Enea

Teknologjia: automobila, pëlhura të reja inteligjente dhe jeshile nga fibra karboni të ricikluar

Teknologjia: automobila, pëlhura të reja inteligjente dhe jeshile nga fibra karboni të ricikluar

Projekti inovativ TEX-STYLE lindi nga ideja e integrimit të elektronikës në pëlhura. Kombinimi inovativ i brendshëm i makinës falë përdorimit të…

Tetor 5 2023

Inovacion për lëvizshmërinë elektrike dhe rrjetet inteligjente: bateri të reja kalcium-jon

Projekti ACTEA, ENEA dhe Universiteti Sapienza i Romës do të zhvillojnë bateritë e reja me jon kalcium. Bateritë e reja me jon kalciumi si një alternativë për…

30 shtator 2023

Inovacioni: fotopolimerë inovativë për sisteme optike inteligjente

Pajisje inovative, në material polimer, të cilat mund të aktivizohen në distancë nga burimet e dritës dhe të destinuara për aplikime të shumta në fushën e sensorëve…

March 1 2023

Inovacioni: laboratori i teknologjisë së lartë për dronët super-teknologjikë dhe shkolla e fluturimit ka lindur në Brasimone

Drone të teknologjisë së lartë, të pajisur me sisteme interneti të gjërave (IoT), të dhëna të mëdha dhe sensorë inovativë për sigurinë dhe monitorimin e mjedisit; një laborator automatizimi dhe…

Shkurt 17 2023

Mjedisi: ENEA teston 'CityTree', panelin 'ngrënës të smogut' për qytetet

Quhet 'CityTree' dhe është infrastruktura inovative e impiantit celular që përmirëson cilësinë e ajrit në qytet, falë kapacitetit të saj…

22 nëntor 2022

Energjia: burimet e rinovueshme, super laborator për materiale të avancuara në fillim

ENEA do të krijojë një laborator virtual që shfrytëzon potencialin e superkompjuterëve dhe inteligjencës artificiale për kërkime mbi materialet inovative të destinuara për impiantet e energjisë së rinovueshme. Ky aktivitet është pjesë…

22 nëntor 2022

Inovacioni: ENEA në Innovation Village 2022, eventi 'miqësor' për SME-të. Napoli 27 dhe 28 tetor

ENEA merr pjesë në edicionin e VII të Innovation Village si partner i Enterprise Europe Network (EEN), rrjeti më i madh ...

Tetor 23 2022

Inovacioni: lind aleanca e parë kërkimore-industri për printimin 3D të materialeve të përbëra të teknologjisë së lartë

Metodat e reja të printimit 3D për të krijuar produkte me kosto të ulët me materiale të përbëra dhe hibride për sektorët aeronautikë, ...

Tetor 20 2022

Energjia: Projekti ENEA me vlerë 3,6 milionë euro për rrjetet e së ardhmes është në zhvillim e sipër

Quhet Smart Energy Microgrid dhe është rrjeti eksperimental që ENEA do të ndërtojë në Qendrën Kërkimore në Portici (Napoli), si pjesë e ...

Tetor 10 2022

Maker Faire 2022: nga risitë ENEA për trashëgiminë kulturore, ushqimin dhe qëndrueshmërinë

Rrezatimi jonizues për shpëtimin e trashëgimisë kulturore të degraduar, lazerët e kufirit kundër mashtrimit ushqimor por edhe biokarburantet e avancuara, materialet...

Tetor 7 2022

Hulumtimi: ENEA në Natën e Kërkuesve midis "magjisë së kimisë" dhe "sekreteve të dritës"

Më 30 shtator rikthehet Nata Evropiane e Kërkuesve, e cila që nga viti 2005 mbahet të premten e fundit të shtatorit gjatë gjithë ...

28 shtator 2022

Energjia: fotovoltaik, po zhvillohet konferenca më e madhe botërore me ENEA si president

Konferenca e 26-të Botërore për Konvertimin e Energjisë Fotovoltaike (WCPEC), më ...

27 shtator 2022

Energjia: llambat antibakteriale dhe "anticovid" vijnë për të dezinfektuar mjediset

ENEA ka krijuar llambat e para antibakteriale LED të cilat përveçse ndriçojnë, janë në gjendje të dezinfektojnë bakteret...

22 shtator 2022

Inovacion: dronë të gjeneratës së fundit për gjetjen e njerëzve të zhdukur

Dronët e gjeneratës së fundit për gjetjen e njerëzve të humbur në dëborë dhe për të arritur në vende ...

20 shtator 2022

Energjia: këtu është Futura, varka me vela inovative eko-qëndrueshme që funksionon gjithashtu me hidrogjen

Quhet FUTURA dhe është një prototip inovativ i një varke me vela eko-qëndrueshme e pajisur gjithashtu me shtytje elektrike të mundësuar nga ...

16 shtator 2022

Mjedisi: një aleat inovativ biopesticidi i bletëve po vjen nga ENEA

ENEA, në bashkëpunim me Institutin Zooprofilaktik Eksperimental të Italisë Jugore, ka zhvilluar një biopesticid inovativ që mbron bletët,...

13 shtator 2022

Qëndrueshmëria, Inovacioni dhe Mjedisi: reduktimi i ndotësve të ajrit, Itali drejt objektivave 2030

Italia është në rrugën e duhur për të arritur objektivat e vitit 2030 për reduktimin e emetimeve të ndotësve kryesorë të ajrit, me përfitime në ...

12 shtator 2022

Energjia: nga Shkolla Verore ENEA, projekti i parë i komunitetit të energjisë në një metropol italian

Projekti i një Komuniteti të Energjisë së Rinovueshme në Distriktin Flaminio të Romës fitoi hakatonin që përmbylli edicionin e XNUMX-të të Shkollës Verore 'Roberto Moneta', ...

Gusht 9 2022

ENEA prezanton një skaner të ri lazer për restaurimin e trashëgimisë kulturore

Quhet Diapason dhe është skaner i ri lazer për restaurimin e gjeneratës së fundit të krijuar nga studiuesit ENEA për ...

Korrik 14 2022

Trashëgimia kulturore: ENEA prezanton një skaner të ri lazer në Panairin e Restaurimit Ferrara

Quhet Diapason dhe është skaner lazer i gjeneratës së fundit të krijuar nga studiuesit e ENEA për mbrojtjen dhe përhapjen e njohurive të trashëgimisë ...

Qershor 13 2022