Mjekësi

Inteligjenca e re artificiale e Google mund të modelojë ADN-në, ARN-në dhe "të gjitha molekulat e jetës"

Inteligjenca e re artificiale e Google mund të modelojë ADN-në, ARN-në dhe "të gjitha molekulat e jetës"

Google DeepMind po prezanton një version të përmirësuar të modelit të tij të inteligjencës artificiale. Modeli i ri i përmirësuar ofron jo vetëm…

9 Maj 2024

Neuralink instaloi implantin e parë të trurit te një qenie njerëzore: çfarë evolucioni...

Kompania e Elon Musk Neuralink implantoi çipin e parë në trurin e njeriut javën e kaluar. Implanti i ndërfaqes tru-kompjuter (BCI) është…

Shkurt 7 2024

Analiza parashikuese në parandalimin e aksidenteve në një sistem kompleks

Analizat parashikuese mund të mbështesin menaxhimin e rrezikut duke identifikuar se ku ka të ngjarë të ndodhin dështimet dhe çfarë mund të…

Janar 30 2024

Si funksionon inteligjenca artificiale (AI) dhe aplikimet e saj

Inteligjenca artificiale (AI), kryefjala e re në botën e teknologjisë, do të ndryshojë mënyrën…

Janar 28 2024

Inteligjenca artificiale në kujdesin shëndetësor, takimi i tretë i AIIC në Palermo

Çfarë kontributi efektiv mund të japë dhe po jep tashmë inteligjenca artificiale në sektorin italian të kujdesit shëndetësor dhe të kujdesit shëndetësor? Kjo është…

Dhjetor 2 2023

Inovacionet e fuqizuara nga AI në #RSNA23 që u mundësojnë ofruesve të kujdesit shëndetësor të përqëndrohen në kujdesin ndaj pacientit

Inovacionet e reja ndihmojnë spitalet dhe sistemet shëndetësore që vazhdimisht t'u ofrojnë pacientëve kujdes të aksesueshëm dhe me cilësi të lartë…

26 nëntor 2023

25-të China Hi-Tech përmban risi të jashtëzakonshme nga ekspozues nga e gjithë bota

Panairi i 25-të i teknologjisë së lartë në Kinë (CHTF) po zhvillohet në Shenzhen me sukses të paparë që nga…

20 nëntor 2023

Nanoflex Robotics shpërblehet me 2,9 milionë franga nga Agjencia Zvicerane për Promovimin e Inovacionit

Startup inovativ i robotikës mjekësore mori 9,2023 milionë franga Nanoflex Robotics dhe Brainomix do të bashkëpunojnë në ndërhyrjet në tru...

Tetor 9 2023

Inovacioni teknologjik: Përparimet në shërbimet laboratorike klinike

Përparimet teknologjike kanë revolucionarizuar shërbimet laboratorike klinike, duke përmirësuar saktësinë, efikasitetin dhe shtrirjen e testimit diagnostik. Këto…

Gusht 17 2023

Inovacioni i skanimit: roli i trajtimit të automatizuar të lëngjeve në shqyrtimin e xhiros së lartë

Ekzaminimi i Automatizuar i Përçueshmërisë së Lartë (HTS) është një teknikë e fuqishme e përdorur në zbulimin e barnave, gjenomikën dhe…

Gusht 12 2023

Lexoni Inovacionin në gjuhën tuaj

na ndiqni