Ercole Palmeri

Reply merr 4 Çmime Oracle EMEA Cluster Partner në kategoritë Inovacioni, Ndikimi i Biznesit dhe Suksesi i Klientit

Reply merr 4 Çmime Oracle EMEA Cluster Partner në kategoritë Inovacioni, Ndikimi i Biznesit dhe Suksesi i Klientit

Reply, një konsulencë globale dhe integrues i sistemit dhe Ofruesi i Shërbimit i Menaxhuar i Oracle Cloud, njofton se ka marrë…

19 shtator 2023

Nanoteknologjia në shpërndarjen e barnave okulare: zgjidhje të vogla për sfida të mëdha

Nanoteknologjia ka futur në një epokë të re në shpërndarjen e barnave okulare, duke ofruar zgjidhje të vogla por të fuqishme për të kapërcyer sfidat…

13 shtator 2023

Më besoni, klienti nuk do të kthehet kurrë!”

Vite më parë, Sam Walton, themeluesi i rrjetit më të madh të shitjes me pakicë në botë, WalMart, hapi një program trajnimi…

Gusht 21 2023

Dallimet midis AI bisedore dhe AI ​​gjeneruese

Inteligjenca artificiale (AI) ka bërë përparim të madh vitet e fundit, duke revolucionarizuar sektorë dhe aspekte të ndryshme të jetës njerëzore. Brenda në…

Gusht 16 2023

iTwin Ventures i Bentley Systems blen Blyncsy, ofrues i shërbimeve inovative të AI për operacionet dhe mirëmbajtjen e transportit

Bentley Systems, Incorporated, kompania e softuerit inxhinierik të infrastrukturës, njoftoi sot blerjen e Blyncsy. Blyncsy është një…

Gusht 16 2023

Hyperloop: e ardhmja e transportit me shpejtësi të lartë

Ndërsa qytetet tona bëhen gjithnjë e më të mbushura me njerëz dhe udhëtimi ynë i përditshëm gjithnjë e më zhgënjyes, nevoja…

Gusht 15 2023

Çfarë është një aplikacion me një faqe? Arkitektura, përfitimet dhe sfidat

Një aplikacion me një faqe (SPA) është një aplikacion ueb që i paraqitet përdoruesit përmes një faqeje të vetme HTML për të qenë më shumë…

Gusht 13 2023

Çfarë është një WebSocket dhe si funksionon

WebSocket është një protokoll komunikimi me dy drejtime i bazuar në TCP që standardizon komunikimin midis një klienti dhe një serveri,…

Gusht 9 2023

Metrikë të rëndësishëm për vazhdimësinë e biznesit (BC) dhe Rimëkëmbjen nga fatkeqësitë (DR)

Kur bëhet fjalë për vazhdimësinë e biznesit dhe rimëkëmbjen nga fatkeqësitë, të gjithë e dimë se të dhënat për të monitoruar kushtet janë…

Gusht 6 2023

Çfarë është një uebhook dhe si e përdorni atë?

Uebhook-et lejojnë që aplikacionet e bazuara në ueb të ndërveprojnë përmes përdorimit të kthimeve të personalizuara. Përdorimi i uebhooks lejon aplikacionet…

Gusht 1 2023

Inteligjenca artificiale: dallimet midis vendimmarrjes njerëzore dhe inteligjencës artificiale

Procesi i vendimmarrjes, në këtë artikull ne analizojmë ndryshimet midis njeriut dhe makinës të zbatuar përmes inteligjencës artificiale.…

Korrik 18 2023

GPT, ChatGPT, Auto-GPT dhe ChaosGPT për profesionistët

Shumë njerëz janë ende të hutuar në lidhje me GPT, modelin gjenerues të AI që ekziston prej vitesh, në krahasim me ChatGPT,…

Korrik 1 2023

Çfarë është Qeverisja e TIK-ut, udhëzime për menaxhimin efektiv dhe efikas të Teknologjisë së Informacionit në organizatën tuaj

Qeverisja e TIK-ut është një aspekt i menaxhimit të biznesit që synon të sigurojë menaxhimin e rreziqeve të tij të TI-së në…

Qershor 24 2023

Inovacioni në sektorin e energjisë nga hapësira në Tokë: projekti MAPLE

Instituti Caltech ka deklaruar se është në gjendje të transportojë energjinë diellore nga hapësira në Tokë, duke hapur perspektiva të jashtëzakonshme për energjinë e rinovueshme.…

Qershor 21 2023

UNIDO shpall aleancën e AI me Huawei dhe partnerët globalë për të ndihmuar në dixhitalizimin e industrisë

Edicioni i vitit 2023 i Forumit Inteligjent të Hekurudhave dhe Logjistikës u mbajt sot në Fényeslitke (Hungari). Gjatë aktivitetit UNIDO (Organizata…

Qershor 15 2023

Raporti Kërkimor i SoC i Drejtimit Autonome Global dhe i Kinës 2023: Popullariteti i ChatGPT tregon drejtimet e zhvillimit të drejtimit autonom

Integrimi i drejtimit të automjetit dhe parkimit nxit industrinë, dhe llogaritja në memorie (CIM) dhe chiplet sjellin ndërprerje të teknologjisë."Driving Autonome…

Qershor 11 2023

Cilat janë bazat e të dhënave vektoriale, si funksionojnë dhe tregu i mundshëm

Një bazë të dhënash vektoriale është një lloj databaze që ruan të dhënat si vektorë me dimensione të larta, të cilat janë përfaqësime…

Qershor 11 2023

Studimi zbulon një vonesë në sigurinë e softuerit në agjencitë qeveritare

Sipas raportit të Sektorit Publik të Sigurisë së Softuerit të Veracode 2023, 82% e aplikacioneve qeveritare kanë të meta në…

Qershor 10 2023

Sondazhi Spot by NetApp thekson rëndësinë e CloudOps në mbarë ndërmarrjen dhe identifikon sfidat kryesore me të cilat përballen ekipet e cloud për të arritur sukses

Gjetjet kryesore tregojnë se vetëm një e treta e drejtuesve të IT ndihen shumë të sigurt në aftësinë e tyre për të punuar…

Qershor 9 2023

Biblioteka të mahnitshme, por pak të njohura të Python

Programuesi Python është gjithmonë në kërkim të bibliotekave të reja, të cilat mund të përmirësojnë punën në projektet inxhinierike të…

Qershor 7 2023