Artikel

Carane nambah presentations Power Point, tips migunani

Ana akeh tips lan trik kanggo nggawe presentasi sing apik.

Tujuan saka aturan kasebut yaiku kanggo ningkatake efektifitas, kelancaran presentasi, perhatian sing tetep, nanging sing paling penting kanggo komunikasi kanthi bener.

Sanajan ora gampang, ing ngisor iki kita bakal menehi sawetara tips babagan carane nambah konten presentasi sampeyan.

Perkiraan wektu maca: 17 menit

Tansah presentation sampeyan prasaja

Kita asring mikir kepiye carane nggawe presentasi luwih efektif, solusi kasebut bisa uga yaiku ngowahi gaya slide PowerPoint. Kakehan teks ing PowerPoint ndadekake presentasi bisa dilalekake, angel digatekake, mbingungake, lan akeh banget.

Kanggo nambah presentasi PowerPoint:

  • Priksa manawa slide sampeyan ora ngemot akeh tembung.
  • Pilih desain ulang PowerPoint ing ngendi gambar sing apik banget dipasangake karo pesen sing prasaja nanging jelas.
  • Gunakake aturan desain ulang presentasi 6x6 ppt kanggo nyakup ora luwih saka enem poin peluru lan enem tembung kanggo saben titik.

Profesional biasane nambah presentasi PowerPoint kanthi mbatesi tembung ing slide supaya pamirsa ngrungokake sampeyan lan ora fokus maca. Dadi, tinimbang nggunakake kalimat lengkap ing desain ulang ppt, gunakake formulir singkat sing nambah memori sampeyan. Kanthi cara iki, presenter bisa fokus ing saben titik tartamtu lan nggampangake pamirsa mangertos titik slide ppt sing dicakup.

Nyedhiyakake siji gagasan saben slide

Yen sampeyan pengin nggawe PowerPoint kuat kaya pro, tip pisanan mung duwe siji gagasan saben slide. Nanging kenapa kudu duwe siji titik utama saben slide?

Alesan pisanan yaiku nambah presentasi PowerPoint. Slide sampeyan ora kudu diwaca kaya buku teks utawa novel. Yen ora, sampeyan bisa nggawe maneh kabeh utawa entuk slide PowerPoint. Dadi ayo ngerteni luwih akeh alasan kenapa sampeyan mung duwe siji ide saben slide.

  • Penonton bakal fokus ing siji gagasan sing ora bakal bingung utawa kepunjulen karo slide.
  • Iki ngidini penutur bisa menehi katrangan luwih akeh kanthi lisan, sing menehi motivasi marang para siswa kanggo nekani kuliah.
  • Aja nyedhiyakake informasi sing akeh banget sing ngencerake pesen tengah ing slide sampeyan.
Siji gagasan saben slide

Yen sampeyan prihatin babagan jumlah tembung sing sithik ing slide sampeyan, goleki desain ulang PowerPoint lan tambahake gambar utawa alat visual sing apik banget. Priksa manawa saben titik disusun kanthi konsisten lan ana transisi sing jelas ing kabeh slide.

Relevansi lan kualitas isi minangka kunci

Ana akeh sing kudu ditimbang nalika nindakake desain ulang slide PowerPoint. Nanging, relevansi lan kualitas isi kalebu faktor utama. Teks kasebut kudu didhukung gambar sing relevan lan berkualitas kanggo mesthekake presentasi kasebut nuduhake profesionalisme.

Salajengipun, slide PP ingkang dipundamel khusus kangge siswa kedah dipuntuju kangge ningkataken pasinaon. Sawetara tips cepet kanggo mesthekake slide sampeyan relevan lan kualitas apik yaiku:

  • Sadurunge nampilake konten, priksa manawa bisa narik kawigaten para pamirsa.
  • Njaga kualitas kanthi mesthekake yen slide ora diisi teks.
  • Gunakake struktur supaya isi tetep teratur.
  • Yen ora cocog karo siji baris, mesthine ora cocog.

Priksa manawa slide sampeyan ora ngemot informasi sing akeh banget, amarga iki nyuda relevansi. Amarga otak manungsa ngolah gambar luwih cepet tinimbang teks, ngowahi paragraf sing dawa dadi format visual sing cocog.

