Qeverisje

Parashikimi i kërcënimeve të sigurisë kibernetike për vitin 2030 – sipas Raportit të ENISA

Parashikimi i kërcënimeve të sigurisë kibernetike për vitin 2030 – sipas Raportit të ENISA

Analiza nxjerr në pah peizazhin e rrezikut që po zhvillohet me shpejtësi. Organizatat e sofistikuara kriminale kibernetike vazhdojnë të përshtaten dhe përmirësojnë…

3 Prill 2024

Komuniteti Evropian do të prezantojë rregulla të reja për BigTechs

Platformat e mediave sociale si X dhe TikTok do të përballen me gjoba të BE-së për moderim të dobët, pasi Brukseli nis…

March 20 2024

Jo vetëm ChatGPT, arsimi rritet me inteligjencën artificiale

Aplikimet e reja të AI në rastin studimor të propozuar nga Traction Një sektor me zhvillim të shpejtë, mbi të gjitha falë kontributit të dhënë nga…

March 12 2024

Turizmi, kanali më efektiv i komunikimit WhatsApp Analiza e tërheqjes në horizontin shumëkanalësh

Cili është kanali më efektiv i komunikimit dixhital në sektorin e turizmit? Një përgjigje për këtë pyetje vjen nga Traction,…

Shkurt 6 2024

Analiza parashikuese në parandalimin e aksidenteve në një sistem kompleks

Analizat parashikuese mund të mbështesin menaxhimin e rrezikut duke identifikuar se ku ka të ngjarë të ndodhin dështimet dhe çfarë mund të…

Janar 30 2024

DeepMind i Google zgjidh problemet matematikore me inteligjencën artificiale

Përparimet e fundit në modelet e gjuhëve të mëdha (LLM) e kanë bërë AI më të adaptueshme, por kjo vjen me një…

Janar 2 2024

New York Times po padit OpenAI dhe Microsoft, duke kërkuar dëmshpërblim ligjor dhe aktual

The Times po padit OpenAI dhe Microsoft për trajnimin e modeleve të inteligjencës artificiale mbi punën e gazetës.…

Dhjetor 28 2023

Ligjvënësi i pavendosur midis mbrojtjes dhe zhvillimit të konsumatorit: dyshime dhe pavendosmëri për inteligjencën artificiale

Inteligjenca Artificiale (AI) është një teknologji gjithnjë në zhvillim që ka potencialin për të revolucionarizuar botën në të cilën jetojmë.…

Dhjetor 21 2023

Udhëzime të reja për sigurinë e AI botuar nga NCSC, CISA dhe agjenci të tjera ndërkombëtare

Udhëzimet për zhvillimin e sistemeve të sigurta të AI u hartuan për të ndihmuar zhvilluesit…

Dhjetor 4 2023

Inteligjenca artificiale në kujdesin shëndetësor, takimi i tretë i AIIC në Palermo

Çfarë kontributi efektiv mund të japë dhe po jep tashmë inteligjenca artificiale në sektorin italian të kujdesit shëndetësor dhe të kujdesit shëndetësor? Kjo është…

Dhjetor 2 2023

Roboverse Reply koordinon projektin Fluently të financuar nga BE, i cili synon të mundësojë bashkëpunimin social njeri-robot duke shfrytëzuar përparimet në AI

Reply njofton se Roboverse Reply, kompania Reply Group e specializuar në integrimin robotik, po udhëheq projektin "Fluently". Të…

Tetor 16 2023

Google i lejon botuesit të çaktivizojnë të dhënat e trajnimit të AI

Google prezanton flamurin Google-Extended në skedarin robots.txt. Botuesi mund t'u thotë zvarritësve të Google që të përfshijnë një sajt në…

Tetor 3 2023

Problemi i të drejtës së autorit

Më poshtë është artikulli i dytë dhe i fundit i këtij buletini kushtuar marrëdhënies midis privatësisë dhe të drejtës së autorit nga…

30 shtator 2023

Workiva forcon pozicionin e saj si lider në sektorin e platformave me integrimin e AI gjeneruese

Workiva Inc., platforma numër një në botë e reve kompjuterike për një sistem raportimi gjenerues të qëndrueshëm dhe të integruar, njoftoi…

Gusht 11 2023

Çfarë është Qeverisja e TIK-ut, udhëzime për menaxhimin efektiv dhe efikas të Teknologjisë së Informacionit në organizatën tuaj

Qeverisja e TIK-ut është një aspekt i menaxhimit të biznesit që synon të sigurojë menaxhimin e rreziqeve të tij të TI-së në…

Qershor 24 2023

Rregullat e OpenAI dhe BE për mbrojtjen e të dhënave, pas Italisë do të vijnë më shumë kufizime

OpenAI arriti t'i përgjigjet pozitivisht autoriteteve italiane të të dhënave dhe të heqë ndalimin efektiv të vendit për ChatGPT të fundit…

5 Maj 2023

Italia është vendi i parë perëndimor që bllokon ChatGPT. Le të shohim se çfarë po bëjnë vendet e tjera

Italia është bërë vendi i parë në Perëndim që ndalon ChatGPT për shkelje të dyshuara të privatësisë, chatbot popullor i…

24 Prill 2023

Rregullimi i AI: 3 ekspertë shpjegojnë pse është e vështirë për t'u bërë dhe e rëndësishme për të bërë mirë

Sistemet e reja të fuqishme të AI mund të përforcojnë mashtrimin dhe dezinformimin, duke çuar në thirrje të përhapura për rregullim nga…

15 Prill 2023

Privatësia në WEB3: eksplorimi teknik dhe jo teknik i privatësisë në WEB3

Privatësia në WEB3 është një çështje shumë aktuale. Të frymëzuar nga analiza e WEB3.com Ventures, ne u përpoqëm të eksploronim…

5 Prill 2023

Raporti i Indeksit AI, HAI publikoi raportin e Inteligjencës Artificiale

Raporti i Indeksit të AI është një nismë e pavarur e Institutit Stanford për Inteligjencën Artificiale të Përqendruar në Njeriun (HAI), i udhëhequr nga Komiteti Drejtues i Indeksit të AI, një…

4 Prill 2023