Punë praktike

Teknika novatore për trurin: Një udhëtim në fushën revolucionare të optogjenetikës

Teknika novatore për trurin: Një udhëtim në fushën revolucionare të optogjenetikës

Truri i njeriut, qendra komplekse komanduese e trupave tanë, ka magjepsur prej kohësh shkencëtarët dhe studiuesit. Vitet e fundit ai ka…

Gusht 15 2023

Çfarë është një aplikacion me një faqe? Arkitektura, përfitimet dhe sfidat

Një aplikacion me një faqe (SPA) është një aplikacion ueb që i paraqitet përdoruesit përmes një faqeje të vetme HTML për të qenë më shumë…

Gusht 13 2023

Metrikë të rëndësishëm për vazhdimësinë e biznesit (BC) dhe Rimëkëmbjen nga fatkeqësitë (DR)

Kur bëhet fjalë për vazhdimësinë e biznesit dhe rimëkëmbjen nga fatkeqësitë, të gjithë e dimë se të dhënat për të monitoruar kushtet janë…

Gusht 6 2023

Çfarë është një uebhook dhe si e përdorni atë?

Uebhook-et lejojnë që aplikacionet e bazuara në ueb të ndërveprojnë përmes përdorimit të kthimeve të personalizuara. Përdorimi i uebhooks lejon aplikacionet…

Gusht 1 2023

GPT, ChatGPT, Auto-GPT dhe ChaosGPT për profesionistët

Shumë njerëz janë ende të hutuar në lidhje me GPT, modelin gjenerues të AI që ekziston prej vitesh, në krahasim me ChatGPT,…

Korrik 1 2023

Çfarë është Qeverisja e TIK-ut, udhëzime për menaxhimin efektiv dhe efikas të Teknologjisë së Informacionit në organizatën tuaj

Qeverisja e TIK-ut është një aspekt i menaxhimit të biznesit që synon të sigurojë menaxhimin e rreziqeve të tij të TI-së në…

Qershor 24 2023

Cilat janë bazat e të dhënave vektoriale, si funksionojnë dhe tregu i mundshëm

Një bazë të dhënash vektoriale është një lloj databaze që ruan të dhënat si vektorë me dimensione të larta, të cilat janë përfaqësime…

Qershor 11 2023

Biblioteka të mahnitshme, por pak të njohura të Python

Programuesi Python është gjithmonë në kërkim të bibliotekave të reja, të cilat mund të përmirësojnë punën në projektet inxhinierike të…

Qershor 7 2023

Python dhe metoda të avancuara, funksione dunder për programim më të mirë

Python është një gjuhë programimi fantastike, dhe siç theksohet nga GitHub, është gjithashtu gjuha e dytë më e njohur në 2022.…

27 Maj 2023

Laravel Web Security: Çfarë është Falsifikimi i Kërkesave Ndër-Site (CSRF)?

Në këtë tutorial të Laravel ne flasim për Sigurinë e Uebit dhe si të mbroni një aplikacion në internet nga Falsifikimi i Kërkesave Ndër-Site ose…

26 Prill 2023

Çfarë janë sesionet në Laravel, konfigurimi dhe përdorimi me shembuj

Seancat Laravel ju lejojnë të ruani informacionin dhe t'i shkëmbeni ato midis kërkesave në aplikacionin tuaj në internet. Jam larg…

17 Prill 2023

Çfarë është Auto-GPT dhe si ndryshon nga ChatGPT?

Auto-GPT është një projekt me burim të hapur AI i bazuar në Transformerin Gjenerativ të Para-trajnuar (GPT) të ChatGPT. Në thelb, Auto-GPT i jep GPT-së…

14 Prill 2023

Çfarë është Laravel Eloquent, si ta përdorim atë, tutorial me shembuj

Korniza Laravel PHP përfshin Eloquent Object Relational Mapper (ORM), i cili ofron një mënyrë jashtëzakonisht të thjeshtë për të komunikuar me një…

10 Prill 2023

chatGPT i bllokuar: ne shpjegojmë se si të përdorim chatGPT edhe nëse është i bllokuar

Italia është vendi i parë evropian që bllokon ChatGPT për shkak të rregullave të privatësisë të shprehura nga garantuesi italian për…

4 Prill 2023

Cilat janë komponentët e Laravel dhe si t'i përdorni ato

Komponentët Laravel janë një veçori e avancuar, e cila shtohet nga versioni i shtatë i Laravel. Në këtë artikull do të shkojmë në…

3 Prill 2023

Si të përdorni bisedën GPT-4 falas

Chat GPT-4, përsëritja më e fundit e serisë së Transformerëve të Para-trajnuar gjenerues (GPT) të OpenAI, është një model i fuqishëm i gjuhës së AI në…

March 28 2023

Udhëzues hap pas hapi për lokalizimin e Laravel, tutorial me shembuj

Si të lokalizoni një projekt Laravel, si të zhvilloni një projekt në Laravel dhe ta bëni atë të përdorshëm në shumë gjuhë.…

March 27 2023

Statistikat e chatbot-it të ChatGPT në 2023

Inovacioni i chatbot-it ChatGPT ka intriguar dhe mahnitur të gjithë në botë, me një rritje marramendëse të interesit, duke arritur në 100 milionë…

March 23 2023

GPT4 vs ChatGPT: Ne analizojmë metodat e trajnimit, performancën, aftësitë dhe kufizimet

Modeli i ri i gjuhës gjeneruese pritet të transformojë tërësisht industri të tëra, duke përfshirë median, arsimin, ligjin dhe teknologjinë. Në…

March 21 2023

Teknikat më të njohura të thyerjes së fjalëkalimeve - mësoni se si të mbroni privatësinë tuaj

Për të krijuar një fjalëkalim të fortë, ju duhet të gjeni diçka që është shumë rezistente ndaj thyerjes së fjalëkalimit. Problemi është se nuk…

March 21 2023