

Inteligjenca artificiale po prish gjithçka, ChatGPT mund të jetë një ndryshim i lojës, madje edhe për kompanitë miliardë dollarëshe Muajin e kaluar,…

Mbuloni kutinë e mbeturinave me një dizajn modern

Janar 4 2023
Ercole Palmeri

Cove është një kuti inovative e mbeturinave të maceve e krijuar nga projektues, inxhinierë dhe bihevioristë të maceve, një alternativë e shkëlqyer për mbeturinat tradicionale…

Robotaksi i Waymo funksionon duke çuar pasagjerët në aeroportin Phoenix

Janar 3 2023
Ercole Palmeri

Robotaksi i Waymo është gati për të transportuar pasagjerë drejt dhe nga aeroporti Phoenix. Kompania Alphabet thotë se…

Teknologjia VLC, komunikimi i shpejtë është i mundur

Dhjetor 22 2022
Ercole Palmeri

Teknologjia VLC, d.m.th. komunikimi me dritën e dukshme (VLC), është transmetimi i të dhënave duke përdorur dritën. Si transmetues përdoren…

Çfarë nënkuptohet me Internet of Behavior, a do të jetë IoB e ardhmja?

Dhjetor 22 2022
Ercole Palmeri

IoB (Interneti i Sjelljes) mund të konsiderohet si një pasojë e natyrshme e IoT. IoT (Interneti i Gjërave) është një rrjet i…

Çfarë do të thotë DCIM dhe çfarë është një DCIM

Dhjetor 22 2022
Ercole Palmeri

DCIM do të thotë "Data center infrastructure management”, me fjalë të tjera “Menaxhimi i Infrastrukturës së Qendrës së të Dhënave”. Qendra e të dhënave është një strukturë,…

Siguria kibernetike: 3 tendencat kryesore të sigurisë kibernetike "jo-teknike" për vitin 2023

Dhjetor 21 2022
Ercole Palmeri

Siguria kibernetike nuk ka të bëjë vetëm me teknologjinë. Aspektet jo-teknike, si menaxhimi i njerëzve, proceset dhe…

Robotët e kafshëve organike për bujqësi më të qëndrueshme: BABots

Dhjetor 20 2022
Ercole Palmeri

Projekti "Babots" bazohet tërësisht në teknologji inovative, robot-kafshë biologjike me aplikime në lidhje me bujqësinë e qëndrueshme dhe bonifikimin e tokës…

Kampusi Peroni për tranzicionin ekologjik të agro-ushqimore

Dhjetor 14 2022
Ercole Palmeri

Campus Peroni ka propozuar një model të ri ekosistemik në tre faza: gjurmueshmëria, përmes teknologjisë blockchain, për të lejuar mbledhjen…

Cili është formati vektorial i imazheve dhe për çfarë shërben

Dhjetor 12 2022
Ercole Palmeri

Nëse keni punuar ndonjëherë me imazhe, do të keni hasur në kërkesën për një imazh në…

DY REKRUTIM TË REJA DHE NJË ÇMIMI KOMBËTAR: Është çelësi për Inovacionin

Dhjetor 12 2022
Ercole Palmeri

Unioncamere shpërblen projektin e bashkëpunimit midis kompanisë dhe ITS Aerospace Fondazione Meccatronica Piemonte Çmimi i parë "Historitë e Alternanza"…

konfirmohet ndër kompanitë kryesore në Indekset e Qëndrueshmërisë Dow Jones

Dhjetor 11 2022
Ercole Palmeri

i konfirmuar për të trembëdhjetën vit radhazi në Indekset e Qëndrueshmërisë Dow Jones (DJSI) të S&P Global, duke u pozicionuar me…

Java e Modës Metaverse rikthehet në pranverë 2023 për të shfaqur përparimet në modën dixhitale dhe ndërveprueshmërinë

Dhjetor 8 2022
Ercole Palmeri

Revolucioni web3 vazhdon vitin e ardhshëm me një eksplorim vjetor se si do të duket moda në botët virtuale, me…

Aplikacioni i dërgesave Veneto regjistron +110% në vitin 2022, duke tejkaluar 2 milionë euro xhiro me 30.000 porosi

Dhjetor 7 2022
Ercole Palmeri

Ale Fresh Market, aplikacioni i ofrimit të produkteve të freskëta i themeluar në vitin 2020 nga Alessandro Andretta, tejkalon 2 milion…

SIFI SHPALL LINJEN E EPICOLIN, MBËSHTETJE TË PLOTË NË TRAJTIMIN E GLAUKOMËS

Dhjetor 7 2022
Ercole Palmeri

SIFI, një kompani farmaceutike lider në zhvillimin e zgjidhjeve inovative për trajtimin e sëmundjeve të syrit, ka kënaqësinë të njoftojë…

Half-life, fytyra e vërtetë e Onlife

12 nëntor 2022
Gianfranco Fedele

"Joe u kthye në kuzhinë, nxori një monedhë nga një nga xhepat e tij dhe filloi me të ...

Çfarë është një risi DeFi

5 nëntor 2022
Ercole Palmeri

DeFi është shkurt për Decentralized Finance, teknologji e krijuar për të ndryshuar ekosistemin ekzistues financiar. Koha e parashikuar e leximit: 10 minuta…

Ushtrime Java për kursin e trajnimit Java Base

Tetor 9 2022
BlogInnovazione.it

Lista e ushtrimeve java me zgjidhje për kursin e trajnimit Java Base. Numri i ushtrimit është tregues i nivelit të ...

