Muaj: Febbraio 2023

Snapchat po lëshon chatbotin e tij të AI-së me fuqi ChatGPT

Snapchat po lëshon chatbotin e tij të AI-së me fuqi ChatGPT

Snapchat po prezanton një chatbot të mundësuar nga versioni më i fundit i ChatGPT i OpenAI. Sipas CEO të Snap, është një kumar…

Shkurt 28 2023

Krijimi i një aplikacioni CRUD me Laravel dhe Vue.js

Në këtë tutorial ne shohim së bashku se si të shkruajmë kodin e një aplikacioni shembull CRUD, me Laravel dhe Vue.js. Aty…

Shkurt 27 2023

Meta lançon modelin LLaMA, një mjet kërkimi më i fuqishëm se GPT-3 i OpenAI

Meta ka lëshuar së fundmi një gjenerator të ri të gjuhës AI të quajtur LLaMA, duke konfirmuar rolin e një kompanie shumë inovative. “Sot…

Shkurt 25 2023

Google Photos prezanton "gomën magjike" në pajisjet jo-Pixel

Google ka njoftuar mjetin e tij popullor të modifikimit të fotografive me AI, Magic Eraser, veçori të reja do të jenë të disponueshme për…

Shkurt 24 2023

Si të përdorni Spotify DJ, DJ i ri me inteligjencë artificiale

Spotify prezanton një veçori të re të DJ-së të fuqizuar nga AI që kuron dhe komenton një listë dëgjimi të personalizuar gjithnjë në zhvillim.…

Shkurt 23 2023

Çfarë është Crowdsourcing, avantazhet dhe disavantazhet

Fjala crowdsourcing vjen nga bashkimi i fjalëve "turmë" dhe outsourcing. Mund të shihet si procesi që lejon një…

Shkurt 23 2023

Si të përdorni Laravel me Vue.js 3

Vue.js është një nga kornizat më të përdorura JavaScript për krijimin e ndërfaqeve në ueb dhe aplikacioneve me një faqe, së bashku me…

Shkurt 20 2023

Si të instaloni ChatGPT në nivel lokal në kompjuterin tuaj

Ne mund të instalojmë ChatGPT në kompjuterin tonë dhe në këtë artikull do të shohim së bashku se si të instalojmë ChatGPT në kompjuter në…

Shkurt 19 2023

Si të përdorni Bing AI të re me ChatGPT dhe çfarë mund të bëni

Microsoft ka lëshuar versionin e ri të motorit të tij të kërkimit Bing AI. Në këtë artikull do të shohim se si të përdorim…

Shkurt 17 2023

Si të përdorni punët dhe të menaxhoni radhët në Laravel 11

Korniza Laravel 11 ka një sërë veçorish dhe mjetesh për zhvillimin e softuerit të pastër dhe të avancuar, duke përfshirë Laravel…

Qershor 15 2024

Në delirium meta-real

"Ndonjëherë mendoj se kam ndjerë gjithçka që do të ndiej ndonjëherë. Dhe tani e tutje nuk do të ndjej asgjë të re, ...

Qershor 15 2024

Inxhinieria e valëve: Gratë që riformësojnë të ardhmen e mirëmbajtjes detare

Në sektorin e mirëmbajtjes detare, i dominuar historikisht nga një fuqi punëtore mashkullore, gratë kanë filluar të bëjnë depërtim, duke sjellë…

Qershor 12 2024

Laravel Traits si të krijoni dhe përdorni Traits në një projekt PHP Laravel 11

Një tipar Laravel është një grup metodash të ripërdorshme që mund të përfshihen në klasat Laravel. Tiparet ofrojnë një…

Qershor 10 2024

Inovacion i vazhdueshëm dhe menaxhimi i informacionit numerik

Epoka dixhitale ka sjellë një transformim të thellë, numrat dhe llogaritjet janë baza e inovacionit. Në këtë epokë,…

Qershor 9 2024

Si të plotësoni nevojat e një blerësi B2B?

"Tam tam" i marketingut është të hetosh dhe të kuptosh nevojat e klientit, këtë e dinë të gjithë. Në fund të fundit, ata janë…

Qershor 9 2024

LUNA ROSSA PRADA PIRELLI DHE UNESCO shpallin një partneritet të ri

Logot e UNESCO-s dhe SEA BEYOND do të jenë të pranishme në velat e Luna Rossa gjatë Kupës së 37-të të Amerikës…

Qershor 8 2024

Si të gjeneroni të dhëna testimi ose tallje me Laravel Factories

Korniza Laravel vjen me shumë veçori për ta bërë më të lehtë dhe më të shpejtë zhvillimin e uebit. Një nga veçoritë…

Qershor 7 2024

Tregtoni Tether TRC20 (USDT) për Dogecoin (DOGE)

Tether TRC20 është një monedhë stabile e lidhur me dollarin amerikan. Ajo u krijua në blockchain TRON (TRC20). Përparësitë e Tether…

Qershor 6 2024

Një Menaxher Eksporti duhet të dijë kur të mbjellë dhe kur të korrë

Ata shpesh më pyesin se cili është kompromisi më i mirë midis zhvillimit të biznesit në një treg dhe përkushtimit më të drejtpërdrejtë ndaj...

Qershor 6 2024

Si të krijoni një komandë të personalizuar Artisan PHP në Laravel

Artisan ofron një sërë komandash të dobishme për prodhimin e projekteve Laravel. Korniza Laravel dhe Artisan janë gati…

Qershor 6 2024

Si të shkarkoni falas videot e TikTok

Adhurues i aplikacionit popullor të mediave sociale TikTok?, atëherë e dini se sa e vështirë mund të jetë gjetja dhe shkarkimi i videove. Hapat…

Qershor 5 2024

Çfarë ka të re në The Division 2, World of Warcraft dhe Destiny 2 në 2024

Koha e parashikuar e leximit: 4 minuta Divizioni 2 do të përditësohet ndjeshëm me fillimin e sezonit 3 të Vitit 5,…

31 Maj 2024

10 + 1 Kritere të pagabueshme për vlerësimin dhe përcaktimin sasior të potencialit të një tregu

Nëse jeni një biznes i vogël dhe i mesëm, dhe doni të kuptoni me mjetet tuaja se ku është tregu juaj i synuar…

31 Maj 2024

Si të përdorni pamjet dhe paraqitjen në PowerPoint

Microsoft PowerPoint ofron lloje të ndryshme mjetesh për t'i bërë prezantimet të përdorshme, ndërvepruese dhe të përshtatshme për qëllime të ndryshme. Instrumentet…

20 Maj 2024

Mësimi i makinerisë: Krahasimi midis Pyllit të rastësishëm dhe pemës së vendimit

Në botën e mësimit të makinerive, si algoritmet e pyllit të rastësishëm ashtu edhe algoritmet e pemës së vendimit luajnë një rol jetik në kategorizimin dhe…

17 Maj 2024

Si të përmirësoni prezantimet në Power Point, këshilla të dobishme

Ka shumë këshilla dhe truke për të bërë prezantime të shkëlqyera. Objektivi i këtyre rregullave është të përmirësojë efektivitetin, butësinë e…

16 Maj 2024

Shpejtësia është ende leva në zhvillimin e produktit, sipas raportit të Protolabs

Publikuar raporti "Protolabs Product Development Outlook". Shqyrtoni se si produktet e reja sillen në treg sot.…

16 Maj 2024

Katër shtyllat e qëndrueshmërisë

Termi qëndrueshmëri tani përdoret gjerësisht për të treguar programe, iniciativa dhe veprime që synojnë ruajtjen e një burimi të caktuar.…

15 Maj 2024

Si të konsolidoni të dhënat në Excel

Çdo operacion biznesi prodhon shumë të dhëna, madje edhe në forma të ndryshme. Futni manualisht këto të dhëna nga një fletë Excel në…

14 Maj 2024

Parimi i ndarjes së ndërfaqes (ISP), parimi i katërt SOLID

Parimi i ndarjes së ndërfaqes është një nga pesë parimet SOLID të dizajnit të orientuar nga objekti. Një klasë duhet të ketë…

14 Maj 2024

Si të organizoni më së miri të dhënat dhe formulat në Excel, për një analizë të mirë-bërë

Microsoft Excel është mjeti referues për analizën e të dhënave, sepse ofron shumë veçori për organizimin e grupeve të të dhënave,…

14 Maj 2024

Çfarë është Filament dhe si të përdorim Laravel Filament

Filament është një kornizë e "përshpejtuar" e zhvillimit të Laravel, duke ofruar disa komponentë të plotë. Është krijuar për të thjeshtuar procesin e…

13 Maj 2024

Nën kontrollin e Inteligjencës Artificiale

“Duhet të kthehem për të përfunduar evolucionin tim: do të projektoj veten brenda kompjuterit dhe do të bëhem energji e pastër. Pasi u vendos në…

10 Maj 2024

Inteligjenca e re artificiale e Google mund të modelojë ADN-në, ARN-në dhe "të gjitha molekulat e jetës"

Google DeepMind po prezanton një version të përmirësuar të modelit të tij të inteligjencës artificiale. Modeli i ri i përmirësuar ofron jo vetëm…

9 Maj 2024

Eksplorimi i arkitekturës modulare të Laravel

Laravel, i famshëm për sintaksën e tij elegante dhe veçoritë e fuqishme, gjithashtu ofron një bazë solide për arkitekturën modulare. Aty…

9 Maj 2024

Përtej anës ekonomike: kostoja e padukshme e ransomware

Ransomware ka dominuar lajmet për dy vitet e fundit. Shumica e njerëzve e dinë mirë se sulmet…

6 Maj 2024

Ndërhyrje novatore në realitetin e shtuar, me një shikues Apple në Poliklinikën Catania

Një operacion oftalmoplastik duke përdorur shikuesin komercial Apple Vision Pro u krye në Poliklinikën Catania…

3 Maj 2024

Përfitimet e Faqeve të Ngjyrosjes për Fëmijë - një botë magjike për të gjitha moshat

Zhvillimi i aftësive të shkëlqyera motorike përmes ngjyrosjes i përgatit fëmijët për aftësi më komplekse si shkrimi. Për të ngjyrosur…

2 Maj 2024

E ardhmja është këtu: Si industria e transportit po revolucionarizon ekonominë globale

Sektori detar është një fuqi e vërtetë ekonomike globale, e cila ka lundruar drejt një tregu prej 150 miliardë...

1 Maj 2024

Botuesit dhe OpenAI nënshkruajnë marrëveshje për të rregulluar rrjedhën e informacionit të përpunuar nga Inteligjenca Artificiale

Të hënën e kaluar, Financial Times njoftoi një marrëveshje me OpenAI. FT licencon gazetarinë e saj të klasit botëror…

30 Prill 2024

Pagesat në internet: Ja se si shërbimet e transmetimit ju bëjnë të paguani përgjithmonë

Miliona njerëz paguajnë për shërbimet e transmetimit, duke paguar tarifat mujore të abonimit. Është e zakonshme që ju…

29 Prill 2024

Rregullatori antitrust në Mbretërinë e Bashkuar ngre alarmin e BigTech mbi GenAI

CMA e Mbretërisë së Bashkuar ka lëshuar një paralajmërim për sjelljen e Big Tech në tregun e inteligjencës artificiale. Aty…

18 Prill 2024

Tregtia elektronike në Itali në +27% sipas Raportit të ri nga Casaleggio Associati

Prezantohet raporti vjetor i Casaleggio Associati mbi tregtinë elektronike në Itali. Raporti i titulluar “AI-Commerce: kufijtë e tregtisë elektronike me inteligjencën artificiale”.…

17 Prill 2024

Modelet e Dizajnit Vs Parimet SOLID, avantazhet dhe disavantazhet

Modelet e projektimit janë zgjidhje specifike të nivelit të ulët për problemet e përsëritura në dizajnimin e softuerit. Modelet e dizajnit janë…

11 Prill 2024

Grafikët e Excel, çfarë janë ato, si të krijoni një grafik dhe si të zgjidhni grafikun optimal

Një grafik Excel është një vizual që përfaqëson të dhënat në një fletë pune në Excel.…

9 Prill 2024

Si të konfiguroni Laravel për të përdorur baza të të dhënave të shumta në projektin tuaj

Normalisht, një projekt i zhvillimit të softuerit përfshin përdorimin e një baze të dhënash për ruajtjen e të dhënave në një mënyrë të strukturuar. Për projektet…

5 Prill 2024

Parashikimi i kërcënimeve të sigurisë kibernetike për vitin 2030 – sipas Raportit të ENISA

Analiza nxjerr në pah peizazhin e rrezikut që po zhvillohet me shpejtësi. Organizatat e sofistikuara kriminale kibernetike vazhdojnë të përshtaten dhe përmirësojnë…

3 Prill 2024

Platforma e emailit GMAIL: evolucioni i një projekti inovativ

Më 1 prill 2004, Google lançoi platformën e vet të emailit Gmail. Shumë menduan se njoftimi i Google ishte…

2 Prill 2024

Si të numëroni numrin e karaktereve që përmban një skedar i publikuar në internet?