Mbusak teks sing ora perlu

Langkah pisanan kanggo nambah PowerPoint yaiku mbusak teks sing ora perlu sing bisa nyuda spasi putih lan nggawe slide katon rapi. Yen teks kasebut kakehan, pamirsa bakal luwih fokus maca slide tinimbang apa sing pengin diomongake.

Ora ngerti carane nggawe slides prasaja? Gunakake tips iki:

  • Mbusak konten sing ora dimaksudake kanggo pamirsa.
  • Ukara sing ora jelas kudu diilangi.
  • Cekak lan cetha.
  • Tambah mung loro utawa telung ukara ing saben slide.
  • Ganti tembung kanthi visual.

Sampeyan ora perlu nggawe kabeh dadi desain ulang slide. Nanging, lebokake frasa kunci sing mbantu sampeyan ngelingi apa sing pengin diomongake lan priksa manawa pamireng nyerep informasi sing sampeyan kirimake.

Mbusak teks sing ora perlu

Tansah nggunakake siji crita saben slide

Cara sing bener kanggo nambah presentasi PowerPoint yaiku nggunakake siji crita saben slide. Kanthi cara iki, slide ppt sampeyan ora bakal ngganggu pamirsa kanthi akeh informasi. Salajengipun, yen sampeyan nambah desain ulang ppt, sampeyan uga bakal nyegah penutur supaya ora nyimpang saka topik utama. Uga, wong ora nekani ceramah kanggo maca slide ppt. Nanging malah krungu sampeyan ngomong amarga sampeyan ahli ing subyek.

Yen sampeyan kalebu mung siji crita ing desain ulang ppt, sampeyan menehi pamirsa kemampuan kanggo:

  • Konsentrasi ing apa sing sampeyan ucapake.
  • Digest informasi kanthi cepet.
  • Gunakake teks ing slide ppt kanggo ndhukung presentasi lisan sampeyan.

Crita kasebut mbantu sampeyan fokus ing pesen tengah lan ngarahake menyang omah. Nanging sanajan sampeyan nggawe crita siji ing saben slide, priksa manawa ana transisi sing optimal supaya pamireng ora mbingungake. Uga, priksa manawa crita kasebut disusun kanthi koheren lan ora umumake topik sing dibahas.

Gunakake slide duplikat kanggo ngirit wektu

Apa sampeyan kepingin weruh: "Kepiye carane aku bisa ngrancang maneh presentasi tanpa mbuwang akeh wektu?" Gunakake slide ppt duplikat! Nggunakake slide saka presentasi sadurunge ngilangi kabutuhan ngrancang ulang kabeh pelajaran PowerPoint.

Slide duplikat lan copy-paste minangka sawetara cara sing digunakake kanggo nggawe slide ppt duplikat. Cara paling gampang kanggo duplikat slide ppt yaiku nggunakake metode salin lan tempel. Supaya prosedur ppt iki bisa digunakake, tindakake langkah iki:

  • Miwiti kanthi ngeklik tengen slide ppt sing pengin diduplikasi.
  • Pilih "salinan" saka menu.
  • Pindhah menyang bagean tartamtu saka slide ppt.

Teknik duplikasi kalebu mbukak presentasi slide ppt lan milih slide jempol saka slide sing pengin diduplikasi. Banjur, nalika sampeyan ngeklik tengen ing salah sawijining slide ppt, menu bakal katon sing ngidini sampeyan ngeklik pilihan slide duplikat.

Pilih font sing bener

Font bisa nggawe utawa ngrusak presentasi PowerPoint sampeyan. Yen dipilih kanthi bener, bakal nambah presentasi PowerPoint sampeyan. Sayange, umume presenter nggawe kesalahan milih font sing apik kanggo nambah daya tarik visual menyang konten kasebut. Iki minangka kesalahan gedhe. Nalika nerangake presentasi profesional, tetep nganggo font sing katon standar sing ora ngganggu pesen utama sampeyan.

Sawetara font standar sing nggawe slide sampeyan katon resik lan profesional nalika nggawe teks bisa diwaca kalebu:

  • Arial
  • Roman anyar
  • Gauges

Sampeyan malah ora perlu ndownload font iki amarga bisa diakses ing kabeh slide PowerPoint. Dadi, yen sampeyan isih mikir "apa cara paling gampang kanggo ngrancang maneh presentasiku", jawabane nggunakake font sing cocog. Comic Sans lan Mistral kudu nyingkiri lan paling apik nggunakake fonts kaya Forte sparingly. Serif lan Helvetica apik kanggo header.