Sulmi kibernetik: çfarë është, si funksionon, objektivi dhe si ta parandaloni atë: shembull i përhapjes së malware

Korrik 20 2022
Ercole Palmeri

Një sulm kibernetik malware është defisi veprimtari armiqësore kundër një sistemi, mjeti, aplikacioni ose…

Sulmi kibernetik: çfarë është, si funksionon, objektivi i tij dhe si mund të parandalohet

25 Maj 2022
Ercole Palmeri

Një sulm kibernetik është defisi veprimtari armiqësore kundër një sistemi, mjeti, aplikacioni ose…

Klasifikimi i algoritmeve të të mësuarit të makinerive: Regresioni linear, klasifikimi dhe grupimi

Gusht 16 2020
Ercole Palmeri

Mësimi i Makinerisë ka ngjashmëri të mëdha me optimizimin matematikor, i cili ofron metoda, teori dhe fusha aplikimi. Mësimi i makinerisë vjen...

Si të menaxhoni kostot e përsëritura dhe kostot indirekte në Microsoft Project

Dhjetor 23 2018
Ercole Palmeri

Menaxhimi i kostove indirekte dhe kostove të përsëritura është gjithmonë një problem i madh për menaxherin e projektit. Projekti Microsoft...

Cila është Teoria e Kufizimeve, përparësitë dhe disavantazhet

8 Prill 2018
Ercole Palmeri

Teoria e Kufizimeve është një qasje e zbatueshme për menaxhimin e operacioneve të kompanisë. Në thelb, teoria e kufizimeve është një ...

Si të personalizoni shtypjen e projektit Gantt në Microsoft Project

March 31 2018
Ercole Palmeri

Microsoft Project ka një përzgjedhje të madhe të raporteve paraprakedefinatën. Ne gjithashtu kemi mundësinë të personalizojmë raportet ekzistuese ose të krijojmë të reja,…

Si të krijoni një raport të projektit me Microsoft Project

March 27 2018
Ercole Palmeri

Me Microsoft Project, ju mund të krijoni dhe personalizoni një shumëllojshmëri të madhe raportesh grafike. Duke punuar dhe përditësuar të dhënat e projektit, ...

Si të bëni raporte dhe si të nxirrni të dhëna të strukturuara nga projektet tuaja të menaxhuara me MS Project

March 26 2018
Ercole Palmeri

Menaxheri i projektit, pas krijimit të një plani projekti, do të fokusohet në mbledhjen dhe monitorimin e të dhënave. Analiza…

Si të gjurmoni projektin tuaj me Microsoft Project

March 24 2018
Ercole Palmeri

Një plan projekti është një mjet thelbësor për çdo menaxher projekti. Objektivi kryesor është përfundimi i aktiviteteve në ...

Cili është lloji i aktivitetit dhe si të konfiguroni planifikimin automatik në Microsoft Project

March 23 2018
Ercole Palmeri

Menaxhimi i projektit është një filozofi që përdor mjete planifikimi për të menaxhuar aktivitetet. Aplikimi korrekt i…

5 llojet e lidershipit: karakteristikat për menaxhimin e lidershipit

22 Maj 2017
Ercole Palmeri

Tema e Lidershipit është shumë e gjerë dhe komplekse, aq sa nuk ka një të tillë defiPërkufizimi i njëanshëm i termit dhe as një manual…

Ide novatore: parime për zgjidhjen e kontradiktave teknike

29 Prill 2017
Ercole Palmeri

Analiza e mijëra patentave e solli Genrich Altshuller në përfundimin historik. Idetë novatore, me kontradiktat e tyre teknike të lidhura, mund të…

Çfarë është Inovacioni i Korporatës: disa ide për ta zbatuar atë më mirë

27 Prill 2017
Ercole Palmeri

Flitet shumë për inovacionin e korporatës, dhe zakonisht termi i referohet gjithçkaje që është e re dhe revolucionare.…

Ideja brilante: Bandalux prezanton Airpure®, perden që pastron ajrin

12 Prill 2024
Ercole Palmeri

Rezultat i inovacionit të vazhdueshëm teknologjik dhe i përkushtimit ndaj mjedisit dhe mirëqenies së njerëzve. Bandalux prezanton Airpure®, një tendë…

Magica, aplikacioni iOS që thjeshton jetën e shoferëve në menaxhimin e automjetit të tyre

11 Prill 2024
BlogInnovazione.it

Magica është aplikacioni i iPhone që e bën menaxhimin e automjeteve të thjeshtë dhe efikas, duke i ndihmuar drejtuesit të kursejnë dhe…

Veeam: cila është vlera reale e sigurimit kibernetik?

March 19 2024
BlogInnovazione.it

Kërcënimi i sulmeve kibernetike nuk është asgjë e re, por ransomware po rezulton të jetë shumë më efektiv se kurrë…

Sulmet përmes kodeve QR: këtu janë këshillat nga Cisco Talos

March 13 2024
BlogInnovazione.it

Sa herë kemi përdorur një kod QR për t'u abonuar në një buletin, për të lexuar programimin e…

Jo vetëm ChatGPT, arsimi rritet me inteligjencën artificiale

March 12 2024
BlogInnovazione.it

Aplikimet e reja të AI në rastin studimor të propozuar nga Traction Një sektor me zhvillim të shpejtë, mbi të gjitha falë kontributit të dhënë nga…