Artikel

Fungsi Statistik Excel: Tutorial karo Conto, Part Telu

Excel nyedhiyakake macem-macem fungsi statistik sing nindakake petungan saka rata-rata nganti distribusi statistik sing luwih rumit lan fungsi garis tren.

Ing artikel iki kita bakal nliti luwih jero babagan fungsi statistik Excel kanggo ngitung fungsi garis tren.

Wigati dimangerteni manawa sawetara fungsi statistik dikenalake ing versi Excel anyar lan mulane ora kasedhiya ing versi lawas.

Perkiraan wektu maca: 12 menit

Fungsi Trendline

Forecast

Fungsi Forecast Excel prédhiksi titik mangsa ing garis tren linear sing cocog karo set nilai x lan y tartamtu.

sintaks

= FORECAST( x, known_y's, known_x's )

subyek

  • x: Nilai-x numerik sing pengin diprediksi nilai-y anyar.
  • known_y's: Array saka nilai y dikenal
  • known_x's: Array saka nilai x dikenal

Elinga yen dawa array saka known_x kudu padha karo sing known_y lan varian saka known_x ora kudu nul.

contone

Ing spreadsheet ing ngisor iki, fungsi FORECAST Excel digunakake kanggo prédhiksi titik tambahan ing sadawane garis lurus sing paling pas liwat seri nilai x lan y sing dikenal (disimpen ing sel F2:F7 lan G2:G7).

Kaya sing dituduhake ing sel F7 ing spreadsheet, fungsi kanggo ngetung nilai y sing dikarepake ing x=7 yaiku :=FORECAST( 7, G2:G7, F2:F7 )

Iki menehi asil 32.666667 .

Intercept

Antarane fungsi prakiraan Excel, kita nemokake Intercept. Fungsi Intercept Excel ngetung intercept (nilai ing persimpangan sumbu y) saka garis regresi linear ing sakumpulan nilai x lan y.

sintaks

= INTERCEPT( known_y's, known_x's )

subyek

  • known_y's: Array saka nilai y dikenal
  • known_x's: Array saka nilai x dikenal

Elinga yen dawa array saka known_x kudu padha karo sing known_y lan varian saka known_x ora kudu nul.

contone

Spreadsheet ing ngisor iki nuduhake conto fungsi kasebut Intercept Excel digunakake kanggo ngetung titik ing ngendi garis regresi linear liwat known_x lan known_y (kadhaptar ing sel F2:F7 lan G2:G7) intersects sumbu-y.

Le known_x lan known_y diplot ing grafik ing spreadsheet.

Kaya sing ditampilake ing sel F9 spreadsheet, rumus kanggo fungsi Intercept yaiku :=INTERCEPT( G2:G7, F2:F7 )

kang menehi asil 2.4 .

Slope

Fungsi prediksi liyane sing menarik yaiku Slope (Slope) Excel ngetung kemiringan garis regresi linear liwat set tartamtu saka nilai x lan y.

Sintaks saka fungsi kasebut yaiku:

sintaks

= SLOPE( known_y's, known_x's )

subyek

  • known_y's: Array saka nilai y dikenal
  • known_x's: Array saka nilai x dikenal

Elinga yen dawa array saka known_x kudu padha karo sing known_y lan varian saka known_x ora kudu nul.

contone

Spreadsheet ing ngisor iki nuduhake conto fungsi kasebut Slope (slope) saka Excel digunakake kanggo ngetung slope saka garis regresi linear liwat known_x karo known_y, ing sel F2:F7 lan G2:G7.

Le known_x lan known_y diplot ing grafik ing spreadsheet.

Contoh fungsi slope

Kaya sing ditampilake ing sel F9 spreadsheet, rumus kanggo fungsi Intercept yaiku :=SLOPE( G2:G7, F2:F7 )

kang menehi asil 4.628571429.

Trend

Fungsi ramalan Excel sing menarik banget yaiku TREND Excel (Trend) ngetung garis tren linear liwat sakumpulan nilai y lan (opsional), sakumpulan nilai x sing diwenehake.

Fungsi kasebut banjur ngluwihi garis tren linear kanggo ngetung nilai y tambahan kanggo set tambahan nilai x anyar.