Priksa manawa sampeyan nggunakake ukuran font sing bener

Ukuran font konten sampeyan mengaruhi cara pamirsa ndeleng informasi sing sampeyan tampilake. Contone, bisa mengaruhi kacepetan navigasi, jumlah konten sing kalebu ing slide siji, lan pengalaman maca. Iki sebabe presenter sing takon "kepiye carane nambah presentasi?" asring dianjurake kanggo mriksa ukuran font.

Nanging ukuran font apa sing cocog kanggo presentasi PowerPoint?

  • Luwih saka 18 TCTerms mbenakake readability.
  • Kanggo judhul, ukuran font antara 36 lan 44.
  • Kanggo teks, jaga jarak antarane 24 lan 36.
  • Gunakake ukuran font antarane 18 lan 20 nalika nambahake teks panjelasan menyang diagram utawa grafik.

Sakabèhé, gunakake ukuran sing cukup gedhe kanggo mesthekake yen sapa wae sing lungguh ing mburi ruangan bisa ndeleng kanthi jelas isi slide kasebut.

Pilih gaya lan warna tartamtu kanggo digunakake ing desain ulang

Thanks kanggo akeh fitur, PowerPoint wis dadi pilihan sing cocog kanggo ngrancang maneh presentasi profesional lan duwe pengaruh. Pramila nalika nimbang desain ulang slide PowerPoint, gaya lan warna minangka sawetara perkara sing kudu sampeyan deleng. Kanggo nambah desain ulang, sampeyan bisa milih gaya, warna, lan desain tartamtu kanthi tema. Kanggo nggawe konsistensi lan nambah desain ulang, gunakake gaya utawa desain sing padha ing kabeh slide.

Gunakake tips ing ngisor iki kanggo nambah gaya lan warna desain ulang sampeyan:

newsletter inovasi
Aja kantun warta paling penting babagan inovasi. Mlebu kanggo nampa wong-wong mau liwat email.
  • Eksperimen karo gaya tema ppt sing beda-beda sadurunge nyetel tema tartamtu.
  • Nyampur lan cocog warna, efek lan font nganti sampeyan entuk tampilan ppt unik sing cocog karo presentasi sampeyan.
  • Kustomisasi tema supaya pas karo gaya lan warna sing dikarepake.

Nggunakake tema nggampangake njupuk pitunjuk babagan gaya, desain, lan warna sakabèhé sing pengin diduweni. Nanging kanggo desain ulang ppt, luwih maju lan ngatur tema kanthi ngganti warna, font, gaya latar mburi lan efek.

Ngindhari template PPT kanthi warna sing akeh banget

Salah sawijining perkara sing kudu ditindakake nalika sampeyan pengin nambah presentasi PowerPoint yaiku nggunakake macem-macem warna kanggo keuntungan sampeyan kanggo menehi inspirasi kanggo pamirsa. Sayange, template ppt kanthi warna sing akeh banget ngganggu lan gagal ngirim pesen menyang omah.

geser kanthi warna sing akeh banget

Nanging kombinasi warna sing tepat nyebabake emosi sing bener sing nyebabake kesan sing apik ing presentasi PowerPoint. Tuladhane:

  • Biru nuduhake kapercayan, tentrem lan keamanan.
  • Kuning nggambarake optimisme lan rasa seneng.
  • Abang nuduhake semangat lan narik kawigaten.
  • Ijo digandhengake karo alam lan lingkungan.

Nalika milih cithakan ppt kanthi warna sing tepat, pertimbangake ing ngisor iki:

  • Umum.
  • Merek sampeyan utawa perusahaan sing sampeyan wakili.
  • Niche utawa sektor.

Dadi yen sampeyan kudu cepet ngapikake desain ulang presentasi PowerPoint, gunakake warna sing nyenengake lan katon harmonis. Gunakake template ppt kanthi skema warna pelengkap yen sampeyan pengin narik kawigaten menyang titik utawa data tartamtu.

Kelet ing werna dhasar

Tema warna minangka barang sing kuat sing bisa nambah presentasi PowerPoint kanthi gampang. Sampeyan bisa nggunakake werna kanggo nandheske informasi tartamtu utawa tarik manungsa waé menyang unsur tartamtu ing geser. Ya, yen sampeyan profesional, sampeyan bisa nggunakake luwih saka rong warna ing siji slide, utamane nalika nggawe presentasi PowerPoint sing informatif. Nanging, yen sampeyan duwe presentasi resmi, tetep nganggo pewarnaan dhasar.

