Artikel

Cara nggunakake tampilan lan tata letak ing PowerPoint

Microsoft PowerPoint nyedhiyakake macem-macem jinis alat kanggo nggawe presentasi bisa digunakake, interaktif lan cocog kanggo macem-macem tujuan.

Piranti tata letak lan tampilan minangka salah sawijining alat presentasi.

Power Point View minangka aspek ruang kerja sing mbantu sampeyan ngowahi slide kaya sing dikarepake.

Perkiraan wektu maca: 8 menit

Slide Layout nggambarake struktur slide, ngemot kothak placeholder, macem-macem format lan isi posisi kayata judhul, teks awak, grafik, SmartArt, video, lsp. Ayo saiki luwih jero babagan alat tata letak lan tampilan.

Alat Visualisasi

Alat visualisasi fokus ing tampilan, sing dadi topik dhasar presentasi. Tampilan presentasi beda-beda adhedhasar kabutuhan pangguna. Kita uga bisa ujar manawa alat iki ngidini kita ndeleng presentasi kanthi cara sing beda-beda gumantung saka kabutuhan. Contone, yen pangguna pengin maca presentasi, pengin njupuk cathetan, pengin ngurutake slide adhedhasar panggunaane. Sampeyan banjur bakal bisa nggunakake tampilan paling cocok ing wektu presentation.

Visualisasi ing PowerPoint dipérang dadi rong bagéan
Presentation Views

bagean tampilan iki ngemot kabeh tampilan sing dibutuhake kanggo nampilake slide kanggo wong liya utawa malah kanggo sampeyan. Dipérang dadi limang jinis lan saben-saben nduweni tujuan tartamtu.

Tampilan presentasi
  1. Normal View: iku tampilan dhasar nalika sampeyan miwiti nggawe minger Panjenengan. Umume digunakake kanggo nulis lan ngrancang presentasi lan kasusun saka rong kothak pradefinite, siji kanggo judhul utawa judhul lan kaloro kanggo macem-macem tugas.
  2. Outline View: Iku kasusun saka teks utama, judhul lan kabeh gambar penting saben slide kanthi cara terstruktur.
  3. Slide Sorter: utamane digunakake nalika pangguna pengin ngurutake slide kaya sing dikarepake. Utawa kita bisa ujar manawa pilihan tampilan iki digunakake nalika pangguna pengin slide kasebut ana ing gambar cilik.
  4. Notes Page: iku tampilan paling penting antarane kabeh views. Iki nggawe slide katon kaya kaca lan nggunakake tampilan iki sampeyan bisa kanthi gampang njupuk cathetan saka slide kasebut.
  5. Reading View: tampilan iki digunakake kanggo maca minger kaya sampeyan maca sawetara buku.
Master Views

Bagean tampilan iki ngidini sampeyan ngganti tata letak slide standar sing dibangun ing PowerPoint. Utawa kita bisa ngomong ngidini sampeyan ngowahi slide lan tata letak geser.  

Tampilan presentasi
  1. Slide Master: ngidini sampeyan langsung ngowahi slide lan ngetrapake macem-macem gaya format menyang slide sampeyan.
  2. Handout Master: Tampilan iki ngowahi slide sampeyan dadi kaca sing duwe header lan footer sadurungedefibengi. Lan sampeyan uga bisa nyithak slide kasebut dadi handout. Isine 6 slide ing siji kaca. Yen sampeyan ngganti tata letak handout, owah-owahan sing padha bakal katon ing kabeh kaca handout sing dicithak.
  3. Notes Master: tampilan iki utamané digunakake nalika pangguna pengin print minger lan cathetan. Isine 2 slide ing siji kaca. Utawa kita bisa ngomong sing ngganti tampilan presentation ing tampilan kaca cathetan. Diijini kanggo ngowahi isi non-master.

Kepiye cara ngakses tab Tampilan ing PowerPoint?

Ana rong cara kanggo ngakses tampilan ing PowerPoint:

1. Menyang jadwale View minangka kapacak ing ngisor iki ing gambar. 

Carane ngakses tampilan presentation

2. Menyang kertu akses cepet kanggo ngakses tampilan ing PowerPoint kaya sing ditampilake ing gambar ing ngisor iki.  

akses cepet menyang views

Kepiye cara nggunakake tampilan Slide Sorter?

newsletter inovasi
Aja kantun warta paling penting babagan inovasi. Mlebu kanggo nampa wong-wong mau liwat email.

Kanggo ngetrapake tampilan sorter menyang presentasi saiki, tindakake ing ngisor iki:

Babagan 1: bukak Microsoft PowerPoint lan gawe slide.

Normal Power Point View

Babagan 2: pindhah menyang Ndeleng lan pilih slide sorter saka tampilan presentasi lan sampeyan bakal entuk asil ing ngisor iki.

tampilan urutan

Tata letak geser

Layout Slide nuduhake kabeh tata letak sing kasedhiya kanggo slide sing ngemot kothak placeholder, macem-macem format lan posisi konten kayata judhul, SmartArt, teks awak, grafik, video, slide kosong, lsp. Uga ngemot warna, font, efek lan latar mburi geser. PowerPoint nyedhiyakake tata letak slide lan tata letak khusus supaya sampeyan bisa nggunakake miturut kabutuhan. Contone, yen sampeyan pengin menehi gagasan kanggo pangembangan bisnis, presentasi kelas, kaca pisanan kanggo rincian, sampeyan pengin nyakup topik sing beda-beda kanthi kapisah, sampeyan pengin ppt kosong kanggo kerja keras. Kanggo kabeh proyek kasebut lan gunakake tata letak slide presentasi PowerPoint supaya gampang nggawe presentasi kanggo macem-macem jinis proyek lan wong.

Bagéan saka tata geser
  1. Judul slide: iku tata letak dhasar sing kasusun saka rong placeholder kanggo pra-persiyapandefiwengi nalika kita mbukak minger kosong.
  2. Judhul lan isi: iku tata letak karo loro placeholder kanggo judhul, judhul, ilustrasi utawa gambar.
  3. Header bagean: jinis tata letak iki digunakake nalika sampeyan pengin misahake topik utama saka topik liyane.
  4. rong isi: Iki digawe saka 3 placeholder, siji kanggo judhul lan liyane kanggo isi
  5. Bandhingan: minangka jeneng tabet, digunakake kanggo nggawe bandingaken antarane TCTerms beda ing Muter.
  6. Title mung: iku mung dumadi saka judhul lan header placeholder kanggo minger.
  7. kosong: iki salah siji saka tata letak paling umum lan ora kalebu placeholders
  8. Isi karo caption: tata letak iki digunakake kanggo nggawe isi kasedhiya karo caption
  9. Gambar kanthi caption: Tata letak iki kanggo njlèntrèhaké gambar lan gambar kanthi katrangan sing kasedhiya

Kepiye cara ngakses tata letak slide kanggo slide sampeyan?

Kanggo ngakses tata letak slide kanggo slide sampeyan, tindakake langkah iki:

Babagan 1: mbukak Microsoft PowerPoint.

Power Point tata letak normal

Babagan 2: saiki menyang Ngarep lan klik pilihan tata letak lan sampeyan bakal entuk dhaptar pra tatadefibengi. Saiki pilih siji miturut kabutuhan sampeyan. 

Pilihan tata letak Power Point

Contone, ing kene kita wis milih tata letak perbandingan supaya entuk output ing ngisor iki:

Tata letak Power Point dipilih

Wacan sing gegandhengan

Ercole Palmeri

newsletter inovasi
Aja kantun warta paling penting babagan inovasi. Mlebu kanggo nampa wong-wong mau liwat email.