kreativiteti

Dialogu me Luigi Einaudi është i mundur sot, falë inteligjencës artificiale

Dialogu me Luigi Einaudi është i mundur sot, falë inteligjencës artificiale

Fondacioni Einaudi, Fondacioni Compagnia di San Paolo dhe Reply së bashku për ta bërë trashëgiminë kulturore të Luigi Einaudi të aksesueshme për të gjithë.…

28 nëntor 2023

Inovacion në botën e automobilave, DS Automobiles është marka e parë që integron ChatGPT në bord, modelin më të njohur gjenerues të inteligjencës artificiale

ChatGPT hyn në botën e automobilave. Integrimi ChatGPT pasuron përvojën e udhëtimit të DS Automobiles dhe artin francez të udhëtimit. ChatGPT ofron…

Tetor 24 2023

ChatGpt3: Asgjë nuk do të jetë si më parë

Shumë pyesin se si do të jetë Web-i në të ardhmen e afërt në dritën e shpikjeve të reja në fushën e Inteligjencës Artificiale. Të…

Gusht 22 2023

Dallimet midis AI bisedore dhe AI ​​gjeneruese

Inteligjenca artificiale (AI) ka bërë përparim të madh vitet e fundit, duke revolucionarizuar sektorë dhe aspekte të ndryshme të jetës njerëzore. Brenda në…

Gusht 16 2023

Holden.ai StoryLab: hulumtim, shpërndarje dhe trajnim mbi inteligjencën artificiale gjeneruese dhe mediat sintetike

Ajo që do të jemi në gjendje të bëjmë me inteligjencën artificiale varet nga lloji i inteligjencës natyrore që do të aplikojmë për përdorimin e saj. Rrëfimi është…

Korrik 12 2023

GPT, ChatGPT, Auto-GPT dhe ChaosGPT për profesionistët

Shumë njerëz janë ende të hutuar në lidhje me GPT, modelin gjenerues të AI që ekziston prej vitesh, në krahasim me ChatGPT,…

Korrik 1 2023

Pushtimi Sekret: Marvel përdori Inteligjencën Artificiale për të prodhuar hyrjen

Seriali televiziv Marvel's Secret Invasion u shfaq premierë këtë javë. Studio Marvel përdori teknologjinë…

Qershor 23 2023

Analiza e tekstit duke përdorur chatGPT

Analiza e tekstit, ose miniera e tekstit, është një teknikë themelore për nxjerrjen e njohurive të vlefshme nga sasi të mëdha të të dhënave tekstuale…

16 Maj 2023

Inteligjenca Artificiale në shërbim të arkitekturës: Zaha Hadid Architects

Zaha Hadid Architects zhvillon shumicën e projekteve duke përdorur imazhe të krijuara nga inteligjenca artificiale, thotë presidenti i studios Patrik Schumacher…

1 Maj 2023

Italia është vendi i parë perëndimor që bllokon ChatGPT. Le të shohim se çfarë po bëjnë vendet e tjera

Italia është bërë vendi i parë në Perëndim që ndalon ChatGPT për shkelje të dyshuara të privatësisë, chatbot popullor i…

24 Prill 2023

Etikë e dobët dhe moral artificial

"Gerty, ne nuk jemi të programuar, ne jemi njerëz, a e kuptoni këtë?" - marrë nga filmi "Moon" me regji të Duncan Jones - 2009…

21 Prill 2023

ADN gjithë-italiane për esenë e parë socio-politike të shkruar nga Inteligjenca Artificiale

Vepra e parë letrare, një libër i përpunuar tërësisht nga një sistem Inteligjence Artificiale. Një ese socio-politike e titulluar “Ti, Robot…

17 Prill 2023

Alexa e Amazon: Inovacioni dhe Strategjia e Oqeanit Blu

Alexa është asistenti virtual që të gjithë e njohim, i zhvilluar dhe shpërndarë nga Amazon. Inovacioni në sektorin e asistentit zanor ju lejon të operoni…

2 Prill 2023

Si të përdorni bisedën GPT-4 falas

Chat GPT-4, përsëritja më e fundit e serisë së Transformerëve të Para-trajnuar gjenerues (GPT) të OpenAI, është një model i fuqishëm i gjuhës së AI në…

March 28 2023

Statistikat e chatbot-it të ChatGPT në 2023

Inovacioni i chatbot-it ChatGPT ka intriguar dhe mahnitur të gjithë në botë, me një rritje marramendëse të interesit, duke arritur në 100 milionë…

March 23 2023

GPT4 vs ChatGPT: Ne analizojmë metodat e trajnimit, performancën, aftësitë dhe kufizimet

Modeli i ri i gjuhës gjeneruese pritet të transformojë tërësisht industri të tëra, duke përfshirë median, arsimin, ligjin dhe teknologjinë. Në…

March 21 2023

GPT-4 ka ardhur! Le të analizojmë së bashku veçoritë e reja

OpenAI ka njoftuar se modeli më i fuqishëm i gjuhës në dispozicion gpt4 do t'u shpërndahet zhvilluesve dhe njerëzve me…

March 19 2023

Çfarë është Jailbreaking, çfarë është chatGPT jailbreaking dhe si ta bëjmë atë

Jailbreaking është një praktikë e zhbllokimit të potencialit të plotë të sistemeve për të fituar akses në funksionalitetin e kufizuar.…

March 17 2023

Bing i Microsoft prezanton një veçori të re të chatbot-it me AI

Bing i Microsoft ka shtuar një veçori të re chatbot që përdor inteligjencën artificiale për t'iu përgjigjur pyetjeve, për të përmbledhur përmbajtjen…

March 14 2023

GPT 4 do të dalë këtë javë – CTO i Microsoft Germany zbuloi disa detaje

GPT 4.0 do të dalë këtë javë dhe disa informacione rreth tij janë zbuluar. CTO i Microsoft Gjermani ka lëshuar…

March 13 2023