Bocah-bocah cilik bakal ngurmati warna sing kandel lan cerah ing presentasi. Nanging, nalika dealing karo wong diwasa, nimbang nggunakake nuansa netral. Saliyane nimbang target pamirsa, apa maneh sing kudu ditindakake nalika nerangake warna?

  • Gunakake werna kanggo nggawe kontras.
  • Gunakake warna kanggo nggawe informasi katon lan ngarahake pikiran sampeyan.
  • Manfaatake skema warna pelengkap lan monokromatik.
  • Werna sing luwih padhang utawa luwih sregep ngimbangi latar mburi sing peteng.

Aja nggunakake werna luwih saka perlu ing geser, amarga iki mengaruhi imbangan lan nggawe kebingungan. Ing sisih liya, warna sing tepat nambah presentasi PowerPoint lan menehi asil sing apik banget.

Tema Power Point

Kontras ing presentasi iku penting

Salah sawijining cara sing paling efektif kanggo nambah presentasi PowerPoint yaiku liwat kontras. Tarik mripat sampeyan menyang sesuatu sing spesifik. Werna mbantu nuduhake kontras ing slide lan narik panampil menyang bab tartamtu.

Nanging yen sampeyan milih nggunakake macem-macem warna kanggo nggawe kontras, elinga yen sawetara pamirsa sampeyan duwe masalah buta warna. Nalika ana sawetara jinis kontras, kalebu wangun, iyub-iyub, werna, lan ukuran, iki tips paling apik kanggo nggawe kontras:

  • Ireng lan putih nyedhiyakake kontras sing paling kuat.
  • Werna ing latar mburi lan latar ngarep kudu beda.
  • Werna ing slide sampeyan kudu 30% luwih entheng tinimbang sing katon ing laptop sampeyan.

Tampilan slide sampeyan, dadi laptop utawa proyektor, lan malah ruangan sing bakal ditampilake bisa ngowahi warna lan padhange. Banjur mriksa werna ing peteng lan ing cahya kanggo ndeleng prabédan ing kontras.

Ing PPT, gambar luwih kuat tinimbang tembung

Otak kita ngolah gambar luwih cepet tinimbang teks. Pramila visual utawa gambar bakal dadi pilihan sing apik yen sampeyan kudu nambah presentasi PowerPoint. Kajaba iku, gampang kepunjulen karo teks ing desain ulang ppt.

Ing sisih liya, gambar nambah daya tarik visual menyang slide ppt, nambah konser lan keterlibatan. Kurang teks lan luwih akeh gambar ing slide uga ditrapake kanggo presentasi akademik lan ilmiah ing format ppt.

Nanging carane akeh gambar sing akeh banget ing ppt? Profesional cenderung nggabungake gambar sing apik karo teks. Nanging, luwih becik duwe gambar sing luwih relevan tinimbang teks kanggo ngrancang ulang ppt lan nggawe konten kasebut menarik. Kita ora mung ngomong babagan gambar nanging uga babagan infografis, animasi lan GIF sing ditambahake menyang ppt.

Nampilake gambar ing slide ppt nduweni kaluwihan ing ngisor iki:

  • Ngirit wektu nyiapake slide ppt.
  • Nyuda kebosanan utawa kebosanan sing ana gandhengane karo presentasi PowerPoint ing kelas.
  • Iku mbantu nggawe konsep Komplek presented ing ppt redesign gampang dingerteni.

Sakabèhé, sing paling apik PowerPoint slide makeover kebak gambar paweling.

Gunakake clip art resolusi dhuwur kanggo desain ulang PPT

Nambahake clip art minangka salah sawijining perkara sing bisa nggawe presentasi PowerPoint. Tinimbang duwe slide ppt siji sawise liyane, clip art ngilangi monotoni teks lan nambah efek visual sing nggumunake kanggo presentasi PowerPoint sing didesain ulang. Uga ngidini presenter nuduhake informasi tambahan sing ora kalebu ing slide PowerPoint. Keuntungan saka nambah clip art menyang desain ulang ppt kalebu:

  • Iku mbantu kanggo mbebasake dhewe saka nggunakake kakehan tembung.
  • Njaga manungsa waé penonton.
  • Iki nambah informasi ing desain ulang ppt lan nggawe paweling lan makarya.

