Inxhinieria e valëve: Gratë që riformësojnë të ardhmen e mirëmbajtjes detare

Inxhinieria e valëve: Gratë që riformësojnë të ardhmen e mirëmbajtjes detare

Në sektorin e mirëmbajtjes detare, i dominuar historikisht nga një fuqi punëtore mashkullore, gratë kanë filluar të bëjnë depërtim, duke sjellë…

Qershor 12 2024

LUNA ROSSA PRADA PIRELLI DHE UNESCO shpallin një partneritet të ri

Logot e UNESCO-s dhe SEA BEYOND do të jenë të pranishme në velat e Luna Rossa gjatë Kupës së 37-të të Amerikës…

Qershor 8 2024

Katër shtyllat e qëndrueshmërisë

Termi qëndrueshmëri tani përdoret gjerësisht për të treguar programe, iniciativa dhe veprime që synojnë ruajtjen e një burimi të caktuar.…

15 Maj 2024

E ardhmja është këtu: Si industria e transportit po revolucionarizon ekonominë globale

Sektori detar është një fuqi e vërtetë ekonomike globale, e cila ka lundruar drejt një tregu prej 150 miliardë...

1 Maj 2024

Casa Green: revolucion energjetik për një të ardhme të qëndrueshme në Itali

Dekreti "Case Green", i formuluar nga Bashkimi Evropian për të rritur efiçencën energjetike të ndërtesave, ka përfunduar procesin e tij legjislativ me…

18 Prill 2024

World of Care: Hyatt ofron një përditësim mbi progresin e bërë në angazhimet dhe iniciativat e tij mjedisore, sociale dhe të qeverisjes

Progresi i bërë përfshin përcaktimin e një objektivi të bazuar shkencërisht që synon reduktimin e emetimeve të ...

Shkurt 13 2024

Energjia gjeotermale: është ajo që prodhon më pak CO2

Një studim i kryer nga Universiteti i Pizës ka zbuluar epërsinë e energjisë gjeotermale në reduktimin e emetimeve të CO2, tejkalimin e hidrocentraleve dhe…

Shkurt 8 2024

Upfield nxjerr në treg tabakanë e parë në botë pa plastikë dhe të riciklueshme për gjalpat e saj me bazë bimore

Inovacioni i Upfield, në bashkëpunim me Footprint, sjell një zgjidhje letre të riciklueshme, rezistente ndaj vajit dhe pa pagesë në raftet e supermarketeve…

Janar 9 2024

Italia e para në Evropë në riciklimin e mbetjeve

Italia konfirmohet për të tretin vit radhazi në podiumin europian për sasinë e mbetjeve të ricikluara. Në vitin 2022 Italia…

Dhjetor 28 2023

Fluturimi i parë i linjës ajrore jeshile. Sa kushton në botë për të fluturuar?

Në një epokë në të cilën udhëtimi është bërë pothuajse një e drejtë e patjetërsueshme për shumë njerëz, pak njerëz ndalojnë të marrin në konsideratë ndikimin mjedisor…

Dhjetor 23 2023

Lexoni Inovacionin në gjuhën tuaj

na ndiqni