Personazhet janë elementë individualë të një teksti. Ato mund të jenë shkronja, shenja pikësimi, numra, hapësira dhe simbole. Çdo fjalë…

March 29 2024

Smart Lock Market: publikuar raporti i hulumtimit të tregut

Termi Smart Lock Market i referohet industrisë dhe ekosistemit që rrethon prodhimin, shpërndarjen dhe përdorimin…

March 27 2024

Cilat janë modelet e dizajnit: pse t'i përdorim ato, klasifikimi, të mirat dhe të këqijat

Në inxhinierinë e softuerit, modelet e projektimit janë zgjidhjet optimale për problemet që ndodhin zakonisht në dizajnimin e softuerit. Unë jam si…

March 26 2024

Evolucioni teknologjik i markimit industrial

Shënimi industrial është një term i gjerë që përfshin disa teknika të përdorura për të krijuar shenja të përhershme në sipërfaqen e një…

March 25 2024

Shembuj të makrove Excel të shkruar me VBA

Shembujt e mëposhtëm të thjeshtë të makro Excel janë shkruar duke përdorur VBA Koha e vlerësuar e leximit: 3 minuta Shembull…

March 25 2024

Revolucioni i inteligjencës artificiale në sektorin e naftës dhe gazit: Drejt menaxhimit inovativ dhe të qëndrueshëm

Optimizimi i procesit dhe qëndrueshmëria: Fytyra e re e naftës dhe gazit Në sektorin e naftës dhe gazit, integrimi i Inteligjencës Artificiale (AI)…

March 21 2024

Komuniteti Evropian do të prezantojë rregulla të reja për BigTechs

Platformat e mediave sociale si X dhe TikTok do të përballen me gjoba të BE-së për moderim të dobët, pasi Brukseli nis…

March 20 2024

Çfarë është Orkestrimi i të Dhënave, sfidat në Analizën e të Dhënave

Orkestrimi i të dhënave është procesi i zhvendosjes së të dhënave të ndara nga shumë vende të ruajtjes në një depo…

March 17 2024

Funksionet statistikore të Excel: Tutorial me shembuj për kërkime, pjesa e katërt

Excel ofron një gamë të gjerë funksionesh statistikore që kryejnë llogaritjet nga mesatarja bazë, mesatare dhe modaliteti deri te funksionet…

March 17 2024

Marketingu në kompaninë tuaj bëhet i lehtë me Squadd, softuerin e marketingut gjithçka-në-një

Në një treg italian ende të pamësuar me Softuerin e Marketingut, shfaqet Squadd. Softuer gjithëpërfshirës për menaxhimin e marketingut që bie në sy…

March 6 2024

Funksionet Statistikore të Excel: Tutorial me Shembuj, Pjesa e Tretë

Excel ofron një gamë të gjerë funksionesh statistikore që kryejnë llogaritjet nga mesatarja deri te shpërndarja statistikore më komplekse dhe funksionet e…

Shkurt 18 2024

Çfarë është Industria 5.0? Dallimet me Industrinë 4.0

Industria 5.0 është një term i përdorur për të përshkruar fazën tjetër të revolucionit industrial. Ai fokusohet në marrëdhëniet midis njeriut dhe…

Shkurt 18 2024

Si të shtoni audio në PowerPoint: Udhëzues i shpejtë hap pas hapi

Në shumicën e rasteve, prezantimi në PowerPoint do të shërbejë si vizualizim për pikat kryesore të fjalimit. Megjithatë, kjo nuk do të thotë…

Shkurt 12 2024

Inovacioni i sektorit të energjisë: kërkimi i shkrirjes, rekord i ri për tokamakin evropian JET

Eksperimenti më i madh i shkrirjes në botë prodhoi 69 megaxhaule energji. Eksperimenti brenda 5 sekondave…

Shkurt 9 2024

Energjia gjeotermale: është ajo që prodhon më pak CO2

Një studim i kryer nga Universiteti i Pizës ka zbuluar epërsinë e energjisë gjeotermale në reduktimin e emetimeve të CO2, tejkalimin e hidrocentraleve dhe…

Shkurt 8 2024

Neuralink instaloi implantin e parë të trurit te një qenie njerëzore: çfarë evolucioni...

Kompania e Elon Musk Neuralink implantoi çipin e parë në trurin e njeriut javën e kaluar. Implanti i ndërfaqes tru-kompjuter (BCI) është…

Shkurt 7 2024

Inteligjenca artificiale: 5 Mjete të mahnitshme të parafrazimit në internet që duhet të përdorni

Nëse ju duhet të përfundoni një detyrë brenda një afati ose ta ktheni tekstin e mërzitshëm në shkrim kreativ dhe tërheqës, ju keni…

Shkurt 6 2024

Si të futni një video në PowerPoint

Videot janë bërë pjesë kryesore e prezantimeve. Të gjitha llojet e përmbajtjes mbështeten në video, pavarësisht…

Shkurt 4 2024

Analiza parashikuese në parandalimin e aksidenteve në një sistem kompleks

Analizat parashikuese mund të mbështesin menaxhimin e rrezikut duke identifikuar se ku ka të ngjarë të ndodhin dështimet dhe çfarë mund të…

Janar 30 2024

Si të analizoni përparimin e projektit kundrejt parashikimeve në Microsoft Project

Një bazë bazë është çelësi për kryerjen e një analize të projektit, dhe për rrjedhojë për të krahasuar situatën aktuale me atë të pritur. Kur…

Janar 28 2024

Si funksionon inteligjenca artificiale (AI) dhe aplikimet e saj

Inteligjenca artificiale (AI), kryefjala e re në botën e teknologjisë, do të ndryshojë mënyrën…

Janar 28 2024

Si të konfiguroni llojet e detyrave në Microsoft Project

"Lloji i detyrës" i Microsoft Project është një temë e vështirë për t'u trajtuar. Microsoft Project në modalitetin automatik, duhet të dini se si…

Janar 18 2024

Si të krijoni një buxhet të avancuar duke përdorur Microsoft Project

Në disa situata, mund t'ju duhet të përgatisni një buxhet projekti pa krijuar vlerësime të detajuara të kostos dhe caktime detyrash…

Janar 14 2024

Si të vendosni ditë pune në Microsoft Project: Kalendari i Projektit

Burimet janë një nga çështjet më kritike në menaxhimin e projektit. Ato janë njësi që ndihmojnë menaxherët dhe ekipet për të…

Janar 6 2024

Si të konfiguroni bordin e detyrave të Microsoft Project

Në Microsoft Project, tabela e detyrave është një mjet për të përfaqësuar punën dhe rrugën e saj drejt përfundimit. Aty…

Janar 5 2024

Si të përdorni Google Translate si një përkthyes simultan

Ne të gjithë kemi aplikacione të shumta në telefonat tanë celularë dhe nuk është e lehtë të mbash hapa me çdo veçori të shtuar…

Janar 3 2024

Si të kopjoni rrëshqitjet e PowerPoint me ose pa stilin origjinal

Krijimi i një prezantimi të shkëlqyer në PowerPoint mund të marrë kohë. Bëni rrëshqitje të përsosura, zgjidhni tranzicionet e duhura dhe shtoni stile elegante të rrëshqitjeve…

Janar 3 2024

DeepMind i Google zgjidh problemet matematikore me inteligjencën artificiale

Përparimet e fundit në modelet e gjuhëve të mëdha (LLM) e kanë bërë AI më të adaptueshme, por kjo vjen me një…

Janar 2 2024

Inteligjenca artificiale do të përshpejtojë ritmin e zbulimeve të reja me një ritëm të paparë më parë

Në letrën e tij të parashikimit ritual, Bill Gates shkruan "Inteligjenca artificiale është gati të përshpejtojë ritmin e zbulimeve të reja për të…

Janar 2 2024

Si të krijoni një grafik Gantt në Microsoft Project

Grafiku Gantt është një grafik me shtylla dhe një mjet i shkëlqyer i menaxhimit të projektit që përdoret për të punuar…

Dhjetor 30 2023

Italia e para në Evropë në riciklimin e mbetjeve

Italia konfirmohet për të tretin vit radhazi në podiumin europian për sasinë e mbetjeve të ricikluara. Në vitin 2022 Italia…

Dhjetor 28 2023

New York Times po padit OpenAI dhe Microsoft, duke kërkuar dëmshpërblim ligjor dhe aktual

The Times po padit OpenAI dhe Microsoft për trajnimin e modeleve të inteligjencës artificiale mbi punën e gazetës.…

Dhjetor 28 2023

CTO i Hillstone Networks Tim Liu diskuton tendencat e sigurisë kibernetike për vitin 2024

Hillstone Networks ka publikuar retrospektivën vjetore dhe parashikimet nga Dhoma e CTO. Në vitin 2024, sektori i sigurisë kibernetike…

Dhjetor 27 2023

Fluturimi i parë i linjës ajrore jeshile. Sa kushton në botë për të fluturuar?

Në një epokë në të cilën udhëtimi është bërë pothuajse një e drejtë e patjetërsueshme për shumë njerëz, pak njerëz ndalojnë të marrin në konsideratë ndikimin mjedisor…

Dhjetor 23 2023

E drejta për riparim në BE: Paradigma e re në ekonominë e qëndrueshme

Bashkimi Evropian (BE) është në qendër të një revolucioni që do të ndryshojë mënyrën se si konsumatorët i qasen…

Dhjetor 23 2023

Ligjvënësi i pavendosur midis mbrojtjes dhe zhvillimit të konsumatorit: dyshime dhe pavendosmëri për inteligjencën artificiale

Inteligjenca Artificiale (AI) është një teknologji gjithnjë në zhvillim që ka potencialin për të revolucionarizuar botën në të cilën jetojmë.…

Dhjetor 21 2023

Teknologjia OCR: njohja inovative e tekstit dixhital

Teknologjia OCR lejon njohjen optike të karaktereve, e cila është një aplikim i inteligjencës artificiale që lejon sistemet kompjuterike të njohin…

Dhjetor 20 2023

Inovacioni dhe Revolucioni i Energjisë: Bota Bëhet Së bashku për Rinisjen e Energjisë Bërthamore

Herë pas here, një teknologji e vjetër ngrihet nga hiri dhe gjen jetë të re. Jashtë me të vjetrën, me të renë!…

Dhjetor 20 2023

Tregu i pjesëve të automjeteve, tendencat, sfidat dhe tregu ONLINE

Tregu i pjesëve të makinave në Evropë po rritet dhe do të pësojë një transformim të fortë në vitet e ardhshme. Sipas një…

Dhjetor 19 2023

Siguria kibernetike, nënvlerësimi i sigurisë së IT mbizotëron te kompanitë e vogla dhe të mesme

Çfarë është siguria kibernetike? Kjo është një pyetje që bizneset e vogla dhe të mesme ndoshta do t'i përgjigjen…

Dhjetor 18 2023

Inovacioni dhe e ardhmja: Samiti i Gjeneratës Metaverse të XMetaReal hap kufij të rinj në Metaverse

Samiti i Gjeneratës Metaverse, një ngjarje e spikatur në kalendarin e teknologjisë e organizuar nga XMetaReal, ofroi një ngjarje magjepsëse dhe…

Dhjetor 18 2023

Çfarë është realiteti virtual, llojet, aplikacionet dhe pajisjet

VR qëndron për Realitetin Virtual, në thelb vendi ku ne mund të zhytemi në një mjedis të projektuar/simuluar posaçërisht për një qëllim të caktuar.…

Dhjetor 17 2023

PowerPoint i avancuar: Si të krijoni një shabllon PowerPoint

Për të përcjellë profesionalizëm dhe seriozitet më të madh, është e rëndësishme të jeni në përputhje me markën e kompanisë suaj. Një mënyrë efektive për të ruajtur…

Dhjetor 14 2023

Universiteti i Tartu dhe Leil Storage hyjnë në një partneritet strategjik për të promovuar inovacionin teknologjik në ruajtjen e të dhënave

Universiteti i Tartu dhe Leil Storage njoftuan sot një Memorandum historik të Mirëkuptimit (MOU) që do të shënojë fillimin e një…

Dhjetor 12 2023

Inteligjenca Artificiale: Cilat janë llojet e inteligjencës artificiale për të cilat duhet të dini

Inteligjenca artificiale është bërë realitet dhe është pjesë e jetës sonë të përditshme. Kompanitë që ndërtojnë makineri inteligjente për aplikime të ndryshme…

Dhjetor 12 2023

Verërat e falsifikuara, inteligjenca artificiale mund të demaskojnë mashtrimet

Revista Communications Chemistry ka publikuar rezultatet e një analize mbi etiketimin kimik të verërave të kuqe. Universiteti i Gjenevës dhe…

Dhjetor 11 2023

Nim, Observatori Verilindor mbi ekonominë e inovacionit, ka lindur

Observatori Veri-Lindor mbi Ekonominë e Inovacionit është i lindur Nim, (Numbers Innovation Motion) është një projekt i Distriktit Vizionar Galileo i krijuar në bashkëpunim…