Sanajan, ing sawetara kasus, clip art sing wis lawas nggawe presentasi sing didesain ulang katon ora profesional, iki minangka owah-owahan slide PowerPoint sing apik yen mung kualitas dhuwur lan bisa diowahi ukurane tanpa distorsi. Dadi ndhukung teks desain ulang ppt kanthi clip art amarga mbantu pamirsa nggambarake tembung kasebut.

Tambah visual lan interaksi sing migunani

Pengin nggawe slide PowerPoint kanggo mesthekake presentasi sampeyan bakal menehi kesan sing langgeng? Tambah visual lan interaksi sing migunani. Umume kasus, sing mbedakake presentasi PowerPoint sing apik saka sing ala yaiku konten lan gambar.

Gambar sing relevan lan berkualitas nggawe presentasi luwih visual. Trik kasebut ora bakal digawa dening jumlah unsur visual sing kalebu ing slide siji. Tinimbang tundhuk pamirsa menyang slide sing mboseni sawise liyane, desain ulang PowerPoint lan gawe presentasi interaktif. Minangka?

Kustomisasi desain ulang presentasi sampeyan supaya cocog karo macem-macem pamirsa tanpa kudu nyunting slide sampeyan. Nalika nerangake visual lan interaksi ing desain ulang, tetep nganggo telung prinsip iki:

  • Kurang luwih.
  • Konsisten nggunakake resolusi dhuwur, gambar kualitas dhuwur.
  • Nambani saben slide minangka visual khusus.

Ora kabeh gambar bakal pas karo pesen utawa desain ulang sing dikarepake. Dadi pilih kanthi bener lan aja nganti akeh unsur fokus, warna lan kontras.

Selarasake unsur kanthi bener

Ikon, wujud lan gambar minangka unsur sing paling umum ing presentasi PowerPoint. Njaga unsur-unsur penting kasebut kanthi bener nuduhake profesionalisme ing ppt sampeyan lan mbantu narik kawigaten para pamirsa. Iki uga nggawe slide ppt sampeyan diatur lan nggampangake ngirim pesen utama kanthi efektif.

Mangkene sawetara tips kanggo mbantu sampeyan nyelarasake unsur kaya pakar desain ulang PowerPoint:

  • Tansah pilih obyek sing pengin didadekake siji.
  • Gunakake pandhuan desain ulang ppt minangka referensi kanggo nyelarasake obyek kanthi bener.
  • Kanggo desain ulang ppt, sampeyan duwe pilihan kanggo nyelarasake rong obyek utawa luwih.
  • Ing desain ulang ppt, sampeyan bisa nyelarasake kiwa, tengen, tengah, ndhuwur utawa ngisor.

Yen sampeyan milih posisi tartamtu, contone, kanggo nyelarasake tengah yen ana loro utawa luwih obyek, bakal didadekake siji vertikal nanging dipusatake ing slide ppt. Kanggo pangguna sing pengin desain ulang ppt, nyelarasake teks minangka cara liya. Iki kalebu nyunting teks sing dilebokake ing kothak teks ppt.

Kalebu gambar latar mburi sing apik kanggo nambah slide sampeyan

Ora duwe tampilan unik kanggo slide sampeyan? Langkah paling gampang kanggo nambah desain ulang ppt yaiku nyakup gambar latar mburi sing bakal nambah presentasi PowerPoint lan njlentrehake pesen sampeyan. Foto latar mburi sing apik bakal nggawe desain ulang presentasi PowerPoint lan njupuk menyang tingkat sabanjure.

Wallpaper \ Gambar latar mburi

Mangkene limang tips kanggo nambah lan milih gambar latar mburi sing apik kanggo desain ulang:

  • Pilih foto resolusi dhuwur.
  • Aja milih foto cilik amarga bakal kleru yen ukuran slide luwih gedhe.
  • Priksa manawa gambar nggawe luwih gampang kanggo ndeleng teks ing slide.

Yen gambar latar mburi ora jelas teks kasebut, tambahake desain ulang presentasi PowerPoint kanthi nyetel transparansi utawa ngoptimalake persentase teks. Yen sampeyan pengin nggunakake gambar latar mburi sing padha ing kabeh slide, aja lali milih opsi "aplikasi kabeh" nalika ngrancang maneh.

Ercole Palmeri

newsletter inovasi
Aja kantun warta paling penting babagan inovasi. Mlebu kanggo nampa wong-wong mau liwat email.