Artikel

Italia minangka negara kulon pisanan sing mblokir ChatGPT. Ayo ndeleng apa sing ditindakake negara liya

Italia wis dadi negara pisanan ing Kulon sing nglarang ChatGPT amarga diduga nglanggar privasi, chatbot AI populer saka OpenAI wiwitan AS.

Ing dina pisanan April, Guarantor Italia kanggo privasi wis mrentahake OpenAI kanggo mungkasi ngolah data pangguna Italia.

Italia ora mung siji-sijine negara sing berjuang karo kemajuan AI kanthi cepet lan implikasi kanggo masyarakat lan privasi. Pamrentah liyane nggawe aturan dhewe kanggo AI, sing ora kasebutAI Generatif, padha temtu bakal ndemek. 

China

ChatGPT ora kasedhiya ing China, utawa ing macem-macem negara kanthi sensor Internet abot kayata Korea Lor lan Iran. Ora resmi diblokir, nanging OpenAI ora ngidini pangguna saka negara kasebut ndhaptar.

Sawetara perusahaan teknologi gedhe ing China ngembangake alternatif. Baidu, Alibaba lan JD.com, sawetara perusahaan teknologi China paling gedhe, wis ngumumake proyek inovatif AI generatif.

China wis kepengin banget kanggo nggawe manawa raksasa teknologi ngembangake produk selaras karo peraturan sing ketat.

Sasi kepungkur, Beijing ngenalake peraturan babagan sing diarani deepfakes, gambar, video utawa teks sing digawe sintetik utawa diowahi kanthi nggunakake intelijen buatan.

Amerika Serikat

Amerika Serikat durung ngusulake aturan resmi kanggo ngawasi teknologi AI.

Institut Sains lan Teknologi Nasional negara kasebut wis ngembangake a kerangka nasional sing nawakake perusahaan sing nggunakake, ngrancang utawa ngleksanakake tuntunan sistem intelijen buatan babagan ngatur risiko lan kerusakan potensial.

Nanging kerjane kanthi sukarela, tegese perusahaan ora kudu nemoni akibat amarga ora ngetutake aturan kasebut.

Nganti saiki, ora ana tindakan sing ditindakake kanggo mbatesi Ngobrol GPT ing Amerika Serikat.

UE

EU nyiapake hukum AI. Komisi Eropa saiki ngrembug babagan undang-undang pisanan ing donya babagan intelijen buatan disebut AI Act. 

newsletter inovasi
Aja kantun warta paling penting babagan inovasi. Mlebu kanggo nampa wong-wong mau liwat email.

Nanging katon bisa uga ora cenderung nglarang sistem AI, miturut Wakil Presiden Eksekutif Komisi Eropa Margrethe Vestager.

"Ora preduli apa teknologi sing kita gunakake, kita kudu terus promosi kebebasan lan nglindhungi hak-hak kita," dheweke ngirim ing Twitter. "Mulane kita ora ngatur teknologi AI, kita ngatur panggunaan AI. Ayo ora mbuwang ing sawetara taun apa sing butuh pirang-pirang dekade kanggo mbangun."

Inggris Raya

Ing kirim blog minggu iki, Kantor Komisioner Informasi Inggris ngelingake manawa pangembang AI ora duwe "ora ana alesan" kanggo nggawe kesalahan ing privasi data lan sing sing gagal kanggo tindakake hukum pangayoman data bakal ngadhepi jalaran.

Minangka respon sing jelas babagan keprihatinan kasebut, OpenAI wis ngrilis postingan blog sing njelasake pendekatan babagan privasi lan keamanan AI. 

Perusahaan kasebut ujar manawa bisa mbusak informasi pribadhi saka data latihan yen bisa, nyaring model kanggo nolak panjaluk informasi pribadhi saka individu, lan tumindak kanthi panjaluk mbusak informasi pribadhi saka sistem kasebut.

Ireland

Komisi Perlindhungan Data Irlandia ujar manawa "ngetutake regulator Italia kanggo ngerti dhasar tumindake", nambahake "bakal koordinasi karo kabeh panguwasa proteksi data EU babagan perkara iki".

Francia

Regulator privasi data Prancis, CNIL, ujar manawa nyelidiki sawise nampa rong keluhan privasi babagan ChatGPT. Regulator uga wis nyedhaki mitra Italia kanggo ngerteni luwih akeh babagan dhasar larangan kasebut. 

Ercole Palmeri

Dheweke bisa uga kasengsem ing barang kasebut…

newsletter inovasi
Aja kantun warta paling penting babagan inovasi. Mlebu kanggo nampa wong-wong mau liwat email.
Tags: chatting gpt

Waca Inovasi ing basa sampeyan

newsletter inovasi
Aja kantun warta paling penting babagan inovasi. Mlebu kanggo nampa wong-wong mau liwat email.

Tindakake kita