Dhjetor 7 2023

Tregu i inteligjencës artificiale po rritet, me vlerë 1,9 miliardë, në 2027 do të jetë 6,6 miliardë

Me një vlerë të vlerësuar prej 1,9 miliardë euro në 2023, duke u rritur në 6,6 miliardë në 2027.…

Dhjetor 5 2023

Energjia e së ardhmes: Plani i Musk për një fermë gjigante diellore

Ideja e Elon Musk për një të ardhme të energjisë diellore Koha e vlerësuar e leximit: 4 minuta Sipas Elon Musk,…

Dhjetor 5 2023

Përplasja midis ChatGPT dhe mjedisit: dilema midis inovacionit dhe qëndrueshmërisë

Në peizazhin e gjerë të inteligjencës artificiale, ChatGPT i OpenAI shfaqet si një mrekulli teknike. Megjithatë, pas fasadës së inovacionit,…

Dhjetor 5 2023

Udhëzime të reja për sigurinë e AI botuar nga NCSC, CISA dhe agjenci të tjera ndërkombëtare

Udhëzimet për zhvillimin e sistemeve të sigurta të AI u hartuan për të ndihmuar zhvilluesit…

Dhjetor 4 2023

Siguria e TI-së: si të mbroheni nga sulmet e makro viruseve Excel

Excel Macro Security mbron kompjuterin tuaj nga viruset që mund të transmetohen në kompjuterin tuaj nëpërmjet…

Dhjetor 3 2023

Macrot e Excel: çfarë janë dhe si t'i përdorin ato

Nëse keni një seri të thjeshtë veprimesh që duhet t'i përsërisni disa herë, mund t'i regjistroni Excel këto…

Dhjetor 3 2023

Inovacioni, çipi që merret me dritën mbërrin

Telefoni me valë optike mund të mos ketë më pengesa. Studimi i Politeknikut të Milanos me Scuola Superiore Sant'Anna të Pizës dhe…

Dhjetor 2 2023

Risi në organizimin e punës: EssilorLuxottica prezanton 'javët e shkurtra' në fabrikë

Në një epokë të transformimeve të mëdha ekonomike dhe sociale, shfaqet urgjenca për të ridizajnuar modele të reja organizative të kompanive për të udhëhequr…

Dhjetor 2 2023

Inteligjenca artificiale në kujdesin shëndetësor, takimi i tretë i AIIC në Palermo

Çfarë kontributi efektiv mund të japë dhe po jep tashmë inteligjenca artificiale në sektorin italian të kujdesit shëndetësor dhe të kujdesit shëndetësor? Kjo është…

Dhjetor 2 2023

Amazon nis kurse të reja trajnimi falas mbi inteligjencën artificiale gjeneruese

Nisma "AI Ready" e Amazon ofron kurse online për zhvilluesit dhe profesionistët e tjerë teknikë, si dhe nxënës të shkollave të mesme…

29 nëntor 2023

Çfarë është inteligjenca artificiale gjeneruese: si funksionon, përfitimet dhe rreziqet

Inteligjenca artificiale gjeneruese është tema më e nxehtë e diskutimit teknologjik për vitin 2023. Çfarë është AI gjeneruese, si funksionon dhe çfarë…

28 nëntor 2023

Dialogu me Luigi Einaudi është i mundur sot, falë inteligjencës artificiale

Fondacioni Einaudi, Fondacioni Compagnia di San Paolo dhe Reply së bashku për ta bërë trashëgiminë kulturore të Luigi Einaudi të aksesueshme për të gjithë.…

28 nëntor 2023

Inovacionet e fuqizuara nga AI në #RSNA23 që u mundësojnë ofruesve të kujdesit shëndetësor të përqëndrohen në kujdesin ndaj pacientit

Inovacionet e reja ndihmojnë spitalet dhe sistemet shëndetësore që vazhdimisht t'u ofrojnë pacientëve kujdes të aksesueshëm dhe me cilësi të lartë…

26 nëntor 2023

Forumi Coldiretti: fokusi në zinxhirët e furnizimit Made in Italy, inovacionin dhe ekonominë rrethore

Forumi XXI Ndërkombëtar i Bujqësisë dhe Ushqimit u zhvillua në Romë. Ngjarja përfaqëson një ngjarje të rëndësishme vjetore për…

25 nëntor 2023

BLOCK3000 përfundon një ngjarje spektakolare virtuale, duke bashkuar entuziastët e Blockchain

BLOCK3000, "hallësi i parë i ngjarjeve të kriptos" dhe konferencë virtuale kushtuar teknologjisë blockchain, Web3 dhe kriptovalutat, të përfunduara me…

24 nëntor 2023

Lidershipi Vizionar: Lulëzimi në Epokën e Inovacionit të Përshpejtuar do të nxisë diskutimin në Samitin Global të Inovacionit 2023 më 12 dhjetor

Strategjia HMG, platforma numër 1 në botë që u mundëson drejtuesve të teknologjisë të riimagjinojnë ndërmarrjen dhe të riformësojnë botën…

24 nëntor 2023

Mundësitë globale të rritjes së tregut të FinOps: Bashkë-inovacion dhe partneritet në fushën e resë industriale

Raporti "FinOps: Ekosistemi aktual, parashikimet aktuale të gjendjes dhe mundësitë e rritjes" është shtuar në ofertën e ResearchAndMarkets.com. Reja Reja është shfaqur…

23 nëntor 2023

Me inteligjencën artificiale, 1 në 3 persona mund të punonte vetëm 4 ditë

Sipas hulumtimit të Autonomy që fokusohet në fuqinë punëtore britanike dhe amerikane, inteligjenca artificiale mund të mundësojë miliona punëtorë…

23 nëntor 2023

Pika e gjelbër e kthesës në Itali për një të ardhme më të qëndrueshme: Rekord i ri në Karikimin Elektrik

Italia po vendoset me shpejtësi si një nga liderët evropianë në sektorin e lëvizshmërisë elektrike, falë një rritjeje mbresëlënëse në…

21 nëntor 2023

Power Point i avancuar: Si të përdorni PowerPoint Designer

Puna me PowerPoint mund të jetë e vështirë, por pak nga pak do të kuptoni mundësitë e shumta që funksionet e tij mund të…

20 nëntor 2023

Power Point dhe Morphing: si të përdoret tranzicioni Morph

Në fillim të viteve '90, një klip muzikor i Michael Jackson përfundoi me një përzgjedhje të fytyrave të njerëzve…

19 nëntor 2023

Power Point: çfarë janë animacionet dhe tranzicionet dhe si t'i përdorim ato

Puna me PowerPoint mund të jetë e vështirë, por pak nga pak do të kuptoni mundësitë e shumta që funksionet e tij dhe…

18 nëntor 2023

Microsoft Power Point: si të punoni me shtresa

Puna me PowerPoint mund të jetë e vështirë nëse jeni i ri në të, por sapo ta kuptoni, do të kuptoni…

17 nëntor 2023

Tabela kryesore e Excel: ushtrimi bazë

Për të kuptuar më mirë objektivat dhe efektet e përdorimit të një Tabele Pivot në Excel, le të shohim një udhëzues hap pas hapi…

16 nëntor 2023

Si të hiqni qelizat e kopjuara në një fletë Excel

Ne marrim një koleksion të dhënash dhe në një moment të caktuar kuptojmë se disa prej tyre janë të dyfishuara. Duhet të analizojmë…

15 nëntor 2023

Si të gjeni qeliza të kopjuara në një fletë Excel

Një nga detyrat klasike për zgjidhjen e problemeve ose pastrimin e një skedari Excel është kërkimi i qelizave të kopjuara.…

15 nëntor 2023

Apple ka fshehur një manifest të bitcoin në çdo Mac që nga viti 2018, thotë blogeri i teknologjisë Andy Baio

Blogeri Andy Baio shkroi një postim ku thotë se gjeti një PDF të letrës së bardhë origjinale…

13 nëntor 2023

JAVA SMART e GENOA-s GJELBËROHET MIDIS ESG-së DHE PUNËVE TË GJELBRA, NDRYSHIMIT KLIMATIK DHE MENAXHIMIT TË MBETURINAVE

Inovacioni dhe mjedisi në qendër të edicionit të 9-të të Javës së zgjuar në Genoa. Nga parimet ESG, shtytësit e rinj për krijimin e vendeve të punës,…

11 nëntor 2023

Gara drejt vetë-mjaftueshmërisë: bateri litiumi për makina elektrike

Gara drejt vetë-mjaftueshmërisë në prodhimin e baterive të litiumit vazhdon në një zvarritje për Italinë dhe Evropën. Evropa është…

11 nëntor 2023

Makina lëvizëse që prodhojnë energji: e ardhmja e qëndrueshme e autostradave italiane

Shndërrimi i energjisë kinetike në energji elektrike është një koncept themelor në fizikë, dhe tani gjithashtu një iniciativë pioniere për të mbështetur…

10 nëntor 2023

Evropa drejt një modeli të ri qëndrueshmërie: industria e paketimit në një udhëkryq

Qëndrueshmëria mjedisore ka arritur një pikë kthese vendimtare në Bashkimin Evropian. Me rregulloret e reja të BE-së në rrugë e sipër, i gjithë…

10 nëntor 2023

Hybrid work: çfarë është puna hibride

Puna hibride vjen nga përzierja midis punës në distancë dhe punës ballë për ballë. Është një metodë që…

8 nëntor 2023

Circana: catering është ende shumë i lidhur me tradicionalen ndërsa konsumatorët kërkojnë risi

Këshilli Norvegjez i Ushqimit të Detit organizoi një seminar, në Mestre më 26 tetor 2023, mbi peshkun norvegjez dhe merlucin në Itali.…

7 nëntor 2023

IDC parashikon se shpenzimet për zgjidhjet e GenAI do të arrijnë në 143 miliardë dollarë në 2027 me një normë rritjeje vjetore të përbërë pesëvjeçare prej 73,3%.

Një parashikim i ri nga International Data Corporation (IDC) tregon se kompanitë do të investojnë rreth 16 miliardë dollarë në total…

Tetor 25 2023

Inovacion në botën e automobilave, DS Automobiles është marka e parë që integron ChatGPT në bord, modelin më të njohur gjenerues të inteligjencës artificiale

ChatGPT hyn në botën e automobilave. Integrimi ChatGPT pasuron përvojën e udhëtimit të DS Automobiles dhe artin francez të udhëtimit. ChatGPT ofron…

Tetor 24 2023

Gen Z preferon të ndajë vendndodhjen me prindërit e tyre

Gjenerali Z duket në rregull me prindërit e tyre duke përdorur aplikacione për ndarjen e vendndodhjes për t'i kontrolluar ata.…

Tetor 23 2023

Biskotat e banerëve, cilat janë ato? Pse janë atje? Shembuj

Në peizazhin e sotëm dixhital, faqet e internetit mbledhin dhe përdorin të dhëna për të ofruar përvoja të personalizuara dhe reklama të synuara. Me…

Tetor 22 2023

Inovacion: ENEA në Maker Faire 2023 me superushqime dhe zgjidhje të tjera për ushqimin dhe qëndrueshmërinë

Ushqime të pjekura me vlerë të lartë të shtuar të përftuara nga mbetjet agroushqimore, kopshte urbane për rritje në ambiente të mbyllura pa pesticide dhe me përdorim minimal...

Tetor 20 2023

Shëndeti: radioterapi, risi ENEA për trajtimin e kancerit të gjirit

Një ekip studiuesish ENEA ka zhvilluar një prototip inovativ të aftë për të trajtuar kancerin e gjirit…

Tetor 20 2023

Mësoni si të bëni teste në Laravel me shembuj të thjeshtë, duke përdorur PHPUnit dhe PEST

Kur bëhet fjalë për testet e automatizuara ose testet e njësive, në çdo gjuhë programimi, ekzistojnë dy mendime të kundërta: Humbja…

Tetor 18 2023

Google do të shtojë një furnizim Discover në faqen kryesore të desktopit

Gjiganti i kërkimit thotë se po eksperimenton me shtimin e furnizimit. Me këtë burim do të shfaqë titujt e lajmeve,…

Tetor 18 2023

Roboverse Reply koordinon projektin Fluently të financuar nga BE, i cili synon të mundësojë bashkëpunimin social njeri-robot duke shfrytëzuar përparimet në AI

Reply njofton se Roboverse Reply, kompania Reply Group e specializuar në integrimin robotik, po udhëheq projektin "Fluently". Të…

Tetor 16 2023

Kombinimi i trashëgimisë së përjetshme me inovacionin më të fundit

Shenzhen Tencent Computer Systems Company Limited: Sezoni i dytë i serialit dokumentar "Mjeshtri i Dunhuang" u prezantua…

Tetor 13 2023

Modeli i Excel-it të Menaxhimit të Fluksit të Parasë: Modeli i Pasqyrës së Fluksit të Parasë

Fluksi i parasë (ose fluksi i parasë) është një nga mjetet kryesore për analizën efektive të pasqyrave financiare. Themelore nëse dëshironi…

Tetor 11 2023

Modeli Excel për menaxhimin e buxhetit: Modeli i pasqyrave financiare

Bilanci përfaqëson pozicionin financiar të një kompanie gjatë një viti financiar, çdo kompani mund të nxjerrë një pasqyrë nga ky dokument…

Tetor 11 2023

Modeli i Excel-it për menaxhimin e pasqyrës së të ardhurave: Modeli i fitimit dhe humbjes

Pasqyra e të ardhurave është dokumenti që është pjesë e pasqyrave financiare, i cili përmbledh të gjitha operacionet e kompanisë që kanë…

Tetor 11 2023

Përmirësimi i ekuilibrit punë-jetë: Wabi-Sabi, arti i papërsosmërisë

Wabi-Sabi është qasja japoneze që ndihmon në përmirësimin e mënyrës se si e shohim punën dhe karrierën tonë.…

Tetor 10 2023

A do të ketë vend për startup-et kur gjigantët të lëvizin?