Sintaks saka fungsi kasebut yaiku:

sintaks

= TREND( known_y's, [known_x's], [new_x's], [const] )

subyek

  • known_y's: Array saka nilai y dikenal
  • [known_x's]: Siji utawa luwih susunan nilai x dikenal. Iki minangka argumen opsional sing, yen diwenehake, kudu padha karo set known_y's. Yen diilangi, set [known_x's] njupuk nilai {1, 2, 3, …}.
  • [new_x's]: Argumentasi opsional, nyediakake siji utawa luwih susunan angka numerik sing makili sakumpulan nilai-x anyar, sing pengin dietung nilai-y anyar sing cocog. Masing-masing array [anyar_x] kudu cocog karo larik [known_x's]. Yen argumen [anyar_x] diilangi, disetel dadi padha [known_x's] .
  • [biaya]: Argumen logis opsional sing nemtokake manawa 'b' konstan, ing persamaan linear y = m x + b , kudu dipeksa padha karo nol. dhewe [biaya] TRUE (utawa yen argumen iki diilangi) konstanta b dianggep normal;
  • dhewe [biaya] yaiku FALSE konstanta b disetel dadi 0 lan persamaan garis lurus dadi y = mx .

contone

Ing spreadsheet ing ngisor iki, fungsi Excel Trend digunakake kanggo nggedhekake seri nilai x lan y sing dumunung ing garis lurus y = 2x + 10. Nilai x lan y sing dikenal disimpen ing sel A2-B5 saka spreadsheet lan uga ditampilake ing grafik spreadsheet.

newsletter inovasi
Aja kantun warta paling penting babagan inovasi. Mlebu kanggo nampa wong-wong mau liwat email.

Elinga yen ora penting yen titik sing diwenehi pas persis ing sadawane garis lurus y = 2x + 10 (sanajan ing conto iki). Fungsi Tren Excel bakal nemokake garis sing paling pas kanggo set nilai sing diwenehake.

Fungsi Tren nggunakake metode kuadrat paling sithik kanggo nemokake garis sing paling pas lan banjur gunakake kanggo ngitung nilai y anyar kanggo nilai x anyar sing diwenehake.

Tuladha fungsi Trend

Ing conto iki, nilai [anyar_x] disimpen ing sel A8-A10, lan fungsi Trend Excel wis digunakake, ing sel B8-B10, kanggo nemokake nilai y sing cocog. Kaya sing ditampilake ing garis rumus, rumus kasebut yaiku := TREN( B2:B5, A2:A5, A8:A10 )

Sampeyan bisa ndeleng manawa fungsi Trend ing garis rumus dilampirake ing braces {}. Iki nuduhake yen fungsi kasebut dilebokake minangka rumus array .

Growth

Antarane fungsi prakiraan Excel, kita nemokake Growth. Fungsi Growth Excel ngetung kurva pertumbuhan eksponensial liwat sakumpulan nilai y lan (opsional), siji utawa luwih set nilai x. Fungsi kasebut banjur ngluwihi kurva kanggo ngetung nilai y tambahan kanggo set tambahan nilai x anyar.

Sintaks saka fungsi kasebut yaiku:

sintaks

= GROWTH( known_y's, [known_x's], [new_x's], [const] )

subyek

  • known_y's: Array saka nilai y dikenal
  • [known_x's]: Siji utawa luwih susunan nilai x dikenal. Iki minangka argumen opsional sing, yen diwenehake, kudu padha karo set known_y's. Yen diilangi, set [known_x's] njupuk nilai {1, 2, 3, …}.
  • [new_x's]: Sakumpulan nilai x anyar, sing fungsi ngetung nilai y anyar sing cocog. Yen diilangi, dianggep set saka [anyar_x] padha karo [known_x's] lan fungsi ngasilake nilai y sing ana ing kurva pertumbuhan eksponensial sing diitung.
  • [biaya]: Argumen logis opsional sing nemtokake manawa 'b' konstan, ing persamaan linear y = b * m^x , kudu dipeksa padha karo 1. Yen [biaya] TRUE (utawa yen argumen iki diilangi) konstanta b dianggep normal; dhewe [biaya] yaiku FALSE konstanta b disetel dadi 1 lan persamaan garis lurus dadi y = mx .

contone

Ing spreadsheet ing ngisor iki, fungsi wutah Excel digunakake kanggo ngluwihi seri nilai x lan y sing dumunung ing kurva wutah eksponensial y = 5 * 2^x. Iki disimpen ing sel A2-B5 saka spreadsheet lan uga katon ing bagan spreadsheet.

Fungsi Growth ngitung kurva pertumbuhan eksponensial sing paling cocog karo nilai x lan y sing disedhiyakake. Ing conto prasaja iki, kurva pas paling apik yaiku kurva eksponensial y = 5 * 2^x.

Sawise Excel ngetung persamaan kurva pertumbuhan eksponensial, bisa digunakake kanggo ngetung nilai y anyar kanggo nilai x anyar sing kasedhiya ing sel A8-A10.

Tuladha Fungsi Wuwuhan

Ing conto iki, nilai [new_x's] disimpen ing sel A8-A10 lan fungsi kasebut Growth Excel wis dilebokake menyang sel B8-B10. Kaya sing ditampilake ing garis rumus, rumus iki yaiku: =Growth( B2:B5, A2:A5, A8:A10 )

Sampeyan bisa ndeleng manawa fungsi Wutah ing garis rumus dilampirake ing kurung {}. Iki nuduhake yen fungsi kasebut dilebokake minangka rumus array .

