Kulturë

Inteligjenca artificiale: 5 Mjete të mahnitshme të parafrazimit në internet që duhet të përdorni

Nëse ju duhet të përfundoni një detyrë brenda një afati ose ta ktheni tekstin e mërzitshëm në shkrim kreativ dhe tërheqës, ju keni…

Shkurt 6 2024

DeepMind i Google zgjidh problemet matematikore me inteligjencën artificiale

Përparimet e fundit në modelet e gjuhëve të mëdha (LLM) e kanë bërë AI më të adaptueshme, por kjo vjen me një…

Janar 2 2024

Inteligjenca Artificiale: Cilat janë llojet e inteligjencës artificiale për të cilat duhet të dini

Inteligjenca artificiale është bërë realitet dhe është pjesë e jetës sonë të përditshme. Kompanitë që ndërtojnë makineri inteligjente për aplikime të ndryshme…

Dhjetor 12 2023

Verërat e falsifikuara, inteligjenca artificiale mund të demaskojnë mashtrimet

Revista Communications Chemistry ka publikuar rezultatet e një analize mbi etiketimin kimik të verërave të kuqe. Universiteti i Gjenevës dhe…

Dhjetor 11 2023

Amazon nis kurse të reja trajnimi falas mbi inteligjencën artificiale gjeneruese

Nisma "AI Ready" e Amazon ofron kurse online për zhvilluesit dhe profesionistët e tjerë teknikë, si dhe nxënës të shkollave të mesme…

29 nëntor 2023

Çfarë është inteligjenca artificiale gjeneruese: si funksionon, përfitimet dhe rreziqet

Inteligjenca artificiale gjeneruese është tema më e nxehtë e diskutimit teknologjik për vitin 2023. Çfarë është AI gjeneruese, si funksionon dhe çfarë…

28 nëntor 2023

Dialogu me Luigi Einaudi është i mundur sot, falë inteligjencës artificiale

Fondacioni Einaudi, Fondacioni Compagnia di San Paolo dhe Reply së bashku për ta bërë trashëgiminë kulturore të Luigi Einaudi të aksesueshme për të gjithë.…

28 nëntor 2023

Lidershipi Vizionar: Lulëzimi në Epokën e Inovacionit të Përshpejtuar do të nxisë diskutimin në Samitin Global të Inovacionit 2023 më 12 dhjetor

Strategjia HMG, platforma numër 1 në botë që u mundëson drejtuesve të teknologjisë të riimagjinojnë ndërmarrjen dhe të riformësojnë botën…

24 nëntor 2023

Me inteligjencën artificiale, 1 në 3 persona mund të punonte vetëm 4 ditë

Sipas hulumtimit të Autonomy që fokusohet në fuqinë punëtore britanike dhe amerikane, inteligjenca artificiale mund të mundësojë miliona punëtorë…

23 nëntor 2023

Inovacion në botën e automobilave, DS Automobiles është marka e parë që integron ChatGPT në bord, modelin më të njohur gjenerues të inteligjencës artificiale

ChatGPT hyn në botën e automobilave. Integrimi ChatGPT pasuron përvojën e udhëtimit të DS Automobiles dhe artin francez të udhëtimit. ChatGPT ofron…

Tetor 24 2023

Google do të shtojë një furnizim Discover në faqen kryesore të desktopit

Gjiganti i kërkimit thotë se po eksperimenton me shtimin e furnizimit. Me këtë burim do të shfaqë titujt e lajmeve,…

Tetor 18 2023

Roboverse Reply koordinon projektin Fluently të financuar nga BE, i cili synon të mundësojë bashkëpunimin social njeri-robot duke shfrytëzuar përparimet në AI

Reply njofton se Roboverse Reply, kompania Reply Group e specializuar në integrimin robotik, po udhëheq projektin "Fluently". Të…

Tetor 16 2023

Windows 11 Copilot është këtu: përshtypjet tona të para

Microsoft ka lëshuar një nga përditësimet e tij më të mëdha për Windows 11 - Microsoft Copilot. Është një asistent i ri dixhital i bazuar…

Tetor 7 2023

Problemi i të drejtës së autorit

Më poshtë është artikulli i dytë dhe i fundit i këtij buletini kushtuar marrëdhënies midis privatësisë dhe të drejtës së autorit nga…

30 shtator 2023

Blockchain dhe AI ​​bashkohen. U njoftua një partneritet midis NeuralLead dhe Kiirocoin

Në fushat e teknologjisë dhe inteligjencës artificiale, bashkëpunimi dhe inovacioni janë shtytësit kryesorë të progresit. Kiirocoin dhe NeuralLead kanë…

26 shtator 2023

Java e Teknologjisë Italiane 2023, fokus i veçantë në inteligjencën artificiale: lidhje me Sam Altman të OpenAI

Java e Teknologjisë Italiane do të mbahet nga 27 deri më 29 shtator në OGR në Torino gjatë inaugurimit më 27 shtator,…

5 shtator 2023

Vetëdija dhe manipulimi i mendjeve artificiale

Shtetet e Bashkuara të viteve '80, udhëheqësit ushtarakë të Shteteve të Bashkuara të Amerikës diktojnë rregullat e reja për planifikimin e një mbrojtjeje…

4 shtator 2023

Brezi i rremë

Më 31 janar 2022, ne publikuam në blogun e Laila artikullin e parë të përbërë nga një algoritëm gjenerues, për të qenë të qartë një…

Korrik 22 2023

Holden.ai StoryLab: hulumtim, shpërndarje dhe trajnim mbi inteligjencën artificiale gjeneruese dhe mediat sintetike

Ajo që do të jemi në gjendje të bëjmë me inteligjencën artificiale varet nga lloji i inteligjencës natyrore që do të aplikojmë për përdorimin e saj. Rrëfimi është…

Korrik 12 2023

Individualistët dhe transhumanët

“Unë jam rojtari i varreve të akullit, ku prehen eshtrat e atyre që kanë ardhur për të ndryshuar…

6 Maj 2023