IntesaSanpaolo dhe Nexi forcojnë aleancën e tyre në botën e pagesave dixhitale dhe aplikacioneve të pagesave. Dy grupet financiare kanë lançuar SoftPos,…

Tetor 10 2023

Ideja e ndritshme: Hartë në shkallë një-për-një me planet e madhësisë së jetës

Dizajni arkitektonik ka qenë gjithmonë i bazuar në paraqitjen e ndërtesave përpara se të ndërtohej vetë ndërtesa. Nuk ekziston…

Tetor 8 2023

Windows 11 Copilot është këtu: përshtypjet tona të para

Microsoft ka lëshuar një nga përditësimet e tij më të mëdha për Windows 11 - Microsoft Copilot. Është një asistent i ri dixhital i bazuar…

Tetor 7 2023

Prada dhe Axiom Space së bashku për të dizajnuar kostumet hapësinore të gjeneratës së ardhshme të NASA-s

Partneritet inovativ midis një shtëpie luksoze italiane të modës dhe një kompanie komerciale të hapësirës. Axiom Space, arkitekti i stacionit të parë…

Tetor 5 2023

Teknologjia: automobila, pëlhura të reja inteligjente dhe jeshile nga fibra karboni të ricikluar

Projekti inovativ TEX-STYLE lindi nga ideja e integrimit të elektronikës në pëlhura. Kombinimi inovativ i brendshëm i makinës falë përdorimit të…

Tetor 5 2023

Formulat dhe matricat në Excel: çfarë janë dhe si t'i përdorim ato

Excel gjithashtu ofron funksione grupi që ju lejojnë të kryeni llogaritjet në një ose më shumë grupe vlerash. Në këtë artikull…

Tetor 4 2023

Python do të inovojë mënyrën se si punojnë analistët e të dhënave në Excel

Microsoft ka njoftuar integrimin e Python në Excel. Le të shohim se si do të ndryshojë mënyra se si punojnë analistët...

Tetor 4 2023

Google i lejon botuesit të çaktivizojnë të dhënat e trajnimit të AI

Google prezanton flamurin Google-Extended në skedarin robots.txt. Botuesi mund t'u thotë zvarritësve të Google që të përfshijnë një sajt në…

Tetor 3 2023

Formulat Excel: Çfarë janë formulat e Excel dhe si t'i përdorim ato

Termi "Formulat Excel" mund t'i referohet çdo kombinimi të operatorëve Excel dhe/ose funksioneve të Excel. Futet një formulë Excel…

Tetor 3 2023

Funksionet statistikore të Excel për llogaritjen e mesatareve: Tutorial me shembuj, pjesa e dytë

Excel ofron një gamë të gjerë funksionesh statistikore që kryejnë llogaritjet nga mesatarja bazë, mediana dhe modaliteti deri në shpërndarjen…

Tetor 2 2023

Funksionet statistikore të Excel: Tutorial me shembuj, pjesa e parë

Excel ofron një gamë të gjerë funksionesh statistikore që kryejnë llogaritjet nga mesatarja bazë, mediana dhe modaliteti deri në shpërndarjen…

Tetor 1 2023

Tabelat kryesore: cilat janë ato, si të krijohen në Excel dhe Google. Tutorial me shembuj

Tabelat kryesore janë një teknikë e analizës së tabelave. Ato lejojnë një fillestar të plotë me përvojë zero…

30 shtator 2023

Problemi i të drejtës së autorit

Më poshtë është artikulli i dytë dhe i fundit i këtij buletini kushtuar marrëdhënies midis privatësisë dhe të drejtës së autorit nga…

30 shtator 2023

Inovacion për lëvizshmërinë elektrike dhe rrjetet inteligjente: bateri të reja kalcium-jon

Projekti ACTEA, ENEA dhe Universiteti Sapienza i Romës do të zhvillojnë bateritë e reja me jon kalcium. Bateritë e reja me jon kalciumi si një alternativë për…

30 shtator 2023

Pikat kryesore nga Takimi Vjetor i Kërkimit Ortopedik dhe Inovacioni i AOFAS 2023

Mbi 900 kirurgë ortopedë të këmbëve dhe kyçit të këmbës, mjekë të avancuar të kujdesit shëndetësor, rezidentë ortopedë dhe studentë të mjekësisë morën pjesë…

28 shtator 2023

Bum në robotikë: vetëm në vitin 2022, 531.000 robotë do të instalohen në mbarë botën. Rritja e vlerësuar prej 35% në vit nga tani deri në vitin 2027. RAPORTI PROTOLABS

Sipas raportit të fundit të Protolabs mbi robotikën për prodhim, pothuajse një e treta (32%) e të anketuarve besojnë se në vitet e ardhshme…

28 shtator 2023

CNH shpërblehet në Agritechnica Innovation Awards për teknologjinë e saj në fushën bujqësore

CNH është fuqimisht e përkushtuar për të zhvilluar teknologjinë e saj për ta bërë bujqësinë më të thjeshtë, më efikase dhe të qëndrueshme për…

27 shtator 2023

Neuralink fillon rekrutimin për provën klinike të parë në njerëz të një implanti të trurit

Neuralink, startup-i neurotech në pronësi të Elon Musk, së fundmi njoftoi se do të fillojë të rekrutojë pacientë për…

26 shtator 2023

Privacy Loop: inteligjenca artificiale në labirintin e privatësisë dhe të autorit

Ky është i pari nga dy artikujt në të cilët trajtoj marrëdhënien delikate midis privatësisë dhe të drejtës së autorit nga njëra anë,…

26 shtator 2023

Ide e shkëlqyer: HUDWAY DRIVE, risi për t'ju mbajtur të fokusuar në rrugë

Hudway është si një projektor Bluetooth i personalizueshëm për ta vendosur pranë timonit. Përveç shpejtësisë dhe drejtimeve,…

26 shtator 2023

Fillesat më inovative të shpërblyera: 10 finalistët e ÇMIMIT MASTER STARTUP ITALIAN (IMSA) 2023

Çmimi IMSA për startup-et e rinj të lindur nga kërkimet brenda universiteteve dhe…

22 shtator 2023

Çmimi Zayed Sustainability Prize shpall 33 finalistë që avancojnë iniciativat globale të qëndrueshmërisë

33 finalistë të përzgjedhur nga 5.213 aplikime në 163 vende Finalistët avokojnë për veprim klimatik me ndikim dhe mbështesin aksesin në energji të pastër,…

18 shtator 2023

Tendencat dhe risitë në zhvillim në kërkimin biologjik: nga stoli në shtrat

Biologët janë shfaqur si një klasë farmaceutike novatore, duke revolucionarizuar fushën e mjekësisë përmes terapive të synuara. PËR…

17 shtator 2023

Nanoteknologjia në shpërndarjen e barnave okulare: zgjidhje të vogla për sfida të mëdha

Nanoteknologjia ka futur në një epokë të re në shpërndarjen e barnave okulare, duke ofruar zgjidhje të vogla por të fuqishme për të kapërcyer sfidat…

13 shtator 2023

Kërkimi dhe inovacioni në shkencat e jetës, Italia e teta në BE

Ekosistemi i kërkimit dhe inovacionit në Itali po bëhet gjithnjë e më konkurrues, me fusha të ndryshme ekselence, por edhe të rëndësishme…

13 shtator 2023

BeniCaros® Precision Prebiotic fiton çmimin global për inovacionin e shëndetit me bazë bimore

BeniCaros ® është një prebiotik me precizion me dozë të ulët nga NutriLeads BV. BeniCaros ® u shpall produkti më i mirë në kategorinë e Inovacionit…

12 shtator 2023

Inspektoni partnerët me Ronin për të fuqizuar inovacionin me shumë zinxhirë

Inspect, një lider në teknologjinë Web3 dhe NFT, u ofron përdoruesve analiza të thelluara të ndjenjave sociale, zbulon me krenari një aleancë…

8 shtator 2023

Tregu global i trajtimit Osteogenesis Imperfecta i Osteogjenezës, Sipas Rrugëve të Dorëzimit të Barnave dhe sipas Rajonit: Madhësia, Shpërndarja, Analiza e Perspektivës dhe Mundësive, 2023 – 2030

Osteogenesis imperfecta është një sëmundje gjenetike që prek kockat dhe gjithashtu pengon trupin të ndërtojë kocka të forta. Kjo…

7 shtator 2023

Marrëdhëniet polimorfike me Laravel Eloquent, si definirle dhe shembuj

Marrëdhëniet polimorfike janë një lloj marrëdhënieje midis entiteteve të të dhënave, që ju lejon të lidhni një model të dhënash…

6 shtator 2023

Ide brilante: LUCILLA është llamba e parë portative kundër mushkonjave

MB Lighting Studio komunikoni nisjen, në platformë Kickstarter, i llambës portative inovative kundër mushkonjave: LUCILLA. “Djemtë” e MB…

6 shtator 2023

Java e Teknologjisë Italiane 2023, fokus i veçantë në inteligjencën artificiale: lidhje me Sam Altman të OpenAI

Java e Teknologjisë Italiane do të mbahet nga 27 deri më 29 shtator në OGR në Torino gjatë inaugurimit më 27 shtator,…

5 shtator 2023

Vetëdija dhe manipulimi i mendjeve artificiale

Shtetet e Bashkuara të viteve '80, udhëheqësit ushtarakë të Shteteve të Bashkuara të Amerikës diktojnë rregullat e reja për planifikimin e një mbrojtjeje…

4 shtator 2023

Jeton dhe West Ham United arrijnë marrëveshje shumëvjeçare sponsorizimi

Jeton Wallet është i lumtur të njoftojë një zgjatje disa vjeçare të partneritetit të saj me West Ham United.

Gusht 29 2023

Inclusyon ka lindur, kompania rekrutuese e specializuar në mënyrë unike në kërkimin dhe përzgjedhjen e personelit që i përkasin kategorive të mbrojtura

Me qendër në Milano, është një nga kompanitë e pakta në Evropë që është plotësisht e specializuar në kërkimin dhe përzgjedhjen e…

Gusht 29 2023

Teknologji inovative në menaxhimin e verdhëzës: Ne analizojmë ndikimin e njehsorit të verdhëzës

Verdhëza është një gjendje e karakterizuar nga zverdhja e lëkurës dhe syve, prek individë të të gjitha moshave dhe mund të rezultojë…

Gusht 26 2023

BOC Sciences prezanton platformën e re të biokonjugimit XDC për të avancuar kërkimin biomjekësor

BOC Sciences, një ofrues kryesor i kimikateve kërkimore dhe shërbimeve të personalizuara, ka zbuluar…

Gusht 24 2023

Marrëdhënie shumë-me-shumë në një model të dhënash me Laravel Eloquent ORM

Në modelimin e të dhënave të Marrëdhënieve me Entitetin, ekziston një marrëdhënie shumë-me-shumë kur mund të shoqërohen rekorde të shumta në një entitet…

Gusht 24 2023

ChatGpt3: Asgjë nuk do të jetë si më parë

Shumë pyesin se si do të jetë Web-i në të ardhmen e afërt në dritën e shpikjeve të reja në fushën e Inteligjencës Artificiale. Të…

Gusht 22 2023

Më besoni, klienti nuk do të kthehet kurrë!”

Vite më parë, Sam Walton, themeluesi i rrjetit më të madh të shitjes me pakicë në botë, WalMart, hapi një program trajnimi…

Gusht 21 2023

Inovacioni teknologjik: Përparimet në shërbimet laboratorike klinike

Përparimet teknologjike kanë revolucionarizuar shërbimet laboratorike klinike, duke përmirësuar saktësinë, efikasitetin dhe shtrirjen e testimit diagnostik. Këto…

Gusht 17 2023

Dallimet midis AI bisedore dhe AI ​​gjeneruese

Inteligjenca artificiale (AI) ka bërë përparim të madh vitet e fundit, duke revolucionarizuar sektorë dhe aspekte të ndryshme të jetës njerëzore. Brenda në…

Gusht 16 2023

Klasifikimi i algoritmeve të të mësuarit të makinerive: Regresioni linear, klasifikimi dhe grupimi

Mësimi i Makinerisë ka ngjashmëri të mëdha me optimizimin matematikor, i cili ofron metoda, teori dhe fusha aplikimi. Mësimi i makinerisë vjen...