Elinga, sanajan titik-titik ing conto ing ndhuwur pas karo kurva y = 5 * 2^x, iki ora penting. Fungsi Growth Excel bakal nemokake kurva sing paling pas kanggo sakumpulan nilai sing diwenehake.

Fungsi keuangan

efek

Fungsine Effect Excel ngasilake tingkat bunga taunan sing efektif kanggo tingkat bunga nominal tartamtu lan sawetara periode compounding saben taun.

Tingkat bunga taunan sing efektif

Tingkat bunga taunan sing efektif minangka ukuran kapentingan sing nggabungake kapitalisasi bunga lan asring digunakake kanggo mbandhingake silihan finansial kanthi istilah kapitalisasi sing beda.

Tingkat bunga taunan efektif diwilang nggunakake persamaan ing ngisor iki:

Persamaan kanggo ngitung tarif efektif

manuk dara nominal_rate yaiku tingkat bunga nominal e npery yaiku jumlah periode compounding saben taun.

Sintaks saka fungsi kasebut yaiku:

sintaks

= EFFECT( nominal_rate, npery )

subyek

  • nominal_rate: Tingkat bunga nominal (kudu angka antara 0 lan 1)
  • npery: Jumlah periode compounding saben taun (kudu integer positif).

contone

Spreadsheet ing ngisor iki nuduhake telung conto fungsi Efek Excel:

Tuladha fungsi Efek

Yen asil saka fungsi Effect ditampilake minangka desimal utawa nuduhake 0%, loro masalah kasebut kemungkinan amarga format sel sing ngemot fungsi kasebut. Effect.

Mulane masalah bisa ditanggulangi kanthi ngowahi format sel kanthi persentase, kanthi panggonan desimal.

Kanggo nindakake iki:

  1. Pilih sel kanggo format minangka persentasi.
  2. Bukak kothak dialog "Format Sel" nggunakake salah sawijining cara ing ngisor iki:
    • Klik-tengen ing sel utawa kisaran sing dipilih banjur pilih opsi kasebut Format sel… saka menu konteks;
    • Klik Peluncur Kothak Dialog ing Pengelompokan nomer ing tab Home Pita Excel;
    • Gunakake trabasan keyboard CTRL-1 (yaiku pilih tombol CTRL lan, terus, pilih tombol "1" (siji)).
  3. Ing kothak dialog "Format Sel":
    • Priksa manawa kertu Nomer ing sisih ndhuwur kothak dialog dipilih.
    • pilih Persentase saka dhaptar Kategori ing sisih kiwa kothak dialog .Iki bakal mbukak pilihan tambahan ing sisih tengen kothak, ngidini sampeyan milih nomer desimal sing pengin ditampilake.
    • Sawise sampeyan milih nomer desimal sing pengin ditampilake, klik OK .
Nominal

Fungsine Nominal Excel ngasilake tingkat bunga nominal kanggo tingkat bunga efektif tartamtu lan sawetara periode compounding tartamtu saben taun.

Sintaks saka fungsi kasebut yaiku:

sintaks

= NOMINAL( effect_rate, npery )

subyek

  • effect_rate: Tingkat kapentingan efektif (nilai angka antarane 0 lan 1).
  • npery: Jumlah periode compounding saben taun (kudu integer positif).

contone

Ing spreadsheet ing ngisor iki, fungsi Nominal Excel digunakake kanggo ngetung tingkat bunga nominal telung silihan kanthi istilah sing beda.

Tuladha Fungsi Nominal

Ercole Palmeri

newsletter inovasi
Aja kantun warta paling penting babagan inovasi. Mlebu kanggo nampa wong-wong mau liwat email.

Artikel anyar

Veeam nduweni dhukungan paling lengkap kanggo ransomware, saka proteksi nganti respon lan pemulihan

Coveware dening Veeam bakal terus nyedhiyakake layanan respon insiden pemerasan cyber. Coveware bakal nawakake kemampuan forensik lan remediasi…

23 April 2024

Revolusi Ijo lan Digital: Kepiye Pangopènan Prediktif Ngowahi Industri Minyak & Gas

Pangopènan prediktif ngrevolusi sektor minyak & gas, kanthi pendekatan inovatif lan proaktif kanggo manajemen pabrik.…

22 April 2024

Regulator antitrust Inggris mundhakaken weker BigTech liwat GenAI

CMA UK wis ngetokake bebaya babagan prilaku Big Tech ing pasar intelijen buatan. Ana…

18 April 2024

Casa Green: revolusi energi kanggo masa depan sing lestari ing Italia

Keputusan "Case Green", sing dirumusake dening Uni Eropa kanggo ningkatake efisiensi energi bangunan, wis rampung proses legislatif kanthi…

18 April 2024