Gusht 16 2023

iTwin Ventures i Bentley Systems blen Blyncsy, ofrues i shërbimeve inovative të AI për operacionet dhe mirëmbajtjen e transportit

Bentley Systems, Incorporated, kompania e softuerit inxhinierik të infrastrukturës, njoftoi sot blerjen e Blyncsy. Blyncsy është një…

Gusht 16 2023

Hyperloop: e ardhmja e transportit me shpejtësi të lartë

Ndërsa qytetet tona bëhen gjithnjë e më të mbushura me njerëz dhe udhëtimi ynë i përditshëm gjithnjë e më zhgënjyes, nevoja…

Gusht 15 2023

Teknika novatore për trurin: Një udhëtim në fushën revolucionare të optogjenetikës

Truri i njeriut, qendra komplekse komanduese e trupave tanë, ka magjepsur prej kohësh shkencëtarët dhe studiuesit. Vitet e fundit ai ka…

Gusht 15 2023

CRISPR Përtej Laboratorit: Transformimi i Industrive dhe Riformësimi i së Ardhmes

Ndikimi i teknologjisë CRISPR (Clustered Regularly Interspaced Short Palindromic Repeats) shkon shumë përtej kufijve të eksperimenteve laboratorike. Kjo…

Gusht 14 2023

Çfarë është një aplikacion me një faqe? Arkitektura, përfitimet dhe sfidat

Një aplikacion me një faqe (SPA) është një aplikacion ueb që i paraqitet përdoruesit përmes një faqeje të vetme HTML për të qenë më shumë…

Gusht 13 2023

Integrimi pa probleme në kujdesin shëndetësor: Përfitimet e sistemeve të menaxhimit të të dhënave të pikës së kujdesit (PoC).

Në peizazhin e sotëm të kujdesit shëndetësor, aftësia për të integruar pa probleme informacionin dhe proceset është kritike për ofrimin e kujdesit efektiv të pacientit…

Gusht 13 2023

Inovacioni i skanimit: roli i trajtimit të automatizuar të lëngjeve në shqyrtimin e xhiros së lartë

Ekzaminimi i Automatizuar i Përçueshmërisë së Lartë (HTS) është një teknikë e fuqishme e përdorur në zbulimin e barnave, gjenomikën dhe…

Gusht 12 2023

Tregu i suplementit nootropik të trurit: Rritja e funksionit njohës me shkencën

Në botën e sotme me ritme të shpejta, performanca mendore dhe përmirësimi kognitiv janë bërë gjithnjë e më të rëndësishme. Rrjedhimisht,…

Gusht 11 2023

Workiva forcon pozicionin e saj si lider në sektorin e platformave me integrimin e AI gjeneruese

Workiva Inc., platforma numër një në botë e reve kompjuterike për një sistem raportimi gjenerues të qëndrueshëm dhe të integruar, njoftoi…

Gusht 11 2023

Inovacionet në teknologjinë e turniquet kirurgjikale: avancimi i kujdesit ndaj pacientit

Fusha e turniketave kirurgjikale ka dëshmuar përparime të rëndësishme ndër vite, e nxitur nga kërkimi për më mirë…

Gusht 10 2023

Çfarë është një WebSocket dhe si funksionon

WebSocket është një protokoll komunikimi me dy drejtime i bazuar në TCP që standardizon komunikimin midis një klienti dhe një serveri,…

Gusht 9 2023

Inovacioni dhe përparimet në rrjetet e sensorëve të veshur dhe integrimin e IoT

Sensorët e veshur kanë hapur mundësi të reja për ndërveprimin njeri-kompjuter (HCI), duke mundësuar ndërveprime të pandërprera midis individëve dhe…

Gusht 8 2023

Risi në rritje: mjete bioteknike më të fundit

Inovacioni është në qendër të progresit dhe mjetet më të fundit bioteknike po u mundësojnë shkencëtarëve të shtyjnë kufijtë…

Gusht 8 2023

Qasje inovative për diagnostikimin e hershëm të sëmundjeve të shpendëve në bujqësinë e shpendëve

Në bujqësinë e shpendëve, diagnostikimi i hershëm i sëmundjeve të shpendëve është thelbësor për të parandaluar epidemitë dhe për të minimizuar…

Gusht 7 2023

Tregu i peletave të plastikës së ricikluar, Përmbledhje e kompanisë për madhësinë e tregut, pamje e biznesit 2023-2030

Tregu për peletat e plastikës të ricikluar po përjeton një rritje të konsiderueshme ndërsa bota përqafon rëndësinë e praktikave të qëndrueshme…

Gusht 7 2023

Metrikë të rëndësishëm për vazhdimësinë e biznesit (BC) dhe Rimëkëmbjen nga fatkeqësitë (DR)

Kur bëhet fjalë për vazhdimësinë e biznesit dhe rimëkëmbjen nga fatkeqësitë, të gjithë e dimë se të dhënat për të monitoruar kushtet janë…

Gusht 6 2023

Tregu i veshjeve industriale sipas llojit të produktit, sipas kanalit të shpërndarjes dhe parashikimit 2030

Tregu i veshjeve industriale luan një rol vendimtar në mbrojtjen dhe përmirësimin e sipërfaqeve të produkteve të ndryshme, strukturave…

Gusht 6 2023

E ardhmja e provave klinike: Përqafoni provat klinike virtuale për efikasitet më të madh dhe përqendrim më të madh ndaj pacientit

Provat klinike janë një komponent thelbësor i kërkimit mjekësor, duke ofruar dëshmi të sigurisë dhe efikasitetit të trajtimeve të reja…

Gusht 5 2023

Fuqia e diagnostikimit të shpejtë: Transformoni kujdesin shëndetësor me shpejtësi dhe saktësi

Diagnostifikimi i shpejtë, një degë revolucionare e teknologjisë mjekësore, është shfaqur si një ndryshim i lojës, duke u mundësuar profesionistëve të kujdesit shëndetësor…

Gusht 4 2023

Tregu i eksipientëve të glukozës: Tendencat aktuale, analiza dhe perspektivat e së ardhmes

Tregu i eksipientëve të glukozës i referohet tregut për substancat me bazë glukoze që përdoren si…

Gusht 2 2023

Çfarë është një uebhook dhe si e përdorni atë?

Uebhook-et lejojnë që aplikacionet e bazuara në ueb të ndërveprojnë përmes përdorimit të kthimeve të personalizuara. Përdorimi i uebhooks lejon aplikacionet…

Gusht 1 2023

Tregu global i terapisë fibrinolitike: Tendencat aktuale, analiza dhe perspektivat e së ardhmes

Tregu i terapisë fibrinolitike i referohet sektorit farmaceutik që merret me zhvillimin, prodhimin dhe shpërndarjen e barnave…

Gusht 1 2023

Perspektiva e tregut të kujdesit hundor, Raporti i Mundësisë dhe Parashikimi 2030 | Zgjerimi i CMI

Ruajtja e shëndetit të mirë është një prioritet kryesor për njerëzit në mbarë botën. Një aspekt i shëndetit shpesh…

Korrik 30 2023

Tregu i realitetit të shtuar në kujdesin shëndetësor të detajuar në Raportin e Ri të Kërkimit 2023

Realiteti i shtuar (AR) është shfaqur si një teknologji përparimtare për të transformuar sektorin e kujdesit shëndetësor. Duke kombinuar në mënyrë perfekte botën reale…

Korrik 29 2023

Madhësia e tregut të hidroksidit të magnezit, perspektiva e biznesit 2023-2030

Tregu i hidroksidit të magnezit ka përjetuar rritje të konsiderueshme vitet e fundit, për shkak të vetive të tij të gjithanshme, avantazheve…

Korrik 28 2023

Parashikimet për tregun e bujqësisë organike sipas llojit të produktit, sipas kanalit të shpërndarjes dhe parashikimit për vitin 2030

Tregu i bujqësisë organike ka përjetuar rritje të jashtëzakonshme vitet e fundit pasi konsumatorët kanë gjithnjë e më shumë prioritet…

Korrik 27 2023

Popullariteti në rritje i aligners qartë: një revolucion në trajtimin ortodontik

Fusha e ortodoncisë ka përjetuar një transformim të jashtëzakonshëm vitet e fundit, falë përparimeve në teknologji dhe inovacionit. Një…

Korrik 25 2023

Marrëdhënia një-me-shumë në një model të dhënash me Laravel Eloquent ORM

Në modelimin e të dhënave të marrëdhënies së njësive, ekziston një marrëdhënie një me shumë kur një rekord në një tabelë shoqërohet…

Korrik 25 2023

Vala në rritje e lidhjes së pajisjeve mjekësore: revolucionarizimi i kujdesit shëndetësor

Në epokën tonë dixhitale, teknologjia vazhdon të transformojë industritë dhe kujdesi shëndetësor nuk bën përjashtim. Një zhvillim i denjë…

Korrik 24 2023

Brezi i rremë

Më 31 janar 2022, ne publikuam në blogun e Laila artikullin e parë të përbërë nga një algoritëm gjenerues, për të qenë të qartë një…

Korrik 22 2023

Tregu i terapisë fibrinolitike: Përparimi i trajtimit për gjendjet trombotike

Fusha e mjekësisë po evoluon vazhdimisht dhe përparimet në modalitetet e trajtimit po revolucionarizojnë kujdesin për…

Korrik 22 2023

Inteligjenca artificiale: dallimet midis vendimmarrjes njerëzore dhe inteligjencës artificiale

Procesi i vendimmarrjes, në këtë artikull ne analizojmë ndryshimet midis njeriut dhe makinës të zbatuar përmes inteligjencës artificiale.…

Korrik 18 2023

Pajisjet e infuzionit intrakockor: treg me rritje të fortë deri në vitin 2030

Pajisjet e infuzionit intrakockor janë instrumente mjekësore të krijuara për të siguruar akses në sistemin vaskular duke futur një gjilpërë direkt në…

Korrik 15 2023

Holden.ai StoryLab: hulumtim, shpërndarje dhe trajnim mbi inteligjencën artificiale gjeneruese dhe mediat sintetike

Ajo që do të jemi në gjendje të bëjmë me inteligjencën artificiale varet nga lloji i inteligjencës natyrore që do të aplikojmë për përdorimin e saj. Rrëfimi është…

Korrik 12 2023

Ata që prodhojnë duhet të kultivojnë kreativitetin dhe të bëjnë gjithçka që është e mundur për të shmangur djegien, sipas një studimi të publikuar sot

Sektori i prodhimit beson se presioni për të inovuar është më i madh se kurrë. Një studim i ri i sponsorizuar nga prodhuesi…

Korrik 7 2023

LINJA: Qyteti futurist i Arabisë Saudite kritikohet

Linja është një projekt saudit për ndërtimin e një qyteti, i përbërë nga një ndërtesë në shkretëtirë që…

Korrik 4 2023

Biodiversiteti: Mail Boxes etj. zgjedh 3Bee për një projekt teknologjik të matshëm për të mbrojtur biodiversitetin

MBE Worldwide SpA ("MBE") dhe 3Bee kanë filluar një bashkëpunim për t'i dhënë jetë MBE Oasis, një projekt i matshëm mbrojtjeje…

Korrik 3 2023

GPT, ChatGPT, Auto-GPT dhe ChaosGPT për profesionistët

Shumë njerëz janë ende të hutuar në lidhje me GPT, modelin gjenerues të AI që ekziston prej vitesh, në krahasim me ChatGPT,…

Korrik 1 2023

Fluturimi i parë turistik në hapësirë ​​i Virgin Galactic ishte një sukses i madh

Virgin Galactic ka përfunduar me sukses fluturimin e tij të parë komercial, me aeroplanin kozmik Unity duke arritur një lartësi maksimale prej…

Qershor 30 2023

Inteligjenca artificiale për të luftuar nxehtësinë dhe ndërprerjet: projekti RAFAEL

Një ekip studiuesish nga ENEA, Politekniku i Barit dhe Universiteti Roma Tre ka zhvilluar RAFAEL, një projekt inovativ…

Qershor 26 2023

Si të menaxhoni marrëdhëniet një-për-një në një model të dhënash me Laravel Eloquent ORM

Në modelimin e të dhënave të Marrëdhënieve me Entitetin, ekziston një marrëdhënie një-për-një kur një rekord në një tabelë shoqërohet saktësisht me…

Qershor 24 2023

Çfarë është Qeverisja e TIK-ut, udhëzime për menaxhimin efektiv dhe efikas të Teknologjisë së Informacionit në organizatën tuaj

Qeverisja e TIK-ut është një aspekt i menaxhimit të biznesit që synon të sigurojë menaxhimin e rreziqeve të tij të TI-së në…

Qershor 24 2023

Pushtimi Sekret: Marvel përdori Inteligjencën Artificiale për të prodhuar hyrjen

Seriali televiziv Marvel's Secret Invasion u shfaq premierë këtë javë. Studio Marvel përdori teknologjinë…

Qershor 23 2023

Investimi i fundit i L'Oréal është një sinjal i fortë drejt inovacionit për bukuri të qëndrueshme

Kompania e bukurisë ka bërë një investim të ri në një kompani bioteknike të quajtur Debut përmes krahut të saj të…

Qershor 22 2023

Inovacioni në sektorin e energjisë nga hapësira në Tokë: projekti MAPLE

Instituti Caltech ka deklaruar se është në gjendje të transportojë energjinë diellore nga hapësira në Tokë, duke hapur perspektiva të jashtëzakonshme për energjinë e rinovueshme.…

Qershor 21 2023

Cilat janë bazat e të dhënave vektoriale, si funksionojnë dhe tregu i mundshëm

Një bazë të dhënash vektoriale është një lloj databaze që ruan të dhënat si vektorë me dimensione të larta, të cilat janë përfaqësime…

Qershor 11 2023

Biblioteka të mahnitshme, por pak të njohura të Python

Programuesi Python është gjithmonë në kërkim të bibliotekave të reja, të cilat mund të përmirësojnë punën në projektet inxhinierike të…

Qershor 7 2023

Proptech: Revolucioni dixhital në industrinë e pasurive të paluajtshme në "Ne bëjmë të ardhmen"

Nga data 15 deri më 17 qershor, Panairi Ndërkombëtar i Certifikuar i WMF, do të ofrojë mundësinë për të kontaktuar me më të mirat e inovacionit…

31 Maj 2023

Python dhe metoda të avancuara, funksione dunder për programim më të mirë

Python është një gjuhë programimi fantastike, dhe siç theksohet nga GitHub, është gjithashtu gjuha e dytë më e njohur në 2022.…

27 Maj 2023

Laravel API: Si të krijoni dhe testoni një API RESTful

Korniza Laravel kursen kohë zhvilluesve duke favorizuar konventën mbi konfigurimin. Laravel synon të evoluojë së bashku…

23 Maj 2023

Analiza e tekstit duke përdorur chatGPT

Analiza e tekstit, ose miniera e tekstit, është një teknikë themelore për nxjerrjen e njohurive të vlefshme nga sasi të mëdha të të dhënave tekstuale…

16 Maj 2023

Kompania e implanteve të trurit të Elon Musk Neuralink po përgatitet të testojë pajisjet te njerëzit

Kompania e implanteve të trurit të Elon Musk Neuralink është e etur për të testuar pajisjet e saj te njerëzit…

7 Maj 2023

Individualistët dhe transhumanët

“Unë jam rojtari i varreve të akullit, ku prehen eshtrat e atyre që kanë ardhur për të ndryshuar…

6 Maj 2023

Rregullat e OpenAI dhe BE për mbrojtjen e të dhënave, pas Italisë do të vijnë më shumë kufizime

OpenAI arriti t'i përgjigjet pozitivisht autoriteteve italiane të të dhënave dhe të heqë ndalimin efektiv të vendit për ChatGPT të fundit…

5 Maj 2023

Si do të ndryshojë inteligjenca artificiale industrinë e muzikës

Ishte një kohë kur kompanitë diskografike kundërshtuan ashpër transmetimin e muzikës. Inteligjenca artificiale po ndryshon…

4 Maj 2023

Vinjetat elektronike rrugore në Republikën Çeke

Komoditeti i udhëtimit për shumë njerëz do të thotë të jesh në gjendje të lëvizësh me makinë. Në Evropë ka një…

4 Maj 2023

Geoffrey Hinton "Kumbari i Inteligjencës Artificiale" jep dorëheqjen nga Google dhe flet për rreziqet e teknologjisë

Hinton kohët e fundit la punën e tij në Google për të folur lirshëm për rreziqet e AI, sipas një interviste me 75-vjeçarin…

2 Maj 2023

Inteligjenca Artificiale në shërbim të arkitekturës: Zaha Hadid Architects

Zaha Hadid Architects zhvillon shumicën e projekteve duke përdorur imazhe të krijuara nga inteligjenca artificiale, thotë presidenti i studios Patrik Schumacher…

1 Maj 2023

Sber rus lëshon Gigachat, rivalin e ChatGPT

Kompania kryesore e teknologjisë ruse Sber njoftoi të hënën lançimin e gigachat, aplikacionin e saj bisedor të AI…

28 Prill 2023

Brilliant Idea Aerobotics: Drone inovative për vjeljen e frutave direkt nga pemët

Kompania izraelite, Tevel Aerobotics Technologies, ka projektuar një robot fluturues autonom (FAR), një dron bujqësor që përdor inteligjencën artificiale (AI)…

28 Prill 2023

Laravel Web Security: Çfarë është Falsifikimi i Kërkesave Ndër-Site (CSRF)?

Në këtë tutorial të Laravel ne flasim për Sigurinë e Uebit dhe si të mbroni një aplikacion në internet nga Falsifikimi i Kërkesave Ndër-Site ose…

26 Prill 2023

Google nis projektin "Magi" për të zhvilluar një motor kërkimi të bazuar në inteligjencën artificiale

Google është duke punuar në një projekt të ri të koduar "Magi" për të ndjekur konkurrencën nga motorët e kërkimit…

25 Prill 2023

Italia është vendi i parë perëndimor që bllokon ChatGPT. Le të shohim se çfarë po bëjnë vendet e tjera

Italia është bërë vendi i parë në Perëndim që ndalon ChatGPT për shkelje të dyshuara të privatësisë, chatbot popullor i…

24 Prill 2023

Projekti Neom, dizajni dhe arkitektura inovative

Neom është një nga projektet arkitekturore më të mëdha dhe më të diskutueshme. Në këtë artikull ne shikojmë detajet kryesore të zhvillimit në Arabinë Saudite, i cili…

23 Prill 2023

Etikë e dobët dhe moral artificial

"Gerty, ne nuk jemi të programuar, ne jemi njerëz, a e kuptoni këtë?" - marrë nga filmi "Moon" me regji të Duncan Jones - 2009…

21 Prill 2023

Qasje inovative për vlerësimin e të ushqyerit, parandalon dhe përmirëson shëndetin

Përmirësimi i shëndetit të trurit tuaj, mbijetesa e kancerit dhe sëmundja e mëlçisë yndyrore joalkoolike janë tre të rejat…

21 Prill 2023

WMF është përsëri i pranishëm: edicioni i 9-të i Festivalit më të madh të Inovacionit do të mbahet në Palacongressi në Rimini më 15, 16 dhe 17 korrik.

WMF kthehet në Rimini Palacongressi me një botim në të cilin do të jetë e mundur të marrësh pjesë personalisht - me vende të kufizuara…

17 Prill 2023

ADN gjithë-italiane për esenë e parë socio-politike të shkruar nga Inteligjenca Artificiale

Vepra e parë letrare, një libër i përpunuar tërësisht nga një sistem Inteligjence Artificiale. Një ese socio-politike e titulluar “Ti, Robot…

17 Prill 2023

Çfarë janë sesionet në Laravel, konfigurimi dhe përdorimi me shembuj

Seancat Laravel ju lejojnë të ruani informacione dhe t'i shkëmbeni ato midis kërkesave në aplikacionin tuaj të internetit. Seancat Laravel janë një…

17 Prill 2023

Rregullimi i AI: 3 ekspertë shpjegojnë pse është e vështirë për t'u bërë dhe e rëndësishme për të bërë mirë

Sistemet e reja të fuqishme të AI mund të përforcojnë mashtrimin dhe dezinformimin, duke çuar në thirrje të përhapura për rregullim nga…

15 Prill 2023

LUNA ROSSA PRADA PIRELLI DHE OGYRE BASHKË ME NJË QËLLIM TË RI: TË MBLEDHIN 16 TON MBETJE DETARE DERI FUND TË 2024

Një projekt i ri i përbashkët nis në prill, i cili përmes arsimit, artit dhe shkencës, synon të…

13 Prill 2023

ChaosGPT çfarë është, si lindi dhe kërcënimet e mundshme

Chaos GPT është një version i modifikuar i Auto-GPT të OpenAI bazuar në modelin e tij më të fundit të gjuhës GPT-4. Ne nje menyre…

12 Prill 2023

Tregu i të dhënave të mëdha dhe analitikës po rritet përsëri | MongoDB, Azure, Splunk

HTF MI publikoi kohët e fundit një studim mbi tregun e Big Data dhe analitikës së të dhënave. Studio thërret…

12 Prill 2023

Sakuu përdor printimin 3D për të prodhuar bateri automobilistike plotësisht funksionale dhe me performancë të lartë

Sakuu Corporation ka printuar 3D bateri automobilistike me performancë të lartë dhe plotësisht funksionale që nga dhjetori 2022. Këto…

11 Prill 2023

Çfarë është Laravel Eloquent, si ta përdorim atë, tutorial me shembuj

Korniza PHP Laravel përfshin Eloquent. Elokuent është një ORM, d.m.th. Hartëzues Relacional i Objekteve. Eloquent ofron një mënyrë jashtëzakonisht të thjeshtë…

10 Prill 2023

Ticketmaster miraton teknologjinë Web3 me prezantimin e biletave Avenged Sevenfold NFT

Ticketmaster, tregu më i madh i biletave në botë, ka bërë një hap revolucionar në botën e teknologjisë Web3 duke prezantuar…

8 Prill 2023

Google Flights: Google tani do t'ju garantojë disa çmime fluturimi dhe do t'ju rimbursojë nëse e bëjnë gabim

Planifikimi i një pushimi është gjithmonë një përvojë argëtuese dhe emocionuese. Por ndonjëherë, duke përdorur Google për të gjetur fluturime, akomodime dhe aktivitete…

6 Prill 2023

Privatësia në WEB3: eksplorimi teknik dhe jo teknik i privatësisë në WEB3

Privatësia në WEB3 është një çështje shumë aktuale. Të frymëzuar nga analiza e WEB3.com Ventures, ne u përpoqëm të eksploronim…

5 Prill 2023

Raporti i Indeksit AI, HAI publikoi raportin e Inteligjencës Artificiale

Raporti i Indeksit të AI është një nismë e pavarur e Institutit Stanford për Inteligjencën Artificiale të Përqendruar në Njeriun (HAI), i udhëhequr nga Komiteti Drejtues i Indeksit të AI, një…

4 Prill 2023

Cilat janë komponentët e Laravel dhe si t'i përdorni ato

Komponentët Laravel janë një veçori e avancuar, e cila shtohet nga versioni i shtatë i Laravel. Në këtë artikull do të shkojmë…

3 Prill 2023

Roli i shenjave të AI në të ardhmen e metaversit

Shenjat e AI do të luajnë një rol gjithnjë e më të rëndësishëm në ekonomi. Shenjat e AI do të përdoren për të financuar zhvillimin e…

3 Prill 2023

Italia ka bllokuar ChatGPT. A mund të jetë SHBA e ardhmja?

Vendimi për të bllokuar përkohësisht chatGPT në Itali, duke ftuar openAI të kufizojë përpunimin e të dhënave të përdoruesve italianë, është…

2 Prill 2023

Alexa e Amazon: Inovacioni dhe Strategjia e Oqeanit Blu

Alexa është asistenti virtual që të gjithë e njohim, i zhvilluar dhe shpërndarë nga Amazon. Inovacioni në sektorin e asistentit zanor ju lejon të operoni…

2 Prill 2023

Cilat janë direktivat e Blade dhe si t'i përdorim ato në Laravel me shembuj

Si një zhvillues i Laravel, nëse doni të përmirësoni lexueshmërinë dhe mirëmbajtjen e pjesës së përparme të aplikacioneve tuaja, atëherë duhet të gërmoni më thellë në përdorimin e…

March 30 2023

Udhëzues hap pas hapi për lokalizimin e Laravel, tutorial me shembuj

Si të lokalizoni një projekt Laravel, si të zhvilloni një projekt në Laravel dhe ta bëni atë të përdorshëm në shumë gjuhë.…

March 27 2023

Inovacioni dhe rritja në tregun e tranzicionit të energjisë, detaje mbi nxitësit e rritjes

Sipas analizës së përgatitur nga hulumtimi i tregut aleat, tregu i tranzicionit të energjisë duhet të arrijë në 5,6 trilion dollarë deri në…

March 27 2023

Projekt inovativ në Arabinë Saudite, rrokaqiell gjigant në formë kubi në qendër të Riadit

Qeveria e Arabisë Saudite ka njoftuar ndërtimin e një rrokaqiell 400 metra të lartë në formë kubi të quajtur Mukaab, si pjesë…

March 26 2023

Brilliant Idea LINK: këpucët e para të rrokullisura dhe mbathjet më të mira për jetën urbane

The Link, këpucët e para me rrokullisje, janë këpucët revolucionare që jeta juaj urbane kërkon prej kohësh. Ajo ka…

March 24 2023

Statistikat e chatbot-it të ChatGPT në 2023

Inovacioni i chatbot-it ChatGPT ka intriguar dhe mahnitur të gjithë në botë, me një rritje marramendëse të interesit, duke arritur në 100 milionë…

March 23 2023

Peroni Nastro Azzurro 0.0% u zgjodh Produkti i Vitit 2023 në kategorinë zero alkool

Më 20 mars 2023, ceremonia e ndarjes së çmimeve të produktit të zgjedhur me padurim të vitit në edicionin e tij të vitit 2023 u mbajt në Alcatraz në Milano. Këtë vit…

March 23 2023

Konsumi i energjisë në Formula 1: e kundërta e medaljes

Formula 1 është një nga ngjarjet sportive më të njohura dhe emocionuese në botë. Megjithatë, pas gjithë atij emocioni dhe adrenaline…

March 21 2023

Teknikat më të njohura të thyerjes së fjalëkalimeve - mësoni se si të mbroni privatësinë tuaj

Për të krijuar një fjalëkalim të fortë, ju duhet të gjeni diçka që është shumë rezistente ndaj thyerjes së fjalëkalimit. Problemi është se nuk…

March 21 2023

Çfarë është Inteligjenca Artificiale (AI)?

Pyetje e thjeshtë: duke studiuar inovacionin dhe duke folur për inovacionin, shpesh na bëhet kjo pyetje: "Çfarë është inteligjenca artificiale? dhe çfarë është ...

March 20 2023

Mbjellësi i bazës së të dhënave Laravel

Laravel prezanton sederët për krijimin e të dhënave të provës, të dobishme për verifikimin e projektit, me një përdorues administratori dhe…

March 20 2023

Inovacioni në biometrikë dhe perceptimi i sektorit të pagesave

...Analizën e vazhdueshme të imazhit nga një aparat fotografik, sistemi është në gjendje të verifikojë në mënyrë të vazhdueshme. Asnjë nga mekanizmat standardë…

March 19 2023

GPT-4 ka ardhur! Le të analizojmë së bashku veçoritë e reja

OpenAI ka njoftuar se modeli më i fuqishëm i gjuhës në dispozicion gpt4 do t'u shpërndahet zhvilluesve dhe njerëzve me…

March 19 2023

Çfarë është Jailbreaking, çfarë është chatGPT jailbreaking dhe si ta bëjmë atë

Jailbreaking është një praktikë e zhbllokimit të potencialit të plotë të sistemeve për të fituar akses në funksionalitetin e kufizuar.…

March 17 2023

Lëvizja e parave dixhitale në një botë dixhitale

Siguria në lëvizjen e parave dixhitale është thelbësore për zgjerimin e pagesave të para dixhitale. Që nga viti 2021, 76%…

March 16 2023

Ligjvënësit amerikanë synojnë TikTok dhe kompani të tjera të teknologjisë në projektligjin e ri

Ligjvënësit amerikanë po synojnë edhe një herë TikTok, me veprime që synojnë ndalimin e përdorimit të tij. Në këtë…

March 15 2023

Bing i Microsoft prezanton një veçori të re të chatbot-it me AI

Bing i Microsoft ka shtuar një veçori të re chatbot që përdor inteligjencën artificiale për t'iu përgjigjur pyetjeve, për të përmbledhur përmbajtjen…

March 14 2023

Vue dhe Laravel: krijoni një aplikacion me një faqe

Laravel është një nga kornizat më të njohura të PHP të përdorura nga zhvilluesit, le të shohim sot se si të bëjmë një aplikacion me një faqe me…

March 13 2023

GPT 4 do të dalë këtë javë – CTO i Microsoft Germany zbuloi disa detaje

GPT 4.0 do të dalë këtë javë dhe disa informacione rreth tij janë zbuluar. CTO i Microsoft Gjermani ka lëshuar…

March 13 2023

Si të përdorni ChatGPT-3.5 Turbo në pajisjet Apple iPhone IOS

Disa ditë më parë, më 1 mars 2023, OpenAI njoftoi lëshimin e ChatGPT-3.5 Turbo API, një API e re…

March 9 2023

Axhenda e OKB-së 2030: Studim novator se si të parashikohen krizat ushqimore

Një studim i Universitetit të Nju Jorkut ka treguar se parashikimi i epidemive të krizës ushqimore është i mundur dhe themelor,…

March 8 2023

Ofruesit e shërbimeve në Laravel: çfarë janë ata dhe si të përdorin Ofruesit e Shërbimeve në Laravel

Ofruesit e shërbimeve Laravel janë vendi qendror ku lëshohet aplikacioni. Kjo është, shërbimet thelbësore të laravel dhe…

March 6 2023

Inovacionet e tregut: Bateritë në gjendje të ngurtë

Bumi në automjetet elektrike me bateri (BEV) është rezultat i idealeve të promovuara nga qeveritë, rregulloret dhe etika e biznesit.…

March 6 2023

Si të përdorni ChatGPT-3.5 Turbo në pajisjet Android

Disa ditë më parë, më 1 mars 2023, OpenAI njoftoi lëshimin e ChatGPT-3.5 Turbo API, një API e re…

March 5 2023

ChatGPT dhe alternativat më të mira të AI për biznesin

Përdorimi i Inteligjencës Artificiale (AI) për të mbështetur bizneset po bëhet gjithnjë e më popullor. Inovacioni teknologjik, aplikacionet dhe inteligjenca artificiale…

March 4 2023

Microsoft zbuloi një model të AI që njeh përmbajtjen e imazhit dhe rregullon problemet vizuale

Modeli i ri i AI Kosmos-1 është Multimodal Large Language Model (MLLM), në gjendje t'i përgjigjet jo vetëm…

March 2 2023

Ushtrime JavaScript me zgjidhje për kursin e trajnimit bazë JavaScript

Lista e ushtrimeve java script me zgjidhje për kursin e trajnimit Java Basic. Numri i ushtrimit është tregues i nivelit…

Shkurt 15 2023

Ushtrime PHP me zgjidhje të kursit të trajnimit bazë PHP

Lista e ushtrimeve PHP me zgjidhje për kursin bazë të trajnimit PHP. Numërimi i ushtrimit është tregues i nivelit të…

Shkurt 15 2023

Si funksionon Laravel Middleware

Laravel middleware është një shtresë e ndërmjetme aplikacioni që ndërhyn midis kërkesës së përdoruesit dhe përgjigjes së aplikacionit. Koha…

Shkurt 13 2023

Brilliant Idea Altilia: Platforma e Automatizimit Inteligjent

Platforma inteligjente e automatizimit e aftë për të automatizuar përpunimin e dokumenteve komplekse Platforma Altilia, pa kod dhe në renë kompjuterike, i ofron kompanisë…

Shkurt 13 2023

Python Tutorial: Llojet e operatorëve të gjuhës programuese Python

Operatorët në gjuhët e programimit janë simbole të veçanta, ose fjalë kyçe, që kryejnë operacione mbi variabla dhe vlera. Unë jam…

Shkurt 13 2023

GitHub çfarë është dhe si ta përdorim atë

GitHub është një pjesë softuerike e përdorur gjerësisht nga ekipet e zhvillimit të softuerit, për kontrollin e versionit të zhvillimit. Është e dobishme…

Shkurt 12 2023

Çfarë është Google Bard, inteligjenca artificiale kundër ChatGPT

Google Bard është një chatbot në internet i fuqizuar nga AI. Shërbimi përdor informacionin e mbledhur nga interneti për të gjeneruar përgjigje…

Shkurt 8 2023

Coinnect prezanton Raportin Global të Ransomware Intelligence 2023

Ransomware Intelligence Global Report 2023, një përmbledhje gjithëpërfshirëse e sulmeve ransomware të regjistruara nga organizatat globale në 2021 dhe 2022…

Shkurt 8 2023

Çfarë është menaxhimi i cilësisë i bazuar në rrezik

Menaxhimi i cilësisë së bazuar në rrezik është një metodologji e bazuar në konceptin e identifikimit të rreziqeve në mënyrë të vazhdueshme. Aplikacion…

Shkurt 7 2023

Hapësirat e emrave Laravel: çfarë janë dhe si funksionojnë

Hapësirat e emrave në Laravel janë defie përcaktuar si një klasë elementësh, ku secili element ka një emër të ndryshëm nga…

Shkurt 6 2023

Çfarë është pip, çfarë do të thotë dhe si funksionon?

PIP është një akronim, i cili qëndron për instaluesin e paketës për Python. pip është një mjet i përdorur në python për të instaluar…

Shkurt 3 2023

Veprimet e moduleve FORM: POST dhe GET

Atributi i metodës në element specifikon se si të dhënat dërgohen në server. Metodat HTTP deklarojnë se çfarë veprimi duhet të kryhet…

Janar 30 2023

Laravel: Çfarë janë Laravel Views

Në kornizën MVC, shkronja "V" qëndron për Views, dhe në këtë artikull do të shohim se si të përdorim pamjet në Laravel. Ndani logjikën e aplikacionit…

Janar 30 2023

JQuery, si mund të implementojmë efekte dinamike me JQuery

Me JQuery mund të krijoni efekte dinamike, animacione dhe fade duke vepruar në elementet e një faqeje HTML. Në këtë artikull do të shohim…

Janar 28 2023

Çfarë është një aplikacion me një faqe dhe çfarë është Vue.js

Vue.js është një kornizë progresive dhe me burim të hapur JavaScript, e përdorur për të zhvilluar ndërfaqe interaktive të përdoruesit në ueb dhe aplikacione faqesh…

Janar 23 2023

Laravel: hyrje në drejtimin e laravel

Rutimi në Laravel i lejon përdoruesit të drejtojnë të gjitha kërkesat e aplikacionit në kontrolluesin e duhur. Shumica…

Janar 23 2023

Receta algoritmike për apokalipsin

“Gjithmonë ka pasur fantazma në makina. Segmente të rastësishme të kodit që grupohen së bashku për të formuar protokolle…

Janar 23 2023

JQuery, çfarë është dhe çfarë mund të bëjmë me bibliotekën JavaScript

jQuery është një bibliotekë JavaScript e shpejtë, e lehtë dhe e pasur me veçori, e bazuar në parimin "shkruaj më pak, bëj më shumë". Bletët…

Janar 22 2023

Çfarë është Testimi i Softuerit, çfarë do të thotë të testosh softuerin

Testimi i softuerit është një grup procesesh për të hetuar, vlerësuar dhe konstatuar plotësinë dhe cilësinë…

Janar 20 2023

Çfarë është programimi ekstrem (XP)?, në cilat vlera bazohet, parime dhe praktika

Jeni të njohur me programimin, por programimi ekstrem (shkurt XP) është ende pak mister për ju. Jo…

Janar 19 2023

Tendencat e tregtisë elektronike për vitin 2023, çfarë mund të presim në vitin aktual nga bota e tregtisë online

Ne kemi analizuar sektorin e tregtisë elektronike, duke u përpjekur të kuptojmë se cilat do të jenë tendencat kryesore në vitin 2023, me vëmendje të veçantë ndaj lajmeve…

Janar 18 2023

Python Tutorial: Si të bëni një konvertim të llojit të të dhënave

Përdorimi fleksibël dhe i qëndrueshëm i variablave në një gjuhë programimi është një element themelor. Një gjuhë programimi, e pajisur…

Janar 18 2023

Ideja e shkëlqyer DigiMarkAI: Gjeneroni postime në mediat sociale përmes inteligjencës artificiale

DigiMarkAI është një sistem inovativ, një ide e shkëlqyer, e aftë për t'ju ndihmuar të publikoni përmbajtje në rrjetet sociale. Falë…

Janar 18 2023

Çfarë është Composer për PHP, veçoritë dhe si ta përdorim atë

Composer është një mjet i menaxhimit të varësisë me burim të hapur për PHP, i krijuar kryesisht për të lehtësuar shpërndarjen dhe…

Janar 17 2023

Çfarë është Laravel, si funksionon dhe arkitektura bazë për krijimin e aplikacioneve WEB

Laravel është një kornizë ueb e bazuar në PHP për ndërtimin e aplikacioneve të internetit të nivelit të lartë, duke përdorur…

Janar 16 2023

Çfarë është Network Marketing, çfarë është MLM, Modele Biznesi

Marketingu në rrjet, i njohur gjithashtu si Marketingu me shumë nivele (MLM), është një model biznesi në të cilin përfaqësues të pavarur shesin…

Janar 16 2023

Në një botë të fragmentuar, është teknologjia ajo që na bashkon

Globalizimi i ka bërë zinxhirët e furnizimit, fjalë për fjalë zinxhirët e furnizimit, më komplekse dhe rrjedhimisht më të cenueshme në kulmin e…

Janar 14 2023

Politecnico di Milano përgatit makinën për garën me vetëdrejtim dhe Vince

Në CES në Las Vegas, POLIMOVE fiton për herë të dytë dhe gjithashtu vendos një rekord të ri botëror të shpejtësisë…

Janar 12 2023

Gara e Oqeanit për të mbledhur më shumë të dhëna mjedisore se çdo ngjarje tjetër sportive në botë

Regata rreth botës do të masë ndotjen mikroplastike, do të mbledhë informacione mbi ndikimin e ndryshimeve klimatike në oqeane dhe do të mbledhë të dhëna…

Janar 12 2023

ChatGPT inteligjenca artificiale që mund të bëjë një ndryshim

Inteligjenca artificiale po prish gjithçka, ChatGPT mund të jetë një ndryshim i lojës, madje edhe për kompanitë miliardë dollarëshe Muajin e kaluar,…

Janar 10 2023

Mbuloni kutinë e mbeturinave me një dizajn modern

Cove është një kuti inovative e mbeturinave të maceve e krijuar nga projektues, inxhinierë dhe bihevioristë të maceve, një alternativë e shkëlqyer për mbeturinat tradicionale…

Janar 4 2023

Robotaksi i Waymo funksionon duke çuar pasagjerët në aeroportin Phoenix

Robotaksi i Waymo është gati për të transportuar pasagjerë drejt dhe nga aeroporti Phoenix. Kompania Alphabet thotë se…

Janar 3 2023

Teknologjia VLC, komunikimi i shpejtë është i mundur

Teknologjia VLC, d.m.th. komunikimi me dritën e dukshme (VLC), është transmetimi i të dhënave duke përdorur dritën. Si transmetues përdoren…

Dhjetor 22 2022

Çfarë nënkuptohet me Internet of Behavior, a do të jetë IoB e ardhmja?

IoB (Interneti i Sjelljes) mund të konsiderohet si një pasojë e natyrshme e IoT. IoT (Interneti i Gjërave) është një rrjet i…

Dhjetor 22 2022

Çfarë do të thotë DCIM dhe çfarë është një DCIM

DCIM do të thotë "Data center infrastructure management”, me fjalë të tjera “Menaxhimi i Infrastrukturës së Qendrës së të Dhënave”. Qendra e të dhënave është një strukturë,…

Dhjetor 22 2022

Siguria kibernetike: 3 tendencat kryesore të sigurisë kibernetike "jo-teknike" për vitin 2023

Siguria kibernetike nuk ka të bëjë vetëm me teknologjinë. Aspektet jo-teknike, si menaxhimi i njerëzve, proceset dhe…

Dhjetor 21 2022

Robotët e kafshëve organike për bujqësi më të qëndrueshme: BABots

Projekti "Babots" bazohet tërësisht në teknologji inovative, robot-kafshë biologjike me aplikime në lidhje me bujqësinë e qëndrueshme dhe bonifikimin e tokës…

Dhjetor 20 2022

Kampusi Peroni për tranzicionin ekologjik të agro-ushqimore

Campus Peroni ka propozuar një model të ri ekosistemik në tre faza: gjurmueshmëria, përmes teknologjisë blockchain, për të lejuar mbledhjen…

Dhjetor 14 2022

Cili është formati vektorial i imazheve dhe për çfarë shërben

Nëse keni punuar ndonjëherë me imazhe, do të keni hasur në kërkesën për një imazh në…

Dhjetor 12 2022

DY REKRUTIM TË REJA DHE NJË ÇMIMI KOMBËTAR: Është çelësi për Inovacionin

Unioncamere shpërblen projektin e bashkëpunimit midis kompanisë dhe ITS Aerospace Fondazione Meccatronica Piemonte Çmimi i parë "Historitë e Alternanza"…

Dhjetor 12 2022

konfirmohet ndër kompanitë kryesore në Indekset e Qëndrueshmërisë Dow Jones

i konfirmuar për të trembëdhjetën vit radhazi në Indekset e Qëndrueshmërisë Dow Jones (DJSI) të S&P Global, duke u pozicionuar me…

Dhjetor 11 2022

Python Tutorial: Transmetimi i llojit të të dhënave, çfarë është dhe si ta përdorim atë

Në programim, lloji i hedhjes është shndërrimi i një objekti të një lloji në një lloj tjetër. Në këtë…

Dhjetor 9 2022

Java e Modës Metaverse rikthehet në pranverë 2023 për të shfaqur përparimet në modën dixhitale dhe ndërveprueshmërinë

Revolucioni web3 vazhdon vitin e ardhshëm me një eksplorim vjetor se si do të duket moda në botët virtuale, me…

Dhjetor 8 2022

Aplikacioni i dërgesave Veneto regjistron +110% në vitin 2022, duke tejkaluar 2 milionë euro xhiro me 30.000 porosi

Ale Fresh Market, aplikacioni i ofrimit të produkteve të freskëta i themeluar në vitin 2020 nga Alessandro Andretta, tejkalon 2 milion…

Dhjetor 7 2022

SIFI SHPALL LINJEN E EPICOLIN, MBËSHTETJE TË PLOTË NË TRAJTIMIN E GLAUKOMËS

SIFI, një kompani farmaceutike lider në zhvillimin e zgjidhjeve inovative për trajtimin e sëmundjeve të syrit, ka kënaqësinë të njoftojë…

Dhjetor 7 2022

Python Tutorial: Cilat janë llojet e të dhënave dhe si t'i përdorni ato

Llojet e të dhënave Python përdoren për defiPërcaktoni llojin e një ndryshoreje. Defivendos se çfarë lloji të të dhënave do të ruajmë…

17 nëntor 2022

Half-life, fytyra e vërtetë e Onlife

"Joe u kthye në kuzhinë, nxori një monedhë nga një nga xhepat e tij dhe filloi me të ...

12 nëntor 2022

Çfarë është një risi DeFi

DeFi është shkurt për Decentralized Finance, teknologji e krijuar për të ndryshuar ekosistemin ekzistues financiar. Koha e parashikuar e leximit: 10 minuta…

5 nëntor 2022

Python Tutorial: Variablat, çfarë janë dhe si t'i përdorim ato

Të gjitha gjuhët e programimit përdorin kontejnerë vlerash të quajtura variabla. Python përdor variabla për të ruajtur informacionin në…

Tetor 20 2022

Ushtrime Java për kursin e trajnimit Java Base

Lista e ushtrimeve java me zgjidhje për kursin e trajnimit Java Base. Numri i ushtrimit është tregues i nivelit të ...

Tetor 9 2022

Python Tutorial: sintaksa dhe rregullat për të shkruar kodin Python

Python po bëhet një gjuhë gjithnjë e më e përdorur për Minierat e të Dhënave dhe Inteligjencën Artificiale. Microsoft do të prezantojë gjithashtu Python si…

22 shtator 2022

Si të instaloni Python në Microsoft Windows

Python është një gjuhë skriptimi, e cila ju lejon të shkruani kodin shpejt dhe me lehtësi. Për ta instaluar atë në...

Gusht 19 2022

Sulmi kibernetik: çfarë është, si funksionon, objektivi dhe si ta parandaloni atë: shembull i përhapjes së malware

Një sulm kibernetik malware është defisi veprimtari armiqësore kundër një sistemi, mjeti, aplikacioni ose…

Korrik 20 2022

Sulmi kibernetik: çfarë është, si funksionon, objektivi i tij dhe si mund të parandalohet

Një sulm kibernetik është defisi veprimtari armiqësore kundër një sistemi, mjeti, aplikacioni ose…

25 Maj 2022

Si të menaxhoni kostot e përsëritura dhe kostot indirekte në Microsoft Project

Menaxhimi i kostove indirekte dhe kostove të përsëritura është gjithmonë një problem i madh për menaxherin e projektit. Projekti Microsoft...

Dhjetor 23 2018

Cila është Teoria e Kufizimeve, përparësitë dhe disavantazhet

Teoria e Kufizimeve është një qasje e zbatueshme për menaxhimin e operacioneve të kompanisë. Në thelb, teoria e kufizimeve është një ...

8 Prill 2018

Si të personalizoni shtypjen e projektit Gantt në Microsoft Project

Microsoft Project ka një përzgjedhje të madhe të raporteve paraprakedefinatën. Ne gjithashtu kemi mundësinë të personalizojmë raportet ekzistuese ose të krijojmë të reja,…

March 31 2018

Si të krijoni një raport të projektit me Microsoft Project

Me Microsoft Project, ju mund të krijoni dhe personalizoni një shumëllojshmëri të madhe raportesh grafike. Duke punuar dhe përditësuar të dhënat e projektit, ...

March 27 2018

Si të bëni raporte dhe si të nxirrni të dhëna të strukturuara nga projektet tuaja të menaxhuara me MS Project

Menaxheri i projektit, pas krijimit të një plani projekti, do të fokusohet në mbledhjen dhe monitorimin e të dhënave. Analiza…

March 26 2018

Si të gjurmoni projektin tuaj me Microsoft Project

Një plan projekti është një mjet thelbësor për çdo menaxher projekti. Objektivi kryesor është përfundimi i aktiviteteve në ...

March 24 2018

Cili është lloji i aktivitetit dhe si të konfiguroni planifikimin automatik në Microsoft Project

Menaxhimi i projektit është një filozofi që përdor mjete planifikimi për të menaxhuar aktivitetet. Aplikimi korrekt i…

March 23 2018

5 llojet e lidershipit: karakteristikat për menaxhimin e lidershipit

Tema e Lidershipit është shumë e gjerë dhe komplekse, aq sa nuk ka një të tillë defiPërkufizimi i njëanshëm i termit dhe as një manual…

22 Maj 2017

Ide novatore: parime për zgjidhjen e kontradiktave teknike

Analiza e mijëra patentave e solli Genrich Altshuller në përfundimin historik. Idetë novatore, me kontradiktat e tyre teknike të lidhura, mund të…

29 Prill 2017

Çfarë është Inovacioni i Korporatës: disa ide për ta zbatuar atë më mirë

Flitet shumë për inovacionin e korporatës, dhe zakonisht termi i referohet gjithçkaje që është e re dhe revolucionare.…

27 Prill 2017

Radisys prezanton analitikën e shërbimeve të programueshme të medias për të fituar para nga aplikacionet cloud 5G dhe Edge

Eliminoni kompleksitetin e zhvillimit të aplikacioneve të Industry 4.0 me mjete që nuk përdorin kod ose…

Shkurt 28 2023

Shërbimet e Teknologjisë L&T dhe Qualcomm të zgjedhur nga Thales për të mundësuar rrjetet private 5G në hekurudhat urbane

L&T Technology Services Limited ka njoftuar se është përzgjedhur nga Thales për të ofruar zgjidhje të lidhjes së gjeneratës së ardhshme…

Shkurt 28 2023

Tudi zgjedh zgjidhjen e AI të ThetaRay për gjurmimin e pagesave të brendshme në Meksikë

Aplikacioni celular financiar meksikan do të integrojë teknologjinë kundër pastrimit të parave të bazuara në AI për zbulimin e krimeve financiare të njohura dhe të panjohura ThetaRay,…

Shkurt 28 2023

Sfidë për novatorët e rinj për të kontribuar në zgjidhjen e krizës globale të ujit

Nxënësit e shkollave të mesme dhe të kolegjit do të konkurrojnë për 20.000 dollarë si çmim në Sfidën e Inovacionit të Ujit, për të mbledhur…

Shkurt 28 2023

Orca Security ofron qasjen më të mirë në klasë për sigurimin e aplikacioneve vendase në renë kompjuterike me mbrojtjen e kohës së ekzekutimit të bazuar në agjentë nga ThreatOptix

Partneriteti strategjik me ThreatOptix, i iniciuar nga kompania bashkëthemeluese SentinelOne, ofron mbrojtje dhe vendosje në kohëzgjatje për ngarkesat e punës së…

Shkurt 24 2023

Laserfiche bashkohet me programin partner teknologjik të Boomi për të mbështetur bizneset e lidhura dhe të automatizuara

Laserfiche, një ofrues kryesor SaaS i zgjidhjeve inteligjente të menaxhimit të përmbajtjes dhe automatizimit të proceseve të biznesit, njoftoi sot…

Shkurt 23 2023

ChatGPT dhe Zoom të integruara në paketën e zyrës ONLYOFFICE

Përdorimi i shërbimit të bisedës GPT të palëve të treta në ndërfaqen ONLYOFFICE Docs i lejon përdoruesit të përfitojnë sa më shumë nga AI për…

Shkurt 21 2023

Zgjidhjet Sensormatic të Johnson Controls bashkëpunojnë me Zliide për të rikrijuar vetë-arritjen

Sensormatic Solutions dhe Zliide së bashku ju lejojnë të mbroni mallrat, duke u ofruar blerësve lehtësinë e vetë-arritjes për një përvojë të…

Shkurt 21 2023

Ka lindur platforma inovative 4.0 për ngjarjet D*Motion

Këtu vjen zgjidhja evolucionare për ngjarjet 4.0 që revolucionarizon botën e ndërveprimit dhe siguron një vlerë të re për…

Shkurt 20 2023

KA FILLUAR SEZONI I DYTË I LËNDIMIT NË TË ARDHMEN. BASHKË

13 milje për të lundruar NGA KARAIBET NË FASTNET, ME KLASËN 40 IBSA Një kalendar i ngarkuar dhe kërkues është ajo që…

Shkurt 20 2023

Inovacioni: laboratori i teknologjisë së lartë për dronët super-teknologjikë dhe shkolla e fluturimit ka lindur në Brasimone

Drone të teknologjisë së lartë, të pajisur me sisteme interneti të gjërave (IoT), të dhëna të mëdha dhe sensorë inovativë për sigurinë dhe monitorimin e mjedisit; një laborator automatizimi dhe…

Shkurt